Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (946)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní, originální dílo z pera Guye Ritchieho. Film má opravdu hvězdné obsazení, parádní příběh, spoustu skvělých dialogů a také akce. Ze všech těch hereckých es se mi nejvíce líbil Charlie Hunnam. Skvělá gangsterka. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už dlouho mě nějaký film tak příjemně nepřekvapil jako tahle Ritchieho gangsterka. Je to návrat ke starému dobrému panoptiku postaviček, rychlému tempu a střihu, spoustě fakt vtipných situací, které někdy stojí na slovních hříčkách ("phuck!"), někdy dialozích ("Řekl mi černá kundo, to je rasistický!" "Není. Seš černej? Seš. Seš kunda? Seš. Tak vidíš." někdy na vesele natočených neveselých věcech (pád z balkónu). Super je, že tady všechny figurky nějak fungují a příběh není až takový bordel, aby se v něm s trochou snahy nedalo orientovat. Pochvalu zaslouží i prakticky všichni v hlavních rolích. Maťú Mäkkonohý, Hugh Grant (poprvé jsem ho slyšel bez dabingu, dobrý!") a Colin Farrell. Asi to není úplně na pět hvězdiček, když jsem třeba Lock-Stock dal jen čtyři, ale už dlouho jsem prostě neviděl dobrej biják v kině, tak budu dneska rozdávačnej. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jak dlouho zůstane originální rukopis originálním? Pro mě to skončilo tímhle filmem. Ritchie vytahuje z rukávu svá obvyklá esa: několikanásobné zrady, vracečky, rychlé dialogy, cynické násilí, spletitý příběh s mnoha postavami, vtipné propojení jednotlivých linek v závěru …. Je to dobrý, ale nějak se už nedokážu nadchnout. Je to zábavná hříčka, která nezanechá hlubší dojem - a ani nemá takovou ambici. Jistě, trochu ozvláštněné to je - hlavní bosové už dosáhli postavení, tudíž se navenek chovají jako uhlazení obchodníci, násilná podstata však zůstává stejná. Zarámováno jako vyprávění bulvárního novináře, který se mmj. následně snaží příběh prodat jako scénář - tady na nás Ritchie, autor scénáře, pomrkává. Přes to však film beru výhradně jako zábavnou oddychovku. SHRNUTÍ: Když se zapleteš se špínou, tak se ušpiníš. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film absolutně o ničem. Hodně ukecaný, každý každého se snaží nějak převézt, ani jedna postava sympatická (má mi být sympatický pěstitel a dealer drog, který neposlušné platiče zabíjí? Fakt?), vtipné se to snaží být, ale není, a ještě je všemu ty příšerné masky herců - jako je to parodie na židy a jejich pejzy? Protože na židovské podnikatele a "podnikatele" je ve filmu hodně narážek. Takže buď si s nimi Guy takhle vyřizuje po svém účty, nebo sám konvertoval k podnikatelskému židovství. A ta hra jakoby na film ve filmu je taky hodně nepovedená. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trochu moc ukecané a vadila mi zmatenost v postavách, ale čím dál se film dostává, tím více diváka vtahuje a v druhé polovině už to jede na plné obrátky. Dokonalé zpracování postav, ještě lepší výběr áčkových herců a inteligentní příběh, u kterého mozek šrotuje na sto procent. Vytříbená záležitost, kterou filmová scéna potřebovala a Ritchie opět dokazuje své kvality. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem si říkal, že filmu něco chybí, až mi došlo, že je to víc prostoru pro postavu Colina Farrella, který si své účinkování užil dosyta. Tahle poloha mu úžasně sedne. Lví podíl na tom má také Ritchie, který se konečně vymanil z pařátů hollywoodských produkčních lačnících po blockbusterech a obrovských ziscích (proč mám pocit, že Ritchie musel natočit Alladina jen jako kompenzaci za neúspěch Artuše?) a natočil si film pro radost. Jde vidět, že se opravdu bavil. And btw... Charlie Hunman zůstal hodně nevyužitý! Ten kluk umí. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

V úhlu pohledu, kde znáte tam a zpátky to nejlepší z Tarantina a Coenů, vás tahle sympatická jednohubka nedokáže ničím extra překvapit. Snatch bylo svého času intenzivní podívanou od začátku do konce. Tady by možná pomohla devadesatkova stylizace, nebo uvedení na prahu milénia, kdy by to mělo nádech pecky. Dnes je to spíš labutí píseň. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jakoby si ten film zaplatil nějakej gentleman store s pánským butikem. Už jen chybělo, aby se k tomu dodávalo zdarma vonítko na koule. Je to šílená přehlídka vybarberovanejch bohatejch elegánů po čtyřicítce, takže cílová skupina z toho vyteče oknem. A mně to nevadí, protože nic podobného tady v okolí zatím není. Sice ze čtveřice Ritchiovských gangsterek to obsazuje s přehledem poslední čtvrté místo (pořadí Lock, Stock - RocknRolla - Snatch), protože to oproti předešlým prostě působí unaveněji, nejistěji, více to spoléhá na herce než na formu a zápletka není kdovíjak rafinovaná, jenom je strašně overdistributed. Funguje to ale bezproblémově v jednotlivých epizodách, dvakrát jsem nahlas vyprskl smíchy, což se samotnýmu doma člověku moc neděje, najdou se tam drobný dílčí blbůstky pro radost (nakládačka šesti zkušeným kaskadérům, kteří mají střežit pěstírnu), má to spád a hlavně Colina Farrella, kterej svýho uctivýho, inteligentního street-wise disciplinovanýho Ira (jehož irština je ta nejfantastičtější perverze na jazyku, hned vedle Kelly MacDonald a Ardalu O'Hanlonovi) vystřihl s takovou radostí, že ostatní vedle něj vypadají jak ošklivá káčátka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný zážitek. Guy Ritchie se konečně vrátil k tomu, co mu jde nejlépe, a natočil další film, který funguje podobně jako Sbal prachy a vypadni a Podfuck. Mocně mě překvapil Matthew McConaughey, kterého už jsem prakticky odepsal, jelikož na jednu dobrou roli u něj připadá asi sedm příšerných, tady u mě ale zabodoval. Přesto si film ukradl pro sebe Hugh Grant, ten tady byl naprosto dokonalý a převelice mě bavil. No, a aby toho nebylo málo, zahrála si tady i Michelle Dockery a nemusela tu být za hodnou. Velká spokojenost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc... všeho. Větší spád, víc akce, víc vtipu, víc brutálního (černého) humoru, víc brilantních hereckých exhibicí. A dostal jsem hlavně zdlouhavé žvanění, většinou nevýrazné herce a málo záživný překombinovaný scénář, jako kdyby Ritchieho posedl duch pozdního Tarantina a on se taktéž pokoušel žvaněním diváky k smrti otrávit. Dlouho jsem předpokládal, že se film "rozjede", čekal a čekal, až mi asi po hodině konečně došlo, že už se nijak zásadně nerozjede a doufat že můžu leda v nějaké slušné finále. A to taky nepřišlo. Za úplnou ztrátu času sice Gentlemany nepovažuju, bylo tam pár dobrých momentů, ale ještě mnohem víc těch nudných. Za nejlepší pasáž filmu jednoznačně považuju úvodní pecku Cumberland Gap od Davida Rawlingse. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Klasický Ritchie. Moc pěkně natočené, tradičně svérázně odvyprávěné, ale opět se nemůžu zbavit dojmu, že to nebylo nic extra. Z kina bych odešel zklamaný, doma to byl příjemný film na večer, proto 4*. I když zase mnoho povyku pro nic extra. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"There's only one rule in the jungle... When the lion's hungry, he eats!" Již dlouho se řadím k fanouškům Guye Ritchieho. Nejspíš od dob Sherlocka Holmese (2009). Ale před třemi lety jsem v kině křičel, že Legenda o meči je naprosto boží. Těšil jsem se až se Guy vrátí do Londýnských ulic gangsterů. Přeci jen to, že mu vyšla jedna fantasy gangsterka, neznamená že u takovéhleho koktejlu setrvá. Naštěstí Gentlemani jsou čistokrevná Ritchivovina. Styl je patrný a já jsme si ho užíval od začátku do konce. Scénář, utahování ze sami sebe, zvraty, humor a samozřejmě střihy jsou na místě. Do toho dokonalý soundtrack. Každopádně začněme od začátku, jsme zpět v Londýně, kde provozovat jakýkoliv černý obchod je hazard, přesto tu najdeme bandu štramáků, kteří se tomuto koníčku věnují. Herecky je ten film obsazený tak dobře, že jsem Getlemani přirovnal k Pulp Fictionu roku 2020. Ale to ze mě mluvili emoce po skončení v kině. Fakt je, že McConaughey je perfektní, Hunnam famózní a Farell geniální. U filmu Guye se vždy skvěle pobavím. I tady jsem se mnohokrát zasmál a film si užíval plnými doušky. Příběh je tu dávkovaný v malých epizodách, jak to u něj máme rádi. Humor je šťavnatý a takovýto mi chyběl. No téměř tři roky, i když Tarantino by mohl taky povídat. Zvraty jsou nečekané a naprosto na denním pořádku. Ten finální bych si možná i odpustil a nechal film dojít k hořkému konci. U gangsterky by se mi to asi líbilo i víc. Ve výsledku to ale nic nemění. Ty dialogy jsou prostě bravurní a já je hltal každou sekundou filmu. Tohle je prostě Ritchie, kterého jsem tak moc chtěl a opět se mu povedlo, abych tleskal a klaněl se mu po odchodu ze sálu. Obrovské nadšení, herecké koncerty, vypiplané dialogy a konečně zase jednou chytrá komedie s Londýnskými bossy. Tohle tiká naprosto dokonale. (97 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle chtělo moje tělo! Guy Ritchie se po zvláštním výběru snímků posledních několika let vrátil k látce, kterou podle mého názoru umí opravdu nejlépe. The Gentlemen je totiž opět bryskní britskou gangsterkou s plejádou zvučných hereckých jmen s ještě zvučnějšími přízvuky a velkoryse podávanou akční stránkou. Snímek je ale nicméně, stejně jako jeho starší díla "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" či "Snatch", nejsilnější ve vypiplaných úderných dialozích a scénáři, který drží pohromadě právě díky nekončící smršti jmen a s tím spojených intrik. Celý tento etanolový gangsterský koktejl vyeskaluje ve skvěle střižený snímek, v němž nám Guy Ritchie ukazuje, že na to pořád ještě má. Výborná práce! PS: Tak jo, a teď už bych vážně rád viděl "The Real RocknRolla"! „There's only one rule in the jungle: when the lion's hungry, he eats!“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lock, Stock.......... a Snatch po 20 letech. Takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby hlavní hrdinové předchozích ritchiovek dospěli a z příštipkářů by se vypracovali na vrchol potravního řetězce. Je to pomalejší, promyšlenější, ale ten gangsrterský drajv tu zůstal nezměněn a navíc je vyšperkován vymazlenými dialogy. Postavy napsané na jedničku, zahrané ještě lépe a tak jediné resp. jediný, kdo tu chybí, je Vinnie Jones. První z mnoha a mnoha projekcí. 100% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nemá to dravosť prvotiny. Všetci dokopy, nech sú akokoľvek skvelí (a Colin z nich úplne najviac), sa nechytajú na Brada Pitta spred dvadsiatich rokov. Tiež tomu chýba vyzretá komplexnosť vyše dekády starej Rocknrolly... ba dokonca na mňa dotiera pocit, že sa jedná o postarší nedokončený scenár, s ktorým si jeho autor nevedel svojho času poradiť... kým mu celkom nedávno nenapadlo ozvláštniť to netradičným naratívom. Ale stále je to Guy Ritchie, ktorého jediného chceme! ()

seale 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke kladným recenzím, na vážkách jsem jen z hlediska překombinování příběhu. 4-5 hvězdiček ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi elegantne zvládnutý film. Postavy sú funkčné, zapamätateľné a hlavne zábavné. Storytelling je vo filme najväčšou devízou a v tomto smere sa stáva príjemným návratom k starému Ritchiemu. Tak, ako ho máme radi a ako si ho pamätáme. Film, ktorý nestavia na akčných scénach a keď hej, veľmi rýchlo skĺzne do vtipu a nadsázky, ale skôr dáva dôraz na charaktery a ich postavenie v tejto šachovej hre. Rôzne prostredia ( každé so svojimi pravidlami ako napríklad Londýnsky drogový slum, telocvičňa, bohaté sídla) rôznorodé charaktery( páči sa mi ako aj vedľajšie postavy naberajú na dôležitosti, ako príbeh napreduje) a istá réžia. Užívajúca si miestami, že sa môže občas aj vyhrať. Napríklad priznanou filmovosťou. Viacej takýchto filmov od Ritchieho a budem spokojný. Stále mu to ide. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama