Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 410)

Arx 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis fakt nekecal, když v interview o čtvrtém dílu Smrtonostné pasti prohlásil, že bude minimálně stejně dobrá jako jednička. Bral jsem to samozřejmě jako reklamní kec ale po zhlédnutí čtvrté pasti musím říct, že věděl co řiká! Od Lena Wisemana jsem čekal spíš nějakej průměrnej akční film (Underworld), ale jak je vidět, svojí práci zvládnul na výbornou. Bruce Willis v plné parádě řádí jako za mlada. Nemám co bych dodal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman autor Underworldu, průměrné krvavé střílečky, která sází na krásu Kate Beckinsale v latexu, se ujal režie jednoho z nejočekávanějších akčních filmů tohoto roku. Bruce Willis zase jednou zapomněl, že hraje ve filmech pochybné kvality, za které ale dostává slušně zaplaceno a vrátil se do první ligy a návrat je to úchvatný. Už od traileru bylo patrné, že film nezůstane za svými třemi bratry pozadu a předvede akci, kterou každý fanoušek Johna McClanea chce vidět. Scénáristé vymysleli perfektní příběh, který je velkým krokem do 21. století. Na vše čemu Bruce Willis nerozumí dostal Justina Longa, v roli hackera, který nechtěně napomohl obrovskému hackerskému útoku na USA, který má za účelem zničit infrastrukturu a poslat USA do doby kamenné(to James Bond v Anglii asi zajásal...). Proti nim stojí ďábelsky namyšlený Timothy Olyphant, krásná Maggie Q a pár dalších nájemných vrahů. Obrovskou pochvalu si zaslouží akční scény. Z traileru polovička vypadalo jako velký průšvih (auto dopadající na jiná dvě, stíhačka s Brucem...), ale výsledek předčil moje očekávání. Len Wiseman akční scény spojil tak dokonale, že si nevšimnete jediné malé chybičky a budete pouze zírat. Po dlouhé době jsem viděl akční scény dělané naživo a ne s použitím stovek počítačových triků a musím říct, že takovéhle scény jsou pro mě stále lepší než cokoliv od WETY nebo ILM. Ani Bruce si nehraje na 20ceti letého začínajícího policistu a všechno dělá tvrdé, přímočaře a nějaké akrobacie se od něj nedočkáte(možná jen průletu sklem, ale to asi nechtěl...). Jeho souboj se zabijákem s akrobatickými sklony je úžasný a připomněl mi souboj Wolwerina s Death Strike z druhých X-menů. Die hard 4.0 je akční povinnost, která nesmí uniknout žádnému milovníkovi akce a já se těším na druhé shlédnutí a třeba se ta jedna hvězdička ještě najde. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

To, že je Wiseman nadšenecký filmař, který má v akci bohatě nakoukáno a pak jenom na plátně dokazuje jaké divy jdou dělat s velkým rozpočtem mi ani tak nevadí. Vadí mi to, že absolutně nepochopil krom diehardovské poetiky hlavně McLaneovu postavu, z jehož tragického poldy s nádechem smutné komiky se stala killing machine, které dominovaly filmu před 25-ti lety a jejichž renesanci jako akčního hrdiny právě McLane provedl. Celkově mi přijde koncept digitálního terorismu stavěný do konfrontace s osmdesátkovým hrdinou dosti nablblý, jelikož tam růžky vystrkuje politická korektnost a poklonkování americké politice dneška. Willis sice umí být pořád dobrý ranař, ale rating mu krotí slovník i charakter, tudíž výsledek je nakonec (z mého pohledu) očekávaná prohra. Tohle látání vlastní blbosti pomocí non-stop akce si Die Hard jako takové nezasloužilo. Poslední šanci měl dostat McTiernan – hůř než takhle to dopadnou nemohlo. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem série Smrtonosná past, jak bych také mohl, když jsem zatím viděl jen první - a dnes i poslední - díl. Přesto jsem se na tohle dílo velmi těšil. Ať už kvůli neuvěřitelně sexy dějové linii nebo Lenu Wisemanovi, jehož dravý styl mi do podobného světa prostě sedí. Auta létají vzduchem, akční scény jsou zdravě přehnané s vysokou dávkou nadhledu, a hlavně je vidět, že tohle je ten správný film pro radost. Léčivá náplast na rány všech akčních fanoušků, kteří dlouho čekali na toho pravého následovníka žánru. Smrtonosná past 4.0 je totiž neobyčejně povedený AKČNÍ filmy, ani, to slovo klidně ještě zvýrazním. Co že jsme to tu měli za akci naposledy? Možná něco opomenu, ale myslím, že tou je MI:III. Rozhodně nezapomenutelný film, ale John McClane jde ještě dál. Akce je tu kulervoucí, zábavná a neklepe sse tu zbytečně moc kamera. Snímek je ve své podstatě velmi zábavný a jde v naprosto přesných stopách, našlapuje velmi jemně, přesto však nikdy nesejde z cesty. Hlavní hrdina hláškuje, snímek má vtip, sympatické obsazení... Přestože Smrtonosná past 4.0 navazuje precizně na podobné snímky ze zlatých let, bere si plnými doušky i ze současné kinematografie a je více než překvapivě důstojným pokračováním, které drží trendy jak let minulých, tak i současných. Jedná se o velmi moderní film pracující na plné obrátky po celou dobu své ne zrovna krátké stopáže. Herci - nejvíce asi překvapili záporáci v čele s Timothy Olyphantem, který na sebe strhává veškerou pozornost a ve své podstatě je velmi zlý. Zdatně mu sekunduje rozkošná Maggie Q a téměr nezničitelný akrobat. Akční scény s nimi mají svě vrcholy a fungujou jako namazaný hodinový stroj. Nejsou zbytečně natahované, jak je v módě, a končí většinou příjemným způsobem. Zejména povodená byla výtahová citace Harlinova Cliffhangera. Velmi příjemné překvapení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady, Bruce je zpet. Zatimco treti dily velmi ocekavanejch filmu jako je Spidey a Shrek dost zklamaly, tak pokracovani filmu, kterejm se lidi vysmivaly, zatim jedou ve velkym. Nejdriv to dokazal Slye s Rockym a ted to rozjel Bruce. Sice pribeh neni nic extra originalniho, ale na druhou stranu to pusobi krapet dojmem jako katastrofickej film, kdyz vsechno kolabuje, az clovek skoro ceka, ze zacnou padat ptaci. A i kdyz tu je par nelogicnosti, tak proste tenhle pribeh je pro akcni film v pohode. Co se tyce akce, tak ta je drsna, prehledna a napadita a je ji dost, treba takovy auto ve vytahu sem asi jeste nevidel a podporena super kamerou. Na druhou stranu Bruce a ta cinanka prezijou fakt neskutecny veci a ackoliv se Bruce castokrat zrani, vsechno je jen vizualni, at uz vypadne z cehokoliv nebo treba sjede zadama po silnici, v podstate se mu nic nestane, i kdyz u toho heka a spini si tricko. Co se tyce ostatnich, tak Timothy Olyphant vypada jako Hitman desne trapne, ale tady je jako zaporek slusnej. Docela me prekvapil Justin Long, kterej je jako Bruceovo "partak" fakt v pohode. No a ted se dostavam k dvema nejvetsim borcum. Kevin Smith, naprosto splnil moje ocekavani, jak nema kabat Tichyho Boba, tak je videt, ze je tlustej jak prase, vali se ve sklepu jak prase a hodi par hlasek. No a pak Bruce, kterej je neskutecne krutej, neni pro nej problem cokoliv rozsekat na hadry nebo kohokoliv zmlatit a hazi jednu hlasku za druhou, pricemz par nich je fakt krutejch. Navic je opet spinavej jak prase a celej od krve. Taky se tu vyskytuje par odkazu na predesly dily. No, takze dalsi legenda se zvladla zdarne vratit, sice to neni cistejch 5*, ale dam je. Ted uz zbejva jen John Rambo a je to komplet. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Po krádeži auta John McClane (Bruce Willis) rozbije levé přední okno, ale na cestě do Middletonu má rozbité levé zadní okno, přičemž přední je nezničené. (Gyrobus)
  • Letoun F-35B ve skutečnosti nemá vnitřní hlavňovou výzbroj. Ta je vestavěna pouze v armádní verzi "A" bez kolmého startu a přistání a jedná se o jeden rotační kanón. (Foxhound#1)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama