Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (152)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to ztřeštěná komedie, kterou někteří považují za totální blbost, já ten film obdivuju. 🤍 Ať už z toho důvodu, že se ve filmu objevilo neuvěřitelné množství herců, nebo že se na filmu vystřídali dva režiséři (Oldřich Lipský bohužel během natáčení zemřel, a tak režii převzal Zdeněk Podskalský) anebo už jen díky tomu, že ✨ve filmu Oldřich Kaiser a Jiří Lábus hrají sami sebe✨ a jenom tenhle fakt naznačuje, co se asi bude dít a jak moc super to bude. Dalším důvodem je naprosto dokonalá hláška hned v několika prvních minutách, když Saskii Burešové při příjezdu herců uletí scénář. Její komentáře stojí za to: „Z auta nám vyskočil i Ivan Vyskočil.“ - miluju. 🤩 Takže pokud máte rádi dvojici Kaiser & Lábus ve filmu, ve scénkách, hrající svoje vlastní dvojníky nebo jen obyčejně je dva, rozhodně doporučuju! 🙌🏻 ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

To byla ideově postavená oslava znárodněné kinematografie, která měla být přehlídkou tváří, které se ve filmu během těch 40 let objevovaly, proto ten rudý koberec na začátku a pak ten zpěv na konci. Jinak to byla slátanina, výjimečně nepodařené dílo Oldřicha Lipského, psané zajisté na zakázku vedení Čs. filmu. V dvojrolích Lábus a Kaiser, rozhodně se zhostili svých rolí hůř než skečů, které známe z televize. Moučka a Němeček v roli gangsterů, tě pic. Když už tam herci hráli sami sebe, tak Zázvorková, Lipský, Veškrnová, Bedrna a Schmid mohli hrát taky sami sebe a jejich role sehrát někdo jiný, dost to rušilo. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež sa mi zdá byť podobnou veselou "taškařicí" ako mnohé iné staré české komédie, ktoré tu majú červené hodnotenia - nechápem prečo tento film je taký zaznávaný. Iste, konzistentná humorná línia s hláškami je často nahrádzaná situačnými gagmi, ale stále na tom nevidím nič zlé. No a nespočetné popkultúrne odkazy na súdobú československú kinematografiu sú extrémne milé :-) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Slabé dvě hvězdičky. Děj je zmatený a nudný (hlavně při sáhodlouhém přijíždění hostů, scéna s miniautem byla naprostý extrém) a připadá mi, jako by tento film vznikl naprostou improvizací v kulisách výstavy. Jedině několik scén s Kaiserem a Lábusem a filmových parodií nedělá z tohoto filmu naprostý brak. A také mě děsí ty peníze, co se za tuhle blbost musely vyhodit a kolik by podobná slátanina stála dnes. ()

Khotzilla 

všechny recenze uživatele

Bizar na zakázku. Je fakt, že ta výstava, na které se to celé odehrává, byla výjimečná, ale dobrý dokument by byl lepší. A jediný akceptovatelný vtip s vylézajícím davem herců z malého fiátku to nezachrání. A dobová ukázka Kaiserova travesty humoru spíš trapná. Ale hodně zajímavé a poučné je sledovat výrazy přijíždějících herců - jedni se naparují, jiní jsou spíš otráveni a jsou i tací, u kterých je jasně patrné, jak už to chtějí mít rychle za sebou... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Katka189)
  • Na webových stránkách fanoušků značky Tatra, zejména vozů Tatra 613, jsou k vidění oblíbené scény z příjezdu delegací k paláci U Hybernů. V kontrastu s tím je prezentováno "úsporné barrandovské autíčko" Fiat 600, ve kterém se na výstavu dostavilo odhadem 20 dalších herců. (SeanBean)
  • Na filmu pracovali hned tři příslušníci slavného rodu Lipských. Hlavním režisérem filmu byl Oldřich Lipský, jeho syn Dalibor Lipský střihačem a Oldřichův bratr Lubomír Lipský se představil v roli vrátného Hlustvisiháka. (Olík)

Reklama

Reklama