Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 410)

Madison 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarený návrat Brucea Willisa, ktorého postava nestratila nič zo svojej pôsobivosti a aj po mnohých rokoch jej Willis dokázal vdýchnuť šarm a dôvtip. Ten je totiž pri scénach s dospievajúcou dcérou úplne jednoznačný. :) Akčné pasáže ponúkajú divákovi len to najlepšie a záverečná naháňačka na diaľnici mi ako milovníčke dokonale štylizovanej akcie maximálne vyrazila dych aj po tom všetkom, čo sa vo filmovom akčnom priemysle už vymyslelo. Navyše scenár, hoci je mierne hlúpy, poukazuje na dnešnú virtuálnu realitu, ktorá môže so sebou priniesť neblahé následky, aj keď viem, že o to v tomto prvoplánovom akčňáku nešlo :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí očekávalo z téhle pasti možná to nejhorší, co se čekat dalo. Už jen fakt, že se dostala do kategorie PG-13 něco svědčí. Pak přišel trailer, který akčně nabytou podívanou dokázal u diváka uzemnit neskutečným způsobem a nakonec to završil scénou, kde auto najede na vrtulník a kompletně ho zdemoluje. Konečně po shlédnutí Smrtonosné pasti 4.0 můžu bez problému říci, že se jako pokračování povedlo i na úkor toho, že je omezeno právě dík PG-13 a není tak krvavá, brutální nebo dokonce agresivní jako její předešlé díly, což vůbec nevadí. To co film drží nad vodou je každopádně hlásící Bruce Willis a akční scény, o kterých se samotní autoři chlubily, že s přicházející novou digitální technologií vzniká nová éra akčních scén, které budou bít tak dokonale do očí až si je radostí vykoukáme a musím se přiznat, že jsem se chvílema opravdu nestačil divit. Jenže právě akce a McClane je opravdu to jediné na co se v tomto filmu těšit. Samotný příběh za moc nestojí a spíš v nepřetržité akční jízdě dost překáží. To nemění fakt, že tento film přichází s něčím absolutně novým, neokoukaným a tak realistickým, že se nad akcí budete rozplívat tak příjemně jako já. --- Právě si sejmul vrtulník autem - Došly mi náboje ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je oproti předchozím 3 dílům nejvíce nadupaná, tedy co se týče akce a triků, ale zároveň jde v mých o očích o zatím nejslabší díl (a ne zrovna o málo). Záporná strana sice přišla se sexy vedlejší záporačkou, ale ani ona spolu s nepříliš charismatickým hlavním zlosynem se nemohou rovnat bratrům Gruberům, spíš za nimi hodně zaostávají. Podstatnější je však asi proměna hlavního hrdiny. Je to prostě jinačí McLane, než jak ho zná divák z předchozích dílů; humor a šikovnost (na rozdíl od svého silně neoddělitelného vulgárního slovníku) sice neztratil, ale už nevypadá tak zranitelně (diváka o tom nepřesvědčí ani jeho neustále zkrvavené oblečení) a sympaticky obyčejně (John toho tady zvládá s výrazem suveréna snad ještě víc než za mlada). Navíc kromě několika parádních scén nebo dobrých nápadů (zaujal mě třeba trik s vodním hydrantem, nápad s tunelem…ehm, ne už tolik to dění v něm) byl divák svědkem hlavně mnoha přestřelených akčních sekvencí, narážím především na hrátky se stíhačkou a kamionem, kdy jsem se poprvé začal nechtěně smát, jak hloupé to bylo (to se mi tuším po celou sérii nikdy nestalo). Konec byl pro změnu příliš laciný, klišoidní a ani John ho se svými hláškami nedokázal zmírnit. Proto tentokrát pouze lepší 3*. „Sejmul jste autem vrtulník.“ – „Došly mi náboje.“ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Bomback .. I'm gonna go kill this guy and get my daughter. Or go get my daughter and kill this guy. Or kill all of 'em! On to dokázal! Restart série Die Hard, založený na starých osvědčených kořenech s n(u)otnou dávkou IT inovace, se prostě povedl! Řeknu Vám, do prvního teaseru jsem byl zásadně proti pokračování, po trailerech však už zůstala jen poslední obava a to jak Len Wiseman zvládne neakční pasáže, protože režírovat akci a zvláště pracovat s kamerou prostě ukázal, že umí. Zvládl všechno! Mimoakční sekvence mají jiskru a neuvěřitelný spád, také díky scénáři, který má parádní dialogy a chytře se naváží do historie Die Hard a s nadhledem si z ní utahuje. Je to proklatě ostrá zábava, to především. K tomu ta akce - bombastická, dynamická, precizní i staromódní a je jí skutečně hodně, což také kvituji s povděkem. Ale abych smetanu nelil jen do misky režiséra (a scénáristy, byť s logickou mezírkou), musím zmínit i herce. Justin Long sekunduje zdatně a je životní součásti pro McClane ve víru vymožeností 21 století. Dále Kevin Smith rozhodně pobavil ve výtečné roli Jedi hackera, zato Timothy Olyphant mohl ještě trošku přitvrdit, třeba jako Maggie Q. Nakonec je tu božský Bruce, který stejně všechny a všechno zastínil a na jeho postavě to zkrátka stojí. Herecky jede naplno, je drsný, cynický a brilantně hláškuje. Prostě obvyklý Willis, sice v letech, ale opět ve vrcholné formě. Místy zamrzí nízký rating, ale to je asi jediná dílčí vada na jinak nejlepším akčním filmu současné sezóny. Fuck! 95% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chudák John McTiernan se bude muset smířit s tím, že jeho kultovní jednička a v jistém ohledu přelomová trojka zůstanou ve stínu parádních sudých dílů. Když jsem kdysi v rozhovoru s Willisem četl, že se scénáristé při psaní inspirovali seriálovou 24-kou, netušil jsem, že se dočkám téměř její celovečerní verze. McClane má problémy s dcerou, postupuje při vybíjení padouchů téměř přesně podle jejich hierarchie - a je tak úžasným akčním hrdinou, že jsem nestačil zírat. A po unaveném třetím díle jsem čekal všechno, jen ne tohle. Hledal jsem ve čtvrté pasti spoustu nadhledu a fanouškovského pomrkávání, ale dostal jsem k tomu ještě Johna jako nezničitelného dinosaura, který bez servítek namlátí ženské a ještě jí přitom od plic zanadává. A divák má touhu mu začít nahlas fandit. Hrozba je tentokrát dokonale hrozivá a v jistých momentech až mrazí. Své k tomu dodává i lahůdkový Olyphant, jehož sarkastické poznámky plné vzteku mi zvedaly adrenalin a když McClaneovi říká, že mu zničí život a zabije jeho blízké, podvědomě jsem se v sedadle přikrčil. Když navíc funguje i spojení starého pardála s mladým, umírněným rebelem, je všechno tak, jak má být. V těch dvou hodinách se sice občas objeví až příliš klidná chvilka, ale i tak těch 90% musím přetavit na pět hvězd. Tenhle matador se za návrat stydět nebude. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Scenár nebol pôvodne napísaný ako pokračovanie Smrtonosnej pasce. (m.a.t.o.)
  • Kaskadérský kousek, při němž McClane (Bruce Willis) najede policejním autem do vrtulníku, se nacvičoval tři týdny. Vrtulník byl zavěšen ve vzduchu pomocí lan a poté byly zkombinovány dva samostatné záběry: jeden, kde kaskadér vyskočí z vrtulníku, a druhý, kde do něj narazí auto. Pomocí CGI pak byla odstraněna podpůrná lana a přidány listy rotoru. (Siriuss)
  • Film s rozpočtem 110 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu (29. 6. – 1. 7. 2007) promítání v USA 33,3 milionů dolarů na druhé příčce žebříčku návštěvnosti. Jelikož se snímek promítal již od středy, celkový výdělek "otvíráku" byl 48,3 milionů. Celkové tržby z amerických kin překročily sumu 133 milionů a umístily tak film na první místo návštěvnosti v rámci dosavadních dílů série. První díl (1988) vydělal v USA 83 milionů, druhý (1990) 117,5 milionů a třetí (1995) 100 milionů. (imro)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama