Reklama

Reklama

Všichni svatí mafie

  • USA The Many Saints of Newark (více)
Trailer 2

Všichni svatí mafie je dlouho očekávaný filmový prequel k oceňovanému dramatickému seriálu HBO Rodina Sopránů. Mladý Anthony Soprano vyrůstá v jedné z nejbouřlivějších epoch v dějinách Newarku a dospívá v muže právě ve chvíli, kdy povstávají soupeřící gangsteři a zpochybňují nadvládu mocné zločinecké rodiny DiMeových nad rasově rozděleným městem. V této proměnlivé době se ocitá i jeho zbožňovaný strýc Dickie Moltisanti, jenž se snaží skloubit své profesní i soukromé povinnosti. Díky jeho vlivu se z vnímavého mladíka stane všemocný mafiánský boss, kterého svět později pozná jako Tonyho Soprana. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Spojenie so Sopranovcami tomuto filmu dosť pomáha. Jedná sa o fajn mafiánsky film, ktorý má čaro najmä vďaka už spomínanému seriálu, takže postavy poznáme a už ich iba spoznávame zamlada. Mladý Gandolfini sa pomerne vydaril, ale Junior bol ako vystrihnutý z originálu. A to som originál nevidel už hádam aj 10 rokov. Hneď mi ho však táto postava pripomenula a všetko sa to vrátilo. Uncle Dickie bol tiež fajn, a jednoducho pre fanúšika seriálu povinnosť,  tí, čo ho ešte nevideli rýchlo doňho. 7,2/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedno ze zklamání roku ?? !Film je prequelem ke kultovnímu seriálu Soprano Brothers, který jsem bohužel neviděl, ale doufal jsem, že film dokáže obstát samostatně a jelikož gangsterky rád mám, tak jsem zde očekával adepta na Gangsterku roku ( ono té konkurence moc nebylo, ale s výsledným dojmem moc spokojen nejsem).Alan Taylor, který má na kontě Thora a posledního Terminátora, tak by se i jeden těšil na akčnější podívanou ve stylu Gangster Squad. leč natočil spíš něco ve stylu Irishmana a to mi úplně nevoní.Prostředí 60. let New Jersey je super, kostýmy, móda, krásné ženy a gangsterký kabát to bezpochyby má, ale to je tak všechno. Jedna krátká přestřelka za celý film je opravdu nemilé, kor když je k dispozici Punisher- ten je trestuhodně nevyužitý. Není tu žádný pořádný záporák, žádná pořádná touha po moci, žádná válka v ulicích, nedostatek mrtvých, tempo je pomalejší, zkrátka tomu chybí drajv a působí to spíš jako úvodní epizoda k seriálu, kde se mají začít dít velké věci. Kdo viděl seriál, bude nadávat ještě víc anebo naopak bude spokojen, já se i přes ty nedostatky vyloženě nenudil, je to látka, při které nebudu trpět ani kdyby tam jen banda chlapů v klouboucích pili whisky a kouřili doutníky, ale rozhodně je to promrhaný potenciál. Řemeslně, herecky ( Ray Liotta!) i technicky slušné, ale snadno zapomenutelné.Michela De Rossi je, ale ukrutná kočka !Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5.6/10. ()

Reklama

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedno z naj filmových sklamaní roku 2021. The Many Saints of Newark bohužiaľ nesiaha pôvodnému seriálu ani po päty. Som veľký fanúšik Sopranovcov, no tento film nefunguje ani ako prequel pre znalcov predlohy a už vôbec nie ako samostatný film. Potešil aspoň talentovaný Michael Gandolfini. Možno pôjde v ocových šľapajach. Ostatné známe mená z castingu majú tak malé a zanedbateľné role, že by sa dali označiť za cameo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste fanousek serialu Rodiny Sopranu ci jak se to jmenuje,film se vam moc libit nebude. Izolovany od serialu ma intenzivni, i kdyz obcas nasilny pribeh disfunkcni rodiny. Vypraveni brzo najede na kolej autenticke tragedie. Rasove nepokoje, love story...I kdyz je ukazovan nahled na Sopranovo narozeni pod spatnou hvezdou, nikdy vam neni ukazan jeho modry mesic v napuchlych ocich. Nalada je dokonala, i retrostyl vcetne hudby. Predava se generacni stafeta. Postav je zde hodne. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat spoilery:  No nekecej, on existuje prequel k Rodině Sopranů (z názvu to nejde poznat)? Super. Super? Moje chyba. Neměl jsem se tak těšit... Teda ono to nebylo úplně na odpis. Mělo to dobrou dobovou atmosféru, omrkli jsme mladší verze známých postav (což bych vůbec neocenil, kdybych neznal seriál) a herecky mi tam vadil snad jenom mladej Gandolfini (možná to bylo tím páčem, ale možná taky proto, že je to kopyto). Jon Bernthal buď sedí nebo tam skoro není, takže na toho se moc netěšte. Nejvíc tam je  samozřejmě Alessandro Nivola, jehož ánkl Moltisanti je sice hajzl, ale taky trochu svatej... a aspoň do něj trochu vidíme... a za mě herecky spokojenost. Ostatní postavy zůstávají trestuhodně bokem a užijeme si jen jejich náznaky. Děj sem tam oplyne nějakým tím násilím, ale seriál oplýval víc. Škoda, že to všechno vyšumělo tak nějak do nikam. Černošská stopa tady rezonuje, ale zanikne někde v ozvěně v prostoru. Přitom to bylo docela solidně rozehrané - pouliční nepokoje, touha vymanit se z bělošské nadvlády, válka gangů... A úplně stejným tónem nevyužili Raye Liottu - obě postavy. Když už pořádně nepoužili tu druhou, proč zabíjeli tu první? Ale je fakt, že jsem zas pocítil takovej ten poměrně solidní mafiánskej podpažní odér. Tři dám... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu vychází z anglického překladu italského jména Moltisanti, kolem nějž se děj filmu točí. Znamená to „many saints“ („mnoho svatých“). (Radiq)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama