Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám bez mučení, verzi s Ustinovem jsem neviděl (update: viděl, hodnocení ovšem neměním a komentář ponechávám jinak beze změn), takže nemohu srovnávat. Mimochodem, mluvit v tomto případě o remaku je asi nonsens. Zkrátka je to nové zpracování téže literární předlohy, nikoli nové natočení staršího filmu... Ovšem zpět k filmu: Zpracování je standardní, to jest, obecně velmi slušné a v rámci televizní tvorby rozhodně nadprůměrné, ovšem v rámci "poirotovské" série představuje spíše jen průměr... Opět jsem si při sledování ale uvědomil, že mě detektivní zápletky "božské Agáty" v něčem i poněkud štvou. Nejde přitom o jejich literárnost či nepravděpodobnost, to k anglické detektivce prostě patří třeba takový Chesterton je na štíru s reálností ještě výrazně více, spíše mi vadí konvenčnost některých motivů. S trochu nadsázky je najdeme v každé druhé anglické detektivce. V podstatě od počátku jsem tušil rozuzlení (předlohu neznaje)... Celkový dojem: 70% Zajímavé komentáře: Marigold, Djkoma ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. David Suchet - v originálním znění s jeho francouzským přízvukem - je skvělý. Můj první televizní Poirot, který jsem si vyhledal a shlédl zejména kvůli mé oblíbenkyni Emily Blunt, se mi celkem líbil. Knihu jsem četl, když jsem byl malý, takže jsem si z děje nic nepamatoval, docela mě překvapila i výprava na to, že se jedná o TV projekt. ()

Reklama

Wooke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj prvý Poirot, ktorého som videl a na ktorého nedám dopustiť. Videl som ho mnoho krát( túto časť), no stále žasnem nad jeho genialitou. Taktiež znova treba pochváliť kostými a všetko, čo sa obdobia týka, pretože to je skvelé. Samotný Poirot nestráca trpezlivosť a chladnú hlavu, čo sa mi na ňom najviac páči. Čo viac dodať, zadržme dych a nemo sledujme, ako pán pracuje. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní přepis Smrti na Nilu se Suchetem sice patří mezi oblíbené verze, ale pořád je to jen laciná televizní podívaná, která bledne ve srovnání s filmovými verzemi. Ano, Suchet je výborný, ale jeho spoluhráči pokulhávají a krásy Egypta tolik nevyzní. Jediný, kdo se později prosadil, byla zdejší Linnet Ridgeway - Emily Blunt. Tuto roli původně dostala v 70. letech tehdejší tmavovlasá krasavice Lois Chiles z Velkého Gatsbyho, která se později stala Bond Girl. O 30 let později zkusili změnu a Linnet se stala blondýnkou v podání začátečnice, která se prosadila až po té, co se vrátila k tmavému přelivu. A dnes je hrdou Linnet opět tmavovlasá akční hrdinka Gal Gadot z Izraele. Čili v tomto trendu tedy slovutný Suchetův seriál nehrál určující prim. ()

Colour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý Poirot, ktorého som videla. Práve tento diel spôsobil, že som pred niekoľkými rokmi prepadla mánii nedeľného pozerania. Od začiatku sa jednoznačne vyzerajúci prípad komplikuje až do neuveriteľného konca. S pribúdajúcimi mŕtvolami ubúda podozrivých, napätie sa drží do konca. Počas celého dielu som zbierala črepiny a fakty spolu s Poirotom, ale na túto vraždu by som určite neprišla. Koniec ohromil (kam len chodila Christie na tie rozuzlenia). Atmosféra, hudba, scenár, Suchet ako obyčajne vynikajúci. Nedotknutá originálom s pokojným svedomím dávam 84% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)

Reklama

Reklama