Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám neodmyslitelně spojeny s počátkem vysílání TV NOVA (to bylo tenkrát v minulém tisíciletí, kdy ještě vysílala zajímavé pořady) a samozřejmě taky s písničkou Love hurts od skupiny Nazareth. A i když romantiku zrovna dvakrát nemusím, tohle se celkem povedlo. Nejlepší byl asi hlavní záporák Sean Bean. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co se týká mě, tak nejlepší zpracování Jihu proti severu, co jsem viděl. A nějaká melodramatická sračka z božského Kristiánova roku tomuhle nemůže vůbec nijak konkurovat, až na to, že Timothy Dalton není bohužel Clark Gable, ale jinak je toto zpracování mnohem lepší. Uvěřitelnější, zábavnější, reálnější, méně melodramatické, Scarlett se tu chová jako tvrdá ženská a ne nějaká obyčejná hysterka od splavu, je mnohem uvěřitelnější a skutečnější postavou, než Scarlett hraná Vivien Leigh. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jó, jó, tvůrci si mysleli: "Takové téma, to musí fungovat vždy, slavná romance, šoupnem tam nějakého známého herce, přidáme sladkobolný hudební motiv, diváci na tuhle velkolepou kostýmní podívanou určitě zaberou".... prdlajs! Nudné a roztahané až na půdu, bez jiskry a s jednou jedinou scénou porodu, která za něco stojí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Nechápu, proč tvůrci překopali děj předlohy, která je akční i zamotaná až až. Nechápu casting, který do role Scarlett obsadil afektovanou a výrazově neschopnou Joanne Whalley a do partu Rhetta odpudivého Timothy Daltona, který připomíná dávné novácké „gumáky“, a jehož sexappeal uživatelka forsberg velmi výstižně přirovnala k sekačce na trávu. Nechápu kostymérku, která nastrojila hlavní protagonistku jako strašáka do zelí, nechápu scénáristu, který z šarmantní madame Butler udělal upjatou vykopávku, z Anne Hampton vdavekchtivou intrikánku, ze Sally Brewton atraktivní ženu, z Johna Morlanda stárnoucího páprdu a z otce Columa O´Hary ufňukaného hňupa, zamilovaného do vlastní sestřenice (!). Jediný důvod, proč jsem se na tu hrůzu vydržela dívat až do konce, byl Sean „Boromir“ Bean v roli hraběte Fentona, zde sice zloducha non plus ultra, ale také nejpřitažlivější osoby v celém Jihu, Severu, Irsku i Anglii (*). Ale jinak… nechápu, proč se skupina Nazareth propůjčila svůj hit takovému škváru. Nechápu producenty, že do toho dali peníze. Nechápu, proč tohle vůbec vzniklo. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedný sequel Jihu proti Severu, který se zaměřuje na osudy dvojice hlavních protagonistů po ukončení občanské války ve Spojených státech. Zajímavé je především zasazení příběhu do Irska, tedy ke kořenům Scarlett O'Harové. Doba je vykreslena poměrně dobře, minisérie ani chvíli nenudí a vystřídá se v ní značné množství zajímavých postav (i protagonistů). Joanne Wahlley jako Scarlett a Timy Dalton jako Rhett jsou více než v pořádku, takže celkově spokojenost. Sledováno téměř v jednom kuse :-) 8/10! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Poslední role Manninga Redwooda a Betsy Blair. (HappySmile)
  • Během natáčení tohoto seriálu Timothy Dalton oficiálně oznámil svou rezignaci z role Jamese Bonda. Stalo se tak 11. dubna 1994. (HappySmile)

Reklama

Reklama