Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z obecně nejznámějších seriálů, na kterém si Rowan Atkinson udělal po světě jméno. Mě to tedy moc netěší - podle mě více exceluje v Blackadderovi. Humor je typicky britský, byť kombinující novější typ němé grotesky, jaký známe z filmů Jacquese Tatiho (Atkinsonem přiznaná inspirace). Plný počet, a to hlavně za to, že tento seriál se dobře sleduje, i když už ony skeče vidíte vícekrát. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson je vo svojej životnej úlohe taký blb a sebec, až je sympatický. Scenáre jednotlivých epizód seriálu sú tak prvoplánovo vtipné, že sú až geniálne. To sa stáva, ak takýto na prvý pohľad jednoduchý humor píše inteligentný scenárista. Anglický suchý humor nie je moja šálka kávy, ale Mr. Bean ho dotiahol do takej absurdity, že je geniálny. Teda prevažne. Nájdu sa aj slabšie scénky. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nenapodobitelný Rowan Atkinson (radši to zdůrazním ještě jednou, třeba to pochopí i někteří pseudovtipní panáčci z TV N@VA - NENAPODOBITELNÝ ROWAN ATKINSON:)) v seriálu skečů tak absurdních, trapných, smolných, ale především vtipných tak jak to dokáže jenom on. Navíc zbožňuje svého plyšového medvídka;) ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Není snad nikdo kdo by pana Beana neznal. Rowan Atkinson dokáže rozesmát snad každého. Já sám jsem viděl každý z dílů už minimálně 3x, ale když je příležitost, vždy se opět rád podívám. I po těch letech se u toho dokážu stále pobavit, i přes to, že každý díl již dobře znám. To si myslím, že je výkon komika, kterým by se měl inspirovat každý, kdo chce bavit lidi. 100% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle mini-seriál neváhám označit slovy NAPROSTÁ KLASIKA, protože jsem zatím nepotkala člověka, který by netušil o čem je řeč. Ty scénky jsou zkrátka nesmrtelné, vtipné a naprosto odlišné od čehokoli, co bylo do té doby natočeno. Akorát si myslím, že chudák Rovan Atkinson není moc nadšený z toho, že bude nejspíš do konce života spojován s jedinou, byť naprosto geniální, postavou. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (78)

  • Postavička Beana (Rowan Atkinson) sa dodnes objavuje tiež v reklamných spotoch. Propagovala mnohé výrobky počnúc automobilkou Nissan, Fujifilm, či sladkosti Snickers, M&Ms až po supermarket Rema 1000 v Nórsku. (WalterIK7)
  • Venkovní exteriéry domu Mr. Beana byly natáčeny v Surbitonu na předměstí Londýna. Stejný dům se pak objevil i v několika dalších epizodách. Socha, u níž se chce Mr. Bean (Rowan Atkinson) vyfotit, se jmenuje „Three Standing Figures“ a je dílem sochaře Henryho Moora. Nachází se v Battersea Parku v Londýně. (FoxMulder)
  • Rowan Atkinson ako Mr. Bean bol súčasťou živého predstavenia pri príležitosti otváracieho ceremoniálu letných olympijských hier 2012 v Londýne. Vo vystúpení si zahral spoločne s Londýnskou filharmóniou. (maestrotatum)

Reklama

Reklama