Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Podivuhodné a často i neuvěřitelné příhody jednoho z proslulých čarodějů. (Atypfilm)

Recenze (77)

Radek99 

všechny recenze uživatele

To je skutečná legenda, pro mou generaci asi nejvýraznější kultovní dětský seriál. Zajímalo by mě, jak by ho reflektovala současná dětská generace... Obstál by v konkurenci Matrixu? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jen se ciťme nadřazenější nebohému kouzelníkovi z 11. století, jehož fascinuje naše technika. Kdysi jsem četl o tom, jak byli Cortés a jeho dobyvatelé na koních vnímáni jako děsivé šestinohé bytosti, které dokázali plivat oheň z dlouhých tyčí, což pomohlo k jejich vítězství nad vcelku velkou říší. Věřil jsem tomu. Po mnoha letech mi jiná kniha tvrdila, že jde o pouhou pověst, Indiáni prý po sesedlání snadno prohlédli, že jde o obyčejné lidi, kteří jezdí na zvířatech, a třebaže se báli mušket, nebáli se jich zase o tolik více než luků a šípů. Nebyl jsem si jist, čemu věřit, ale vím, že jsem si snadno zvykl na mobily, internet a genetické manipulace. Ale koneckonců, s Čáryfukem to až tolik nesouvisí. +++++ Nesouvisí, krom toho, že spousta situací seriálu těží právě z jeho zaujetí moderními vymoženostmi, které jej proměňují nikoliv ve zvědavého, nechápajícího dospělého, nýbrž v malé dítě. Možná, že úspěch seriálu se skrývá právě v tom dospělém, který se chová jako dítě, a dítěti, jež musí zaujmout roli dospělého. Netroufám si říci. Tak však může uspět nejspíš právě a pouze u dětí, které si nevšimnou, že seriál vcelku mechanicky kombinuje několik málo prvků: potřebu skrývat Čáryfuka a "uklízet" po něm nedorozumění, veselé historky střetu středověku s dneškem a nepochopení těch, kteří Čaryfuka potkají a nejsou hlavním hrdinou. Co Čáryfuka zaujme, to nejspíše ke konci dílu přes mnohé peripetie získá. Leč zjev a dětinskost mu dávají charisma, kterému ve velmi mladém věku těžko nepodlehnout. A pak, zdejší lidé se umí srovnat s chybami svých přátel, což by se každé škvrně mělo naučit. Alespoň s těmi, co má právě Čáryfuk. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takový trochu naivní seriál, ale je pro děti, tak vlastně o nic nejde, nicméně je pořád jaksi poctivý a milý. Sám Čáryfuk je takový peachus nemytý a nečesaný, že mám pocit, že se u něj musel inspirovat sám Christian Clavier, když hledal rovinu pro svého Žakuje ve slavném filmu Návštěvníci. Dnes už mám dojem, že kdyby někdy nějaký pošuk z desátého století zabloudil sem k nám, byl by přesně takový jako Čáryfuk nebo Žakuji la Fripuji (Jacquouille la Fripouille - abych byl přesný). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Co tomu říkáte, pane Tačvůde?" Jestli tenhle seriál mého dětství měl nějakou typickou hlášku, byla to tahle. Viděla jsem znovu několik dílů, když jsem se přemístila v čase z dětství do dospělosti, říkala si, že to je strašná blbost a stejně jsem na to fascinovaně vejrala jak žába z kaluže. "Kvák." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na tento detský anglický rozprávkový seriál si pamätám ako na súčasť televíznej relácie Magion, kde to pravideľne vysielali. Pomätený čarodej "Čáryfuk" sa omylom posunul v časopriestore o deväťsto rokov do predu. Ocitol sa v semdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. Samozrejme, že je z toho patrične dezorientovaný. Jeho priateľom v novom čase a v neznámom svete sa stane malý chlapec Carrot. Spolu následne zažívajú rôzne dobrodružstvá. Fuck the Čáryfuck!!! ** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, tohle jsem v dětství hodně žrala, ale skoro si nevybavuju proč:-). Praštěný čaroděj s vizáží úchylného houmlesáka se nějak dostal do 20. století a z toho plynuly všemožné humorné situace. Sestra, ropucha jedna, se mi pokoušela přilepit přezdívku "Tačvůd", ale neujalo se to:-). Nevím, jak bych se na tento pohádkový seriál dívala dnes, každopádně patří k mému dětství a tak dám čestné 3* z nostalgie, možná to zaslouží víc, možná míň, zjišťovat to raději nebudu, ať si nedevalvuju příjemné (byť hodně mlhavé) vzpomínky:-). ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Čáryfukova touha létat jako utkvělá idea veškerého jeho čarodějného snažení prozrazuje optiku duchovně omezeného 20. století. I přesto je Čáryfuk jako postava i jako Bayldonova kreace moc fajn, nějaký cíl konec konců mít musí a komičnost jeho potýkání se s našimi "kouzly" opravdu baví. Sem tam se dokonce mihne i zajímavý záběr. Únavná je však zčásti nanicovatost a z části debilnost provedení dějových linek a dialogů (ve druhé sérii je to znatelně horší než v první), takže po zkusmém opáčku prvních dvou dílů první série a prvních dvou (tj. 14. a 15.) druhé série jsem syt. Dále viz Subjektiv. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemusím umolusaný smradlavce ze středověku. A tenhle byl navíc žvanivý pošuk s nechutnou ropuchou. Obrazová kvalita katastrofa. Neostrý, zrnitý obraz u kterého asi zapomněli na proces úpravy. Několik epizod bylo koukatelných kvůli dobré skladbě vyprávění a dobře nastavanému tempu i když nebylo nijak překotné, ale umírněné a dabing hlavní postavy se také povedl. Jenže ten seriál mně prostě nic nedal. Jen se podívat a zapomenout na nějakého nenavoněného otrapu co tam kouzlil se svými lektvary i když své kolegy Geoffrey Bayldon jednoznačně přehrál. Nechápu ale jak tohle někdo může nazvat kultovním. Obyčejné, fádně zrežírované a s velkými technickými nedostatky. A s nezapomenutelnou postavou jejíž smradlavost sálala i přes televizní obrazovku. Pokud vám schází smrad můžete jít čuchat nevysypané kontejnery, zpocený holky v tramvajích anebo bezdomovce na "nádru" a tenhle stařičký seriál z dob "komančů" s klidem vynechat. Mé hodnocení: 40% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Přestože bych si měl tenhle seriál pamatovat, tak mi něco říkalo jen to jméno. A když si otec vynutil, abych mu to sehnal, tak jsem se zkusmo na jeden díl podíval. Kéž bych to radši nedělal... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Čáryfuk bloudil moderním světem (ještě ne tím dnešním přetechnizovaně supermoderním) kouzelně neobratně; filmařsky čarovně obratné. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Když to s odstupem času pozoruji, nostalgie mi oprašuje vzpomínky z osmdesátých let kdy jsem jako malý kluk nesmírně těšil na každý díl a obdivoval tohoto vychrtlého čaroděje. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Táto detská televízna séria nebola na Slovensku nikdy uvedená. V roku 1987 ju premiéroval iba český okruh ČST. Preto neexistuje ani slovenský dabing a mládež u nás ju nepozná. Celkom ma teda zaujíma či ju ATYPFILM na DVD vyvezie aj do SR. (1.7.2009) Tak DVD sa v SR objavili v sieti predajní LACNÉ KNIHY. Ďakujem. (10.6.2009) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Díky uživateli JARDAHONDA jsem si vzpomněla na tenhle báječný seriál o mírně popleteném čaroději Čáryfukovi a jeho žábě a i s odstupem let mi zní tón jeho hlasu stále v hlavě:-) Možná právě tohle dnešním dětem tak trochu chybí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Před 900 lety, v době Normanů, žije hodný kouzelník Čáryfuk. Jednoho dne se stane podivuhodná a tajuplná událost, při útěku před vojáky, kteří chtějí Čáryfuka uvrhnout do vězení pro trestný čin čarodějnictví, se Čáryfuk vrhá do vod rybníka a pomocí kouzelného zaříkávadla se vydává na cestu časem do našich dnů. Tady se společně s ropuchou Touchwoodem, seznámí s malým hochem a i když mezi nimi nejprve panuje určitá nedůvěra, tak se z nich nakonec stanou nerozluční přátelé a za pomoci Čáryfukova občas popleteného kouzlení, zažijí nejedno vzrušující dobrodružství. Seriál, na který rád vzpomínám a celkem bych i uvítal reprízu, kterou si určitě nenechám ujít. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Mazec nejhrubsiho zrna! Mamka ten serial nenavidela a ja miloval ;]] Tezko rict, jak tedka, uz jsem to davno nevidel - sileny carodej squele dabovany v boji proti Normanum - rika vam neco Defender of Crown? ;]] Taky klasika.... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jediný, co mi vždycky na tomto majstrštyku vadilo bylo to, že všichni herci mi tam připadají strašně škaredí a nepříjemní. teda až na Čáryfuka a Touchwooda. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* Jak jinak se dá hodnotit seriál Čáryfuk než z nostalgie? Do dětských let se už stejně nikdy nevrátím a tehdy se mi to líbilo, i když trochu naivity mě z dětství snad taky zbylo. Prolínání současnosti a minulosti vždycky nabízí fůru nápadů a jsou zdrojem vtipných konfliktů. Bůhví jestli je to skoro po padesáti letech sledovatelné pro novou mladou generaci? [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama