Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 410)

tron 

všechny recenze uživatele

„Už ste niekedy podobné veci robil?“ Dravé, dobré, svižné, moderné, odkazujúce na staré diely, ale zároveň vediace, že je proste iná, nová doba a kráča v jej duchu a nie je zostarnutým dinosaurom, ale reštartovaným, osviežujúcim prístupom. Ktovie, ako by sa na dravú (kamióny, vrtuľníky, stíhačky, počítače) štvorku pozeral Roderick Thorp, podľa ktorého útlej a v podstate veľmi komornej knižočky vznikol McTiernanov vianočný originál. Len Wiseman (UNDERWORLD 1 - 2) sa snaží, ale po likvidácii hrnčekom (RIDDICK: KRONIKA TEMNA) a naháňačke kôň verzus motocykel (PRAVDIVÉ LŽI) ma zničenie helikoptéry autom na kolená nedostane. Napriek tomu má film väčšinu času skvelé tempo, pôsobivý terminátorovský futuristický modrý vzhľad a pokus o vtipný dialóg. Pravdaže, je to čudné: McClane rieši apokalyptické problémy, nenadáva, nenosí tielko, nie sú Vianoce a hovorí vety typu „poď sa o tom porozprávať“. Nedá sa však povedať, že by to nefungovalo. Vlastne to na mňa fungovalo veľmi dobre. Počítačové efekty nepáchali škodu, minimalistický zlosyn (Timothy Olyphant) mal niečo do seba a akcia bola vďaka nápadom (hasiaci prístroj, auto vo výťahu), kaskadérskym výkonom a gigantickému rozpočtu výborná. A vôbec, ak to porovnám so zlepencom, akým bola trojka, musím dať 80%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka jednoznačně vrcholem celé série, kterou jsem teď vzal útokem - shlédl poprvé a najednou, tj. bez nostalgie. LIVE FREE OR DIE HARD, tady válí naprosto všechno. Čtveřice Willis-Long-Smith-Olyphant, přeci jen ne až tak otřelá hackerská zápletka (místy mrazivá to představa), humor, hlášky, parádní spád, cool akční scény a (což mi udělalo speciální radost) v poslední době raritní 'nezblázněná' kamera spolu s rozumným střihem. Ať žije old school! Toto si řadím mezi top akční filmy nového milénia. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak ze všech těch "velkých očekávaných blockbusterů a jiných toužebně vyhlížených filmů" je nakonec SM 4.0 zdaleka nejlepší (hned po Fontáně). Willis bude nakopávat zadky ještě v pětaosumdesáti. "Jestlil čekáš na tu svoji asijskou kočandu, co tak ráda kope do lidí, tak máš smůlu. Když sem ji viděl naposled, ležela na dně vejtahový šachty a z prdele ji trčel Jeep" je imho hláška roku. Kam se hrabou Transformers! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Bomback .. I'm gonna go kill this guy and get my daughter. Or go get my daughter and kill this guy. Or kill all of 'em! On to dokázal! Restart série Die Hard, založený na starých osvědčených kořenech s n(u)otnou dávkou IT inovace, se prostě povedl! Řeknu Vám, do prvního teaseru jsem byl zásadně proti pokračování, po trailerech však už zůstala jen poslední obava a to jak Len Wiseman zvládne neakční pasáže, protože režírovat akci a zvláště pracovat s kamerou prostě ukázal, že umí. Zvládl všechno! Mimoakční sekvence mají jiskru a neuvěřitelný spád, také díky scénáři, který má parádní dialogy a chytře se naváží do historie Die Hard a s nadhledem si z ní utahuje. Je to proklatě ostrá zábava, to především. K tomu ta akce - bombastická, dynamická, precizní i staromódní a je jí skutečně hodně, což také kvituji s povděkem. Ale abych smetanu nelil jen do misky režiséra (a scénáristy, byť s logickou mezírkou), musím zmínit i herce. Justin Long sekunduje zdatně a je životní součásti pro McClane ve víru vymožeností 21 století. Dále Kevin Smith rozhodně pobavil ve výtečné roli Jedi hackera, zato Timothy Olyphant mohl ještě trošku přitvrdit, třeba jako Maggie Q. Nakonec je tu božský Bruce, který stejně všechny a všechno zastínil a na jeho postavě to zkrátka stojí. Herecky jede naplno, je drsný, cynický a brilantně hláškuje. Prostě obvyklý Willis, sice v letech, ale opět ve vrcholné formě. Místy zamrzí nízký rating, ale to je asi jediná dílčí vada na jinak nejlepším akčním filmu současné sezóny. Fuck! 95% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, pitomečku ( nejpoužívanější slova Die Hard 4 ) -- Není to sračka, ale žádný opravdu povedený akční blockbuster jsem nedostal. Série není v prdeli, ale chuť jít do kina na pětku nemám vůbec.Takže 1.) Nízký rating JE vidět 2.) Bruce docela hláškuje, ale ve druhé půli i dost impotentně a naplano. 3.) Příliš moc "počítačových pasáží," nesnáším, když se ve filmu moc ťuká na klávesnici a probíhají transfery, downloady a dekódy, kterým stejně nerozumíme 4.) Směšné instantní minutové psychologické vsuvky. 5.) náklaďák vs. tank, ehm ehm (choze - ano ano, také jsme si vzpomněl na Ramba trojku) 6.) záporák na hovno -- Naštěstí jsem nic nečekal, takže nemůžu mluvit o zklamání. Čekám na Transformery :) P.S. "Jizvy jsou sexy, ne?" "Ne" ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Po krádeži auta John McClane (Bruce Willis) rozbije levé přední okno, ale na cestě do Middletonu má rozbité levé zadní okno, přičemž přední je nezničené. (Gyrobus)
  • Larry Rippenkroeger, kaskadérský dublér Bruce Willise (John McClane), byl vážně zraněn při pádu z výšky 8 metrů na chodník. Utrpěl zlomeniny kostí v obličeji a zlomeniny obou zápěstí. Natáčení bylo dočasně zastaveno. Willis zaplatil Rippenkroegerovým rodičům účet v okolních hotelech a mnohokrát ho navštívil v nemocnici. (don corleone)
  • Kaskadérský kousek, při němž McClane (Bruce Willis) najede policejním autem do vrtulníku, se nacvičoval tři týdny. Vrtulník byl zavěšen ve vzduchu pomocí lan a poté byly zkombinovány dva samostatné záběry: jeden, kde kaskadér vyskočí z vrtulníku, a druhý, kde do něj narazí auto. Pomocí CGI pak byla odstraněna podpůrná lana a přidány listy rotoru. (Siriuss)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama