Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Průměr a víc ani ťuk. Mé třetí setkání s Lynchem bylo setkání nejslabší. Atmosféra mě vůbec (narozdíl od Lost Highway) nepohltila, a tak jediným atmosférickým prvkem zůstává přímo ďábelský (zdravím fanoušky Reapera) výkon Raye Wiseho. Herci všeobecně hráli bez chybičky, ovšem jak si vás má získat hlavní postava, když se prakticky celým filmem probrečí? To byl největší kámen úrazu a největší hřebík do již tak řádně zatlučené rakve. Možná své hodnocení změním až zhlédnu opěvovaný seriál, do té doby však budou u mého nicku svítit tři malinké hvězdičky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi zamlouval o řád víc, protože jeho síla pro mě plynula z kombinace bizarního humoru a lynchování. Tohle humor zcela postrádá a vlastně se ani nedozvíme víc, co jsme odtušili už z televize. Proto je celovečerní prequel jen zbytečný apendix, Lynch by udělal lépe, kdyby se věnoval něčemu novému. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

_______________Sere mě, jak něktěří tady říkají, že je tento film jen určen pro znalce seriálu. Běžte do pr...le !! Kvůli Vám mě tyhle kecy odradily a shlédnutí "uměleckého" snímku jsem oddaloval ! Nakonec jsem ale sebral odvahu a přesto jsem se rozhodl snímek shlédnout. A udělal jsem zatraceně dobře !! Takže vy, co jste neviděli seriál jako já, neposlouchejte tyhle kecy těch hňupů a v klidu se na film koukněte ! Prostě další skvělý film Pana Lynche ! Nebudete litovat !! ________________________ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá David Lynch neškodně. Ovšem už několik dekád nám přináší podivně šílené noční můry, které se nebojí diváka zneklidnit. Seriálem odehrávajícím se nedaleko kanadských hranic Lynch kdysi spustil jeden z největších skandálů televizních obrazovek. Film má podobu vystupňovaného zlého snu. Ten zřejmě zažije i divák, který původní seriál vůbec nezná. A možná i ten, co ano. Vše se v něm odvíjí od okamžiku, kdy řeka vydala mrtvolu plavovlásky Laury Palmer. Byla plná života, ale musela zemřít. V celovečerním filmu Lynch sleduje posledních sedm dní jejího života a divák záhy pochopí, že městečko za úhlednými zahrádkami, bílými ploty a všednodenností skrývá zločin i hrůzu. Mnohdy ale Lynch „zbytečně“ uskakuje a věnuje pozornost něčemu, co pak zmizí, aniž by se objasnilo. A minuty nabíhají, přičemž o nějakém klasickém, běžně uchopitelném příběhu nemůže být řeč. Do beznaděje se tak místy nepropadá pouze Laura, ale i divák. Já teda rozhodně. Guláš bez humoru, v posledních desítkách minut totální. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímkem TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ nás David Lynch opět zavádí do městečka, které na první pohled budí zdání normality a poklidu. Hned druhý pohled však naše ideály znovu odsune do pozadí a ukáže, že "není všechno zlato co se třpytí". Jakkoliv se tato "lynchovinka" zdá neproniknutelnou a tajuplnou, obsahuje pod šíleně velkou vrstvou symbolů, snů a tajemných obrazů silné poselství. Při prvním sledování se toto "poselství" dá obtížně vypozorovat. Po dalším a dalším sledování tohoto opusu (+ dalších snímků o městečku Twin Peaks) se však tyto vrstvy postupně odkrývají a mnohé symboly získávají své konkrétní místo v reálném životě. Přesto: nebyl by to David Lynch, kdyby mnohé ze svých myšlenek i poté nenechal nevysvětlenými a zahalenými rouškou tajemství. A právě i díky (či kvůli) tomuto není TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ filmem na jedno shlédnutí. Shrnuto a podtrženo: i tento Lynchův opus patří ke skvostům ze žánru mysteriózních thrillerů/hororů. Pro mě osobně je vedle Davida Lynche jen velmi málo filmových tvůrců, kteří dokáží zprostředkovat tak intenzivní "obrazově-zvukový zážitek". ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)
  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama