Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

gumbo 

všechny recenze uživatele

90% Je to normální? No samozřejmě, že není, proto je to taková sranda. Jak charakterizovat seriál, kde hlavními hrdiny je mořská houba (Spongebob Squarepants), jaho kamárad hvězdice (Patrick Star), chobotnice s obsesí v hraní na klarinet (Squidward), chamtivý krabí majitel občerstvení (Mr. Krabbs) atd... ? To snad ani nejde, podívejte se sami a zjistíte třeba i to, jak vypadá mořská veverka :). Co ty na to Garry? .... miou miou ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já fakt nemůžu jinak, než dát toto vysoké hodnocení. I když už nejsem dítě (aspoň věkem ne), tak se mi ta žlutá hodná, nevinná houba hrozně líbí.. Je to dost pro děti, občas je zde i nějaký ten hlubší humor, ale je do oka bijící, jak velmi dětinské to je. No a to je právě ono. Úplně si ujíždím na tom, jak je Spongebob a Garry roztomilý.. na to už člověk asi musí mít povahu :). Začala jsem sice na objektivních 4 hvězdách, ale tím, jak mi Spongebob umí rozveselit náladu a pohladit moji dětskou duši, mu musím udělit plný počet.. (vezmu-li ještě v úvahu, že je to z roku 99..:) ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Naprosto genialni infantilni humor spolu s krasnou animaci nam muze dat dohromady jen jedno - SPONGEBOB SQUAREPANTS! Nikdy neodpustim ceskym TV stanicim, ze tento kult nechaly bez povsimnuti a ochudily tak nas narod o genialni oddechovku, u ktere se skvele pobavi jak deti, tak i dospeli (ovsem vyzaduje to samozrejme nadhled a smysl pro humor ;-) ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Kdo by věřil, že přijdu na chuť malé žluté houbě téměř ve věku dospělosti. Čím jsem starší, tím víc mě baví pozorovat Spongebobovo žití ve velkém ananasu na dně moří. Neskutečně se bavím nad jeho zvláštností. Patrik je takový hlupák, čímž si dokáže získat veškerou pozornost. A neméně důležitý Sépiák, který mě baví jeho nabručeností a neustálou znuděností. Některé díly opravdu stojí za to, například když je záběr na Geryho ulitu, či Spongebobovy nohy. Nestalo se mi, že by mě nějaký díl nebavil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mám komentátorský blok a zároveň dilema, všechny mnou hodnocené filmy opatřuji komentářem, tudíž jsem na vážkách, zda mám vůbec příhody mořské houbičky na mytí hodnotit. Pokusím se tedy alespoň vyjádřit pocity, které mám z téhle hravé animované grotesky, byť mne to stojí velké úsilí : Chachacháá ! Toto citoslovce není v žádném případě myšleno ironicky, nýbrž zcela pregnantně popisuje radostné projevy mé maličkosti při sledování eskapád tohoto tvorečka v modravých vodách pobřežního moře. Závěrem je nutno říci, že přes veškerou snahu překonat až absurdní nechuť k psaní , se mi opět povedlo stvořit něco pro mne naprosto typického, a tím je celkem dlouhý, ovšem zcela bezobsažný komentář, jinými slovy hovno zapsané několika větami. Uklidňuje mne však fakt, že se v tomto svém počínání necítím na ČSFD jedinečným. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (75)

  • Spongebob původně vznikl v Orange County Marine Institute, kde jej vymyslel Stephen Hillenburg (tvůrce seriálu). Ten zde pracoval jako mořský biolog. (P. J. D.)
  • Ve zvláštních dílech se objevuje místo úvodní znělky hraná scéna, ve které vystupuje pirát, kterého nehraje nikdo jiný než sám dabér SpongeBoba - Tom Kenny (v seriálu dabuje i šneka Garyho). (Nexty)
  • Spongebob dokáže psát s pravou i levou rukou. (Karlsberger)

Reklama

Reklama