Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Jako odpůrce Spongeboba musím zmínit naprostou banalitu nápadu-mluvící houby.. Sice to nepraktikuji často ale na tento seriál koukám/nekoukám v češtině a ten "hlas" mi k tomu vůbec nesedí. No ale celkově příběh, komika a systém prezentace mě nudí a vytáčí. A ta znělka ? To je snad horší než u seriálu Ulice nebo Ordinace !!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když myju houbičkou nádobí (ne, myčku dosud nemáme), vzpomenu si na Spongeboba. :-) Jasně, je to seriál pro děcka, ale i dospělí si v něm můžou leccos najít. U některých dílů jsem se "řezal" jako blázen, jiné byly o kousek slabší, ale celkově je to fakt dobrým směrem ulítlý seriál, který když už člověku náladu nezvedne, tak ji aspoň nezkazí. ()

Reklama

Comida 

všechny recenze uživatele

Na nesmyslnost a hloupé fungování světa jsem zvyklý z jiných animáků, nicméně Spongebob nám to ukazuje ve větším měřítku, a celkově to funguje. Je to vtipné a některé epizody jsou originální, nasměji se u nich i když humor může někomu připadat trapný (nýbrž přece jen se jedná o seriál pro děti), nicméně najdou se tu i epizody, které jsou nevýrazné a nejsou tak vtipné. Každopádně jako celek se jedná o příjemný animovaný seriál u kterého divák vypne mozek, baví se a zamiluje si všechny postavy (i toho lakomce Krabse). Přece jen v každým navždy zůstane malé dítko, které rádo kouká na pohádky. 9/10. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Spongeboba jsem poznal když jsem byl hodně malej, tak si pomatuju jak jsem vždycky čekal na RTL nebo Nickledonu nebo co vlastně bylo.. who cares.. na desatou hodinu abych mohl vidět Spongeboba s německým dabingem. Později už jsem si to stahoval v "dospělosti" a koukal na to a vždy mě to pobavilo. Tahle houba a jeho přátele žijící pod vodou je prostě boží. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k existenci mých potomků jsem nucena se často dívat (nebo aspoň poslouchat) tolik slátanin produkované pro naše nejmenší, že po prvním náhodném shlédnutí Spongeboba, jsem si tohoto žlutého "savce" doslova zamilovala. Precizně vypracované jednotlivé charaktery (obzvlášt povedený je pak Sépiák - jakožto sebestředný, průměrný "rádoby" umělec a intelektuál, flustrovaným prací za pokladnou místního fast foodu a vlezlým sousedem) , nespočet slovních hříček, shazování mnohých filmových klišé a poslouchatelnými dětskými zpívánkami. Navíc výborný dabing, který vše podtrhuje. Nebojím se srovnat tento seriál se Simpsonovými (z mého pohledu i lepší). Radost mi udělalo i vědomí, že v originálním znění epizody o Atlantidě bych slyšela hlas Davida Bowieho (hned jsem začala pátrat po anglické verzi). O věnování pozornosti tvůrců každému detailu svědčí i fakt, že Bowieho postava má různě barevné oči a vlasy Ziggyho Stardusta. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (75)

  • Restaurace Křupavý krab (v originále Krusty Krab) je ve skutečnosti inspirovaná pastí na humry. Dá se tak předpokládat, že se jedná o promyšlený vtípek  tvůrců. (P. J. D.)
  • Když Ned čekal na Mňamku v Kamarádském kyblíku, SpongeBob ze sebe udělá Karen a místo Mňamky, mu dá Krabí hambáč. Ned ho odmítl, což znamená, že Plankton by získal Krabí hambáč a tudíž i recept. (Kajman26)

Reklama

Reklama