Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Atmosferické jako seriál (a vlastně jako VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE), mrazivé a těžko uchopitelné. To mám na filmech rád. Když i dlouho po projekci dumám a hledám odpovědi na otázky. Když už si myslím, že jsem došel k rozumnému závěru či vysvětlení, hned příští projekce mě vyvede z omylu. A já mohu hledat dál. Jako, když ve hře Člověče nezlob se, hodíte šestku, ale ihned poté, vás někdo další vyřadí ze hry! Takové jsou totiž VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, pokud někdo chce sledovat seriál, měl by si tento film nechat ujít a pustit si ho až pak, jinak udělá hroznou chybu a bude už v předstihu znát vraha Laury, čímž se připraví o napětí. Jinak jako objasnění, resp. dokreslení Lauřiny vraždy to funguje docela dobře. I když nejvíc mě chytl ten začátek s vyšetřováním vraždy Teresy Banks, který mohl být určitě ještě delší. Hlavní příběh s Laurou špatný nebyl, ale už šlo pouze o objasnění některých skutečností se zaměřením na diváka, který už má celý seriál za sebou. Navíc vyvolal několik dalších otázek, které později v seriálu nejsou objasněny či se k nim už tvůrci vůbec nevrací, což je podle mě chyba (ale nebudu spoilerovat příklady). Jinak je fajn, že všichni původní aktéři jsou zde přítomní, tedy až na představitelku Donny, Moira Kelly vtiskla své podstavě poněkud jinou (spíš horší) podobu. Slabší 4*, trochu zklamání. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvilku se to tváří, že by to mohla být celkem normální detektivka, pak je o rok víc a se srozumitelností je ámen. Ale na Lynche docela dobrý poměr, psychedelické pasáže jsou ve značném oslabení oproti těm normálním, je to tak 30:70. Na seriál se určitě dívat nebudu, dvě hodiny koukání na přípravu vraždy promiskuitní feťačky mi stačily. 30 dokumentů z psychiatrické léčebny pod krycím názvem Twin Peaks bych nesnesla. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Takový bonus k seriálu. Bez jeho znalosti si film asi těžko užijete... Jedná se o pojednání o tom, jak to vlastně bylo s Laurou a Lynch s Badalamentim zde rozehrávají jednu velkou výstavu těžko pojmenovatelného strachu a napětí. Chybí mi zde ale kontrasty a poslavy, jež v serálu vždy odlehčí všudypřítomný prvek mystiky. Zde je vše tak trochu pod jednou temnou dekou, a proto jsem se u sledování tohoto filmu nebavil tak dobře, jako u seriálu. Ony kontrastující epizodky mi tu chyběly, stejně tak jako více logicky uzavřených vedlejších dějových linií. Jinak ale parádní zážitek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší, tentokrát už môj piaty, pokus o skamarátenie sa a Lynchom nevyšiel znova podľa predstáv. Náš vzťah ostáva vo vlažnom prijatí každého jeho filmu a zatiaľ len čakám, kedy sa to zmení. Dával som veľké nádeje do toho, že to bude môcť byť práve tento kultový film (seriál som ešte nevidel). Moje nádeje však spľasli už po polhodinke. Dovtedy to vyzeralo na celkom súvislý a pomerne ucelený príbeh. Zrazu však príde sek, postavy zmiznú bez vysvetlenia a šup do toho úplne iný príbeh. Samozrejme ďalej to už bolo typické lynchovské servírovanie zmagorených dezilúzií a pošahaných scén a vsuviek, ktorých zámer a podstatu snáď chápe len on sám. Už ma prestalo zaujímať kto je vrahom Teresy Banksovej, alebo čo hrozí Laure Palmerovej, keďže som vedel, že žiadne poriadne vysvetlenie, či rozuzlenie nepríde. Napriek tomu bol ale scenár tak zručne a zaujímavo natočený, že i napriek týmto faktom som sa takmer vôbec nenudil a so záujmom som to dopozeral. 65%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)
  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama