Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Takové (polo)remaky si dám líbit! Pravda, obešel bych se bez toho anglického dabingu, ale zase chápu, že když do toho Netflix dává prašule, chce zabodovat i v USA, kde titulky nikdo číst nechce. Ústřední motiv Telefonu je sice jednoduchý, ale zato velice efektně rozpracovaný. V tomto příběhu se sice necestuje časem, ale budoucnost s minulostí se díky telefonu ovlivňují tak zásadním způsobem, že vlastně probíhají v jeden moment. Rýpalové namítnou...a co časový paradox, co větvení časových přímek, alternativní časové linie? Jakkoliv to zní divně, tak právě časový paradox tvůrci využívají a funguje jim to skvěle. U podobných filmů se mi často spustí při prznění logiky v hlavě alarm.. ale tady nic, paráda. Navíc je to řemeslně skvěle zvládnuté a svoje udělají jak neokoukaní herci, tak prostředí. I když... jedno drobné zafrflání bych mě...když prohlásí dívka, které bych hádal tak 15 let, že je jí 28 a následně se posuneme dějem o dalších 20 let dopředu a ona vypadá skoro pořád stejně... trochu se mi párkrát hádal mozek s očima. Závidím korejským mužům, že jim ženy nestárnou a ženám, že si nemusí za celý život vyměnit fotku v občance . Ale to je společně s dlouhou stopáží jediná drobná výhrada. Jižní Korea chrlí jeden lepší film než druhý a je to i díky Netflixu, který fandům sci-fi a hororů seslalo samo nebe. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Jako mnoho ostatních tady i já se pokládám za samozvaného velmistra v časových paradoxech, tudíž můžu se vší smělostí prohlásit, že mi to nedává moc smysl. Pokud jsi však normální člověk a nejsi retardovaný jako já, užiješ si to a budeš nadšený/á. V případě, že nejsi normální a máš potřebu každý film s časovými hrátkami v hlavě celou dobu analyzovat jak totální kretén, tak se v hodnocení shodneme a můžeme si s čistým svědomím podat ruce. Takže pokud dáš logiku pryč, tak je to sice vykradený nápad, ale furt super nápad a to už je od Netflixu vlastně nadprůměr ne? ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se může dosrat přátelství dvou žen a vyhrotit v čirou nenávist. Spolupráce napříč 20 lety v jednosměrném cestováním časem přes telefonní linku přinese řadu výhod, ale postupem času (haha) se ukazují nevýhody, když ten naproti se změní z přítele v nepřítele. V podstatě se všechno plus mínus odehrává ve stejném domě jen s dvacetiletou mezerou. Neskutečná pumelenice a krvává řezničina ve finále a poslední minuta filmu párkrát přetočená, abych ten mindfuck vůbec pobral. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Remake britského The Caller (2011) a i když ten jsem neviděl, podle hodnocení ČSFD se jedná o lepší film, než originál. Telefon zvonící 20 let do budoucnosti, dvě ženy, vraždy, snaha změnit budoucnost i minulost, motýlí efekt vždy, když se v minulosti něco stane. Herecky výborné, temné. Chaos vyplývající z faktu, že jedna postava je vrah a psychopat. ■ “Tohle máš za to, že nezvedáš telefon.” ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak nápad je sice okopírovaný z Frekvence, ale jinak si film jede po vlastní ose a dělá to dobře. Skákání v časových rovinách působí přehledně a výborně na sebe navazuje, události z minulosti promítající se do aktuální přítomnosti jsou řešené poměrně elegantně a film nepostrádá slušnou dávku brutality. A líbil se mi i konec. Tvůrci se mohli opřít i o výborné herečky, což platí zejména pro hlavní záporačku, která ale prošla ve filmu určitým vývojem a její představitelka zvládla uvěřitelně obě zásadní polohy. Spokojenost. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama