Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na deň, keď som tento film videl po prvý krát. Označil som ho za totálny chaos a nudnú kravinu ohodnotenú jednou hviezdou. Teraz, ovplyvnený časom filmu a teraz, keď už viem kto je David Lynch som si dal repete. Samozrejme prešli roky a Lyncha som ako tak napozeral a ako zamilovaný do seriálu Twin Peaks som prišiel opäť k Fire Walk with Me. S kludným svedomím si dovolím tvrdiť, že na toto sa treba pripraviť a náhodný divák(ako som bol napr. ja pri prvej projekcii) si o filme nič dobré nepomyslí. Treba vidieť a pochopiť mytológiu Twin Peaks a až potom si naplno vychutnáte tzv. záverečný film, ktorý to vlastne celé začne. Kto má rád seriál, film sa mu bude tiež páčiť. Je škoda, že vypadli niektoré postavy(málo Coopera čo je pochopiteľné, no Audrey mi chýbala), ale postava Laury Palmerovej si niečo takéto zaslúžila. V skratke: Vitajte v podivnom mestečku Twin Peaks a zoznámte sa s Laurou Palmerovou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Otravný ústřel. Zatímco první dvé sezóny seriálu měl na svědomí celý tým lidí a byl to dobře vyvážený mix divna, temna, záhad a milý komedie, tak tahle prequelová kostka do puzzle je čistě v Lynche režii a celý se to vymyká kontrole. Laura (nesympatická postava a fakt hrozná herečka) v centru dění a věci opouští rozum až do gulášový snový úrovně, kde jsem strávil poslední půlhodinku už v úplný letargii. Bohužel, vidím tu sečíst přesně neduhy z jeho řadový filmografie a co měl být fajn doplněk, mi přišlo jako dobrá sračka. P.S. nicméně jak jsem viděl ve třetí sezoně, je tu dost veledůležitých puzzlí ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

_______________Sere mě, jak něktěří tady říkají, že je tento film jen určen pro znalce seriálu. Běžte do pr...le !! Kvůli Vám mě tyhle kecy odradily a shlédnutí "uměleckého" snímku jsem oddaloval ! Nakonec jsem ale sebral odvahu a přesto jsem se rozhodl snímek shlédnout. A udělal jsem zatraceně dobře !! Takže vy, co jste neviděli seriál jako já, neposlouchejte tyhle kecy těch hňupů a v klidu se na film koukněte ! Prostě další skvělý film Pana Lynche ! Nebudete litovat !! ________________________ ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Obrovský plus za to, že se David neztratil sám ve svém scénáři. Což by určitě nebyl žádný problém. Nádherně absurdní, filmový výjev, který má výborné prvky humoru, dramatu, thrilleru a nakonec i hororu. Neopakovatelná podívaná nejen na osud Laury Plamrové s atmosférou, která odráží silnou osobitost scénáře i režie. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem byl dlouho dobu ztracen jako ztraceni ve Ztracených ;-). Vše vynahrazuje kvalitní řemeslná práce, mrazivá hudba a strhující příběh, který vás nutí přemýšlet a nedovolí vám odtrhnout oči od dění na obrazovce. I když si myslím, že mi tak nějak hlavní pointa a smysl docvakl, stále jistě vím že mi toho hodně uteklo. Do budoucnosti si možná pustím i seriál a poté podruhé film, zatím zůstanu na 4*. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama