Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížku mi už před roky doporučovala kamarádka, bohužel jsem se k ní nikdy nedostala. Zaujaly mě nicméně trailery na seriál a fakt, že je v něm Matthew Goode ho učinil ještě o něco atraktivnějším. Příběh voní tajemnem, v každé druhé scéně plápolají plamínky svíček nebo dominují dlážděné ulice Oxfordu. Po estetické stránce jsem zatím nadmíru spokojená, uvidíme jak budeme pokračovat. Romantické/husinu nahánějící scény jsou bezchybné, chci víc. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Twilight a True Blood, přičemž blíže to má bohužel ke Stmívání. Škoda, že to nebylo o fous temnější a drsnější, pak by to asi bylo na 4*. Velkým plusem jsou nádherně pompézní lokace a sympatická ústřední dvojice. Celou dobu jsem čekal, že přijde něco strašně epického, bohužel vyjma jedné "mučící scény" je to celé v podstatě dost přízemní (zřejmě za účelem zachování statutu čarodějnického příběhu pro celou rodinu). Když to budu hodnotit hodně primitivně, tak je to Twilight bez homosexuálního nádechu, kde se ústřední hrdinka díkybohu nechová jako úplná kráva (v porovnání s Bellou z Twilight). ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Fajn pohádkovější fantasy, která má velmi příjemnou atmosféru a dobře si pohrává s historií i mýty. Goode s Palmer jsou super, i když pravda, obvykle každý zvlášť. Ne vždy jim to spolu ladí a občas to v projevech vzájemných sympatií působí trochu toporně. První série ve vás vzbudila zvědavost, jak to bude dál s příjemně pomalejším odhalováním, jak tenhle svět funguje, druhá byla poněkud utahanější a trochu natahovaná, třebaže kulisy alžbětinské Anglie jsou skvělé. Třetí série překvapivě hodně dějová, ale s promarněným finále. A logicky velmi neuspokojivým vysvětlením. Spousta věcí z první série logicky odporuje vyznění, mohlo to tak být už v předloze (bohužel nečetla jsem), ale pak nechápu, proč to pro seriál „neopravili“. Svět démonů zůstává po celé tři série záhadou a není zdaleka dobře vyjasněn pro celkovou myšlenku trilogie. Ve třetí sérii opět přichází s myšlenkou, která mi ve filmech poslední doby přijde čím dál tím víc častější a se kterou mám z filozofického hlediska obrovský problém – nemocný člověk, který pod vlivem okolí páchá zločiny na nevinných a nakonec je mu odpuštěno ve stylu – ty za to nemůžeš, to ta nemoc, prostředí, systém, apod. Vidět to bylo například i v Jokerovi s Phoenixem, ale toto zbavování odpovědnosti a přehlížení obětí mi přijde krajně děsivé. A nechápu, jak se čím dál tím víc tvůrců nejen ve filmech může tvářit, že to je v pořádku. Nicméně Čas čarodějnic je v mnoha směrech podařená fantasy napříč staletími, s propracovanými postavami, dějovostí, sympatickými herci, podařenou atmosférou a hravostí pokud jde o historii, mýty a legendy. Jako celek 75%. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Má to hezkou atmosféru a výpravu, evidentně se na tom nešetřilo a tvůrci si mohli dovolit i Benátky, snad nejdražší natáčecí lokalitu na světě. První dva díly jsou pěkně chytlavé, ale s každým dalším dílem je to čím dál plytčí červená knihovna připomínající Stmívání s čím dál více pitomoučkým a nelogickým dějem. naštěstí to má dílů málo a Matthew Goode má velké charizma. Ale furt je to tisíckrát lepší než Sabrina. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jojo, já vím, že se to píše i tady. Ale kdyby to bylo míň romantické a víc se to soustředilo na Dianiny schopnosti, udělalo by to líp, ale to by asi nepřitáhlo tolik divaček a my z toho chceme mít další Twilight. Škoda, ale jinak se na to dobře kouká. Tohle téma se teď dlouho nikde neukázalo a já po tomto kousku sáhl hned, jak se kolem mě mihl. Sympatičtí herci i postavy, příběh možná jednoduchý, ale zaplétá se kouzelně. Už teď víme, že budou dvě další série, tak si rád počkám. Víc bych se zaměřil na specifika jednotlivých druhů, nic moc o nikom nevíme, škoda! ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • Marcus Whitmore (Edward Bluemel) je v knížní předloze modrooký blonďák, avšak v seriálu je hnědooký s černými vlasy. (teuwik)
  • Matthew Goode si v rozhovorech velmi pochvaloval spolupráci s Teresou Palmer. Prý je vynikající herečka, pozitivní a energický člověk a velmi dobře zvládá roli matky a hereckou kariéru. (Jolinar)

Reklama

Reklama