Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický poirotovský příběh, který v tomhle provedení možná není až tak dokonalý, ale stejně baví. Tady už je strašně vidět, že Poirot přešel k trochu modernějšímu pojetí, a to například ve smyslu brutality, která je v tomhle filmu o poznání vyšší. Trochu mě mrzí, že se vytratil humor, ale i ta vážná linka tomu sedí. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. David Suchet - v originálním znění s jeho francouzským přízvukem - je skvělý. Můj první televizní Poirot, který jsem si vyhledal a shlédl zejména kvůli mé oblíbenkyni Emily Blunt, se mi celkem líbil. Knihu jsem četl, když jsem byl malý, takže jsem si z děje nic nepamatoval, docela mě překvapila i výprava na to, že se jedná o TV projekt. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prelome tisícročí sa novodobé poirotovky u mňa stretli s rozpačitými reakciami, táto časť však dokonale zachraňuje ich renomé. Jedna z najsvižnejších častí so skvelou, vymazlenou zápletkou, takmer od začiatku sa má divák na čo pozerať, napínavá a odvážna krimi ruleta a záverečné odhalenie s tragickými následkami. Skvelé Suchetove stvárnenie Poirota neskazí ani príšerný (tentokrát) slovenský dabing. 85%. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé....páčilo sa mi rovnako ako staršie spracovanie s Ustinovom.(až na to samozrejme,že Suchet je v roli Poirota tak výborny,až máte pocit, že sa na tú rolu narodil).Obidve verzie si rada pozrem vždy,ked ich v telke dávaju. Tá zápletka a rozuzlenie ma snáď nikdy neomrzia. Agatha Christie bola genialna... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama