Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - Série 1

(série)
Drama / Psychologický
Československo, 1977, 11 h 38 min (Minutáž: 46–65 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hudba:

Jan Klusák

Hrají:

Ladislav Chudík, Miloš Kopecký, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Marie Motlová, Josef Abrhám, Josef Vinklář, Eliška Balzerová, Jana Štěpánková, Ladislav Pešek, Nina Popelíková, Iva Janžurová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (11)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Vcelku mne překvapilo, že tento seriál není tak hrozný jak jsem si myslel. Postavy mne z nějakého (asi) zvráceného důvodu začaly i zajímat, ať už jde o extrémně zpomaleného Sovu seniora s tou jeho extrémní dikcí, doktora Řehoře, který působí jako tehdejší verze Christiana Balea z American Psycho či Cvach a jeho články ze sérdžery. Ale nalezl jsem i postavy odpudivé a mého zájmu nehodné, jako je extrémně ukecaný a rádoby za všech okolností vtipný Štrosmajer či až na pěst působící Ina. Hvězdou se ovšem stal motorest, který je společně s nemocnicí středobodem místního vesmíru. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmírně skvěle rozpracované a zahrané postavy se špičkovými a leckdy i velice hlubokými dialogy. Mě ani nenapadlo, že bych si potom nepustila další sérii. A ani mě nenapadlo, jak překvapivě se bude seriál rozvíjet. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nevím, proč jsem se Nemocnici na kraji města tak dlouho vyhýbala. Bavilo mě to, zamilovala jsem se do Sovy seniora (je to frajer) a užívala si všechny ty starý skvělý herce s panem Kopeckým v čele. Je to taková telenovela, ale dobře napsaná i zahraná. A hurá na další řadu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlažný úvod, do kterého jsem se ne a ne dostat. Někdy po třetím díle jsem se ale začal orientovat a slupnul zbytek série jako malinu. Škoda slabšího začátku, druhá série doufám půjde tak, jako skončila ta první. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"První dva kolegy prosím, doktora Blažeje povolávám." Od úvodních scén a vhledu do jednotlivých postav bylo jasné, že se nudit nebudeme. Pedantský morous primář Sova, který se doma mění v laskavého dědečka, Dr. Štrosmajer, co ještě ani nedoseřval tupou sestru, zatímco už jihne nad novou mladou kolegyní, a doktor Blažej, který byl dokonale uveden na scénu i bez své počáteční nepřítomnosti, a to telefonickým pátráním své manželky stíhačky. Že jsme ho našli v dobré náladě u partičky karet a laškujícího s přítomnou slečnou, už nás nemohlo překvapit. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem měl dlouhá léta zafixovaný jako takový nemastný, neslaný. Teď jsem si ho v klidu pustil a jsem celkem mile překvapen. Občas sice má hlemýždí tempo, ale dialogy jsou často výborné a herci samozřejmě skvělí. Nejvíce se mi líbil Miloš Kopecký. Nejedná se o to nejlepší dvojice Dietl - Dudek, ale slabší čtyři hvězdičky rád udělím. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgická vzpomínka do dob, kdy režie netrpěla chyby, scénář byl psán z důvodu sdělení a ne jen placení složenek a herci ochotně hráli, ale hlavně měli co. Dietlova Nemocnice i po letech odolává času díky výborným dialogům a pestré paletě postav, od Sovy st. začínaje po Štrosmajera konče. Přiznám se, že mě tím první díly příjemně potěšily, až skoro dojaly. Takto kvalitní řemeslo se už dnes bohužel nevidí a pouštěl bych ho všem těm kravaťákům v zasedačkách, co odklepnou 1000 dílů nekonečné série, jen aby si namastili kapsy. Dietl vše potřebné dokázal říct ve 2 desítkách dílů a věděl, kdy skončit. A to toho dokázal říct víc. ()

Reklama

Reklama