Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Brinkley k tomuto seriálu (1)

SpongeBob v kalhotách (1999) 

Vzhledem k existenci mých potomků jsem nucena se často dívat (nebo aspoň poslouchat) tolik slátanin produkované pro naše nejmenší, že po prvním náhodném shlédnutí Spongeboba, jsem si tohoto žlutého "savce" doslova zamilovala. Precizně vypracované jednotlivé charaktery (obzvlášt povedený je pak Sépiák - jakožto sebestředný, průměrný "rádoby" umělec a intelektuál, flustrovaným prací za pokladnou místního fast foodu a vlezlým sousedem) , nespočet slovních hříček, shazování mnohých filmových klišé a poslouchatelnými dětskými zpívánkami. Navíc výborný dabing, který vše podtrhuje. Nebojím se srovnat tento seriál se Simpsonovými (z mého pohledu i lepší). Radost mi udělalo i vědomí, že v originálním znění epizody o Atlantidě bych slyšela hlas Davida Bowieho (hned jsem začala pátrat po anglické verzi). O věnování pozornosti tvůrců každému detailu svědčí i fakt, že Bowieho postava má různě barevné oči a vlasy Ziggyho Stardusta. ()

Reklama

Reklama