Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékařský kongres v Paříži, který záměna kufru promění v děsivou noční můru... Americký kardiolog Richard Walker přijede s ženou Sondrou do Paříže na lékařský kongres. Než se stačí v hotelové koupelně oholit, jeho manželka beze stopy zmizí. Dobrodružství, jež nijak statečný muž musí prožít v cizím městě, ho postaví mezi dvě skupiny, usilující získat spínač k atomové bombě a po bok půvabné nekonformní dívce Michelle. Ta propašovala spínač ze Spojených států v letadle, kde však došlo k záměně jejího a Sondřina zavazadla. Tak se do celého případu, kolem něhož francouzská policie jen bezmocně a lhostejně krouží, zapletla nevinná manželská dvojice. Zatímco Walkerovi jde výhradně o záchranu ženy, dívka usiluje o odměnu za nebezpečnou práci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší "Polanski". Problém vidím hlavne v dejovej linke, ktorá mi prišla chaotická a totálne bez šťavy. Jednoducho tu nie je nič, čo by aspoň trochu zaujalo. A tak pekne to začínalo... škoda. Jediné plus sú herci. Žiadny mrazivý thriller na spôsob Hitchcocka sa veruže nekoná. Slabší priemer. 55/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten film, ktorý mi nesadol. Už len tá premisa. Harrisonovi Fordovi sa stratí žena a on ju hľadá? Prečo by to pre pána Jána robil? Ale vážne. Očakával som divoké krimi či thriller a toto ide snáď až do paródie, aspoň tak na mňa pôsobili tí gangsteri. Navyše film je skoro bez akcie, ak nepočítam divokú tanečnú jazdu Forda na miestnej diskotéke. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Až se jednou dostanu na 48 hodin do Paříže, doufám, že je využiju trochu jinak. Třeba bych mohl s Emčou skočit na kafe, co říkáte? Jinak Polanski je samozřejmě kádr, ale krapet přepálil začátek, pročež finiš byl jaksi vlažný. Nicméně (jak může být nicu méně?) je to stará dobrá kriminálka z nádherného prostředí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem, ci to bolo tym ceskym dabingom alebo nekvalitnym obrazom, ale mal som pocit, akoby bol tento film este o 10 rokov starsi, teda tak z roku 1978, ale to nie je podstatne. Morriconeho hudbu som spoznal hned pri uvodnych titulkoch a to ma potesilo, lebo jeho hudbu mam velmi rad. Na Polanskeho som bol dopredu pripraveny, ze skor mozem ocakavat dialogy, ako nejake krkolomne akcne sceny, ale uz len pritomnost Harrisona Forda ma presvedcila k tomu, ze som si chcel tento film pozriet uz dlhsiu dobu no a s vysledkom som celkom spokojny. Patranie po unesenej manzelke bolo velmi zaujimave a napinave a bolo dobre, ze Ford si tu zahral obycajneho cloveka a nie nejakeho superhrdinu, takze u mna je spokojnost na 4 hviezdicky... 09.04.2010 ______ Harrison Ford - (Dr. Richard Walker) +++ Betty Buckley - (Sondra Walker) +++ Emmanuelle Seigner - (Michelle) +++ Jacques Ciron - (Hotelový manažér) +++ Patrice Melennec - (Hotelový detektív) +++ Hudba: Ennio Morricone +++ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborný Ford - průměrný Polanski. Pokud hledáte podobný námět, zkuste TAKEN je dynamičtější, akčnější a do poslední chvilky napínavější než Polanskiho FRANTIC a i když víme, jak to dopadne, nestíháme o tom přemýšlet, protože Pierre Morel nevynechal jediný záběr, který by nebyl do detailu promyšlený. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Na nátlak studia byl původní sestřih zkrácen o 15 minut a nafilmován nový závěr. (oje)

Reklama

Reklama