Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

kaukola78 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě tohle těžce zklamalo.Film je nastavovaná kaše prvního dílu.Čekal jsem mnohem víc.Po necelé půlce filmu jsem přemýšlel jestli to vůbec dokoukám.Jedna hvězda za vizuál.Víc si tento film nezaslouží. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Hm... Agent v důchodu. RED 4... jeste dva dily a ty pohyby/choreografie bude jak z filmů se Segalem. Zlatých 96hodin. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol svieži vánok v žánrových filmoch áčkového razenia, ktorý stihol počas svojej stopáže prerásť do búrlivého vetra. Druhý diel nič také, ako sviežosť, vánok, alebo čerstvý vzduch nepozná a neprináša. Chapter 2 je Max Payne cracknutý Neom trpiacim obsedantným potešením z kŕmenia ľudí projektilmi (zväčša cez čelo). Je to zatuchnutá víchrica, nesúca so sebou zápach potu a železitosti krvi ľudí, ktorý sa jej postavia do cesty... No a teraz, kde je Chapter 3 prosím? ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Ešte že scenár na jednu A4 zachraňuje aspoň charizma Keanu Reevesa. S podivom, koľko málo stačí, aby bol film úspešný. Na druhej strane scenáre typu "ide a zabije, otočí sa a ide a zabije. Strih, ide a zabije..." sú aspoň ekologické nízkou spotrebov papiera a zdrojov všeobecne. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem hodnotil jako kvalitně natočený akční film. Dvojka se s tím nedá srovnávat. Natočená je sice dobře, obrázky jsou hezké, ale jde pouze jen a jen o pozérství s absencí jakéhokoli hlubšího smyslu. Scénárista si asi dával dovolenou, nebo produkce uznala, že k úspěšnému filmu stačí jen jméno. Jen doufám, že nedojde na chapter 3. 2- ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Druhý John je prostě klasická dvojka. Vše je mnohem intenzivnější a hnané ještě do větších extrémů. I když tu už chybí prvek překvapení nebo spíše objevování tohoto světa, v tomto případě to bohatě vynahradí překotná akce, kde opět nechybí hromada headshotů. Na Youtube jsem viděl přípravy Reevse na tento film se skutečnými zbraněmi a musím uznat, že mu to šlo jako profikovi. Takže až ho uvidíte velmi šikovně a stylově měnit zásobníky, věřte, že je to vydřené. Nicméně pro to, aby film bavil je k němu nutné přistupovat s velkou nadsázkou. Hlavní hrdina prostě nemůže zemřít i když je proti němu celá armáda a má holé ruce. Nepřátelé přichází tak, aby to stíhal. Střílejí jen když má John zbraň a zásadně se nekryjí nebo nikde za stěnou nevyčkávají. V tomto světě taky neexistuje policie a všichni lidé města jsou skrytí nájemní zabijáci ochotní hned zemřít. Zkratkovitě bych to přirovnal k sofistikovanějšímu Arnoldovi v Komandu. To co mimo akce dělá film jedinečný je vzájemná úcta vrahů, dodržování pravidel a úžasná stylovost v chování a dialogu postav. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dobrá a dvojka je ešte lepšia. Je to proste Detmač, v ktorom je vašou úlohou sledovať desiatky (asi aj stovky) pobehujúcich mŕtvol, ktoré sú zabíjané x spôsobmi, s y zbraňami. Akčný výplach mozgu. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Opět jako v jedničce neohrožený "Slavný lovec Pampalini" (snad si ještě někdo vzpomene) všechny zabil a jako jediný přežil ! Tohle teď opravdu frčí ? Keanu s jeho nohama do Ó a artrózou v kolenou zvládá vše jako Jackie Chan a i když je to vidno nikdy si neprostřelí svou nohu pouze hlavu či tělo protivníka. S kouzelným neprůstřelným sakem odolává všem kulkám bez jediného vážného zranění. Dostat 5 kulek do vesty ve skutečnosti, tak by se už v tomto filmu nepostavil. A abych nezapomněl celý film míjí jednoho nájemného zabijáka za druhým až nabudete dojmu, že tam vlastně nikdo jiný než nájemní vrahouni nejsou. Jsem velice překvapen zdejším hodnocením ??? Za mně opravdu ne. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Dvojka prekvapila, kulisy mazec, Continental opet dava jiskru tam kde bitky a vystreleny mozky uz nedelaji paradu. Prostredi filmu se jim tentokrat vyvedlo o moc vic. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Pokračování neztratilo vůbec nic ze své údernosti a přímočaré jednoduchosti - akce je přehledná, hrdina urputný a nepřátelé čitelní stejně jako scénář, ale o složitost možné interpretace tu přeci nejde. Jen čistka ruské mafie byla vyměněna za slunnou Itálii a její všemožné klany, a rozrůstající se pozadí fikčních pravidel tak dává tušit, že by se příště mohli tvůrci zaplést do vlastního podhoubí. V této souvislosti mohu pouze vyslovit přání, že se tak snad nestane. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Na pokračování příběhu Johna Wicka jsem se opravdu moc těšil. A teď ale nevim, jestli se chci těšit na chapter no.3. Nějak moc ho mlátěj. Není první, je to zřejmě takovej trend v tý kinematografii, že hlavní hrdinové dostávají v posledních letech ale hodně krutě přes držku. A že něco vydržej. Tak třeba Keanu Reevese může jakýkoliv zloduch bodnout do nohy, prostřelit ho u jater a několikrát přejet autem. Nic nepomáhá stejně ho boogey man nakonec pěkně zblízka rozstřelí. A taky občas nepotřebuje moc dobíjet. Není to teda tak pitomý, jako byly osmdesátkový filmy s polonahým Arnoldem, kterýho přes holou hruď nepokosí ani kulomet, ale nakročeno tu je. Film ale odsejpá, padouši v oblecích umírají po desítkách a finále je opravdu grande action movie. Ve srovnání s jedničkou ale dvojka Johna Wicka pokulhává. A ano, i mě dostala scéna na střeše s Laurence Fishburnem, kterej se celej tetelí blahem a svého někdejšího partáka ze světa nul a jedniček přivítá replikou …už jsme se dlouho neviděli….a pánové, tento muž mi v minulosti pomohl se osvobodit. Plnej počet nedám, ale za hýčkání diváka, za muziku plnou bustrovanejch baskytar a vůbec velmi svižný biják zasloužených 80%. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Že by nový kultovní akčňák? Lepší než jednička, spousta profi headshotů, málo konverzace a o to víc akce. Pár hluchých míst člověk přežije a křivochůze Reevese zvláštně doplňuje jeho zabijácký výkon. ()

furrec 

všechny recenze uživatele

...no to zase bolo...pokial si vypnete mozog, je to celkom dobré, pekné boje, len sa na nič nepýtajte. Ale zaujímalo by ma kam sa podeli všetci policajti - na uliciach zúri pomaly 3 svetová, masový vrah (wick) si v pohodičke vykračuje, nikto (zo štátnych zložiek) ho nehľadá...Od jednej hviezdičky ho zachránila scénka o pápežovi - to sa im fakt podarilo ;) ()

Niki_Uzumaki 

všechny recenze uživatele

Keanu stylovej jako vždy (taky je lepší, že spíš skáče a běhá a zabíjí, než mluví - to mu moc nejde), reunion s Laurencem super překvápko :-). Líbilo se mi to moc, jen přestřelka v katakombách mě trochu uspala, ale to určitě bylo tím, že je to tam tak tmavý, žejo. Taky na začátku jsem byla dost v rozpacích - chce zpátky auto a sám si ho rozbije haha, to měl ještě všeho na rozhazování no... Zabíjet umí čímkoliv, když mu dojdou náboje, klidně tou zbraní hodí, proč ne! A pejsek zůstal nedotčen, pěkné! Těším se na trojku. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film, spousta krve a skvělých střeleckých scén. Sice mně to přijde jak z jiné planety, ale to vůbec nevadí. Užil jsem si to, bavilo mě to a příběh otevřen pro další díl. Reeves válí. 80% ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je po vsech strankach prvotridni. Kamera, akce, honicky, technika boje, celkova choreografie...ale vse je tak stereotypni, az to nejednoho muze zacit nudit. Ta sviznost a tempo tam je a film ma rozhodne co do sebe, neco takoveho tu dlouho nebylo....snad krome matrixu, kde (paradoxne) hl. roli stvarnil zase Keanu Reves! Tohle by mu slo a tesim se na trojku! Ale 4* tomu dat nemuzu. Pistol, ktera ma zasobnik na 34 naboju, hozeni protivnika na zem, zastreleni 2. a dorazeni toho na zemi snad bylo nejcastejsim opakujicim se momente. Nehlede na to, ze nejaka pointa filmu byla tatam, ale to az tak nevadi. Znam filmy, ktere si 4* zaslouzi a tenhle by mel mit tak o pul mene. ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama