Reklama

Reklama

Poslední království - Série 2

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zatímco země se utápí v lítých bojích mezi Sasy a Vikingy, Uhtred se vydává pomstít své mrtvé a dobýt zpět domov po předcích. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapilo mě velice velmi, jak se druhá sezóna vydařila. Přece jen jsem čekal, že půjde ve srovnání s první řadou kvalita dolů, ale opak byl pravdou. I tentokrát jsem se dočkal velice kvalitní atmosféry, středověk na mě přímo dýchal, tvůrci nešetřili akcí a buď jsem si už na slabý rozpočet zvykl, nebo nebyl tak do očí bijící jako v předešlé sérii. Příběh sympaticky navázal na předchozí události, nenudil mě, potěšily mě i nové postavy, díky nimž přibylo intrik, které příjemně oživily děj, ale hlavně bylo za vším vidět poctivou práci. Nejen CGI živ je člověk. V radostném očekávání hledím vstříc třetí sezóně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Druhá série je ještě více našlapanější než ta první. Přibylo spousta nových postav, emocionální dopad na mě měl seriál neskutečný ( Půlku série jsem prořval), Siegfrid a Erik perfektní záporáci, akce je intenzivní a dobová atmosféra neskutečná. Destiny is All. 150% ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavný hrdina rozhodne prešiel vývojom. Už nechodí na prebiehajúcu omšu za kráľom opásaný mečom. Naozaj už rozmýšľa viac strategicky a svoje kroky volí precíznejšie. Uthred na začiatku série v Northumbrii blúdi a hľadá svoju príležitosť. Beocca ho využije na kráľovu misiu a tak Uthred zronený zo straty z prvej série rýchlo nachádza lásku v sestre nového kráľa severu, Guthredovi. Ten ale nie je sebavedomým a silným kráľom, ale ľahko ovplyvniteľným jedincom, čo sa nechá ovládať pyšným opátom a spôsobujú Uthredovi otroctvo. Nie každý Uthredov plán tu vychádza a musí robiť kompromisy. Problémy spôsobujú aj vikingskí bratia, s ktorými má Uthred viacero potýčok. Máme tu aj mystiku, kde sa zabíja kvôli oživeniu mŕtveho a predpovedá sa kráľ Mercie. Z Mercia ale príde pytač a neskôr manžel princeznej Wessexu, z čoho vzniká problémové manželstvo. Odda, Alfredov najvernejší, sa uchyľuje k ráznemu kroku. Kráľov synovec tu naberá na rešpekte. Máme tu krásne strategické obliehanie pevnosti, výborné súboje muža proti mužovi, vyjednávacie taktiky a ďalšie strategické rozmýšľanie, kedy sa Wessex pohybuje na svojom zániku. Tém je mnoho. Aj keď sa séria pred polovicou zlomí a ponúkne časový skok o tri roky, no na kvalite to nič nemení. Prvou epizódou série sa to máličko slabšie rozbiehalo, no všetky ostatné epizódy mali stopercentný výsledok. Postavy a ich príbehy sa zase o niečo posunuli, aj keď Bebbanburg ostal v neistej budúcnosti. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně tu stojí statečný bojovník Uhtred, jehož denním chlebem je boj. A mnoho krve musí protéct, než dosáhne svého. Na druhé straně příběh Alfréda, anglosaského krále Východní Anglie, který se uměl postavit Vikingům. Tak trochu historie, trochu pohádka, ale také svým způsobem užasnou exkurzí do středověké Anglie. To je prostě fakt. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Last Kingdom patří mezi kvalitní historické počiny, které si zachovávají realističnost, zajímavou dobovou atmosféru a středobodem je jeden konkrétní hrdina. Ano, není to tak drahý projekt jako Game of Thrones, což je na něm znát. Ovšem čím nižší má rozpočet, tím větší má srdce. A věřte mi, s Uthredem budete chtít cestovat. A budete mu přát úspěch. A ač je většina postav vykreslena černobíle, vadit vám to nebude. Protože v příběhu se stále něco děje, nikde na dlouho nezapadnete a dojde i na krásné bitvy efektivně kamerově nasnímané. Prostě velký palec nahoru. 86% ()

Galerie (300)

Reklama

Reklama