Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

187 je v americkem policejnim slangu kod pro vrazdu. Hlavni hrdina proziva striktni fullkontakt s realitou americkeho skolstvi, a to bez hollywoodskeho prikraslovani. Ze sve pozice ucitele i pres osobni traumata opet riskuje obet nejvyssi. Fantasticky zahrane a ne zrovna optimisticke drama ze skolniho prostredi. Nepravem trochu zapomenuty snimek s trpkym poselstvim o stavu americke spolecnosti / skolstvi. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Keď zoberieme do úvahy akú disciplínu malo naše školstvo za bývalého režimu, tak je k smiechu, že preberáme a opičíme sa po tomto drzom chaose z divokého západu. Ešte aj dnes je to v našej dobe u nás výnimka, keď v USA denný problém. Netreba sa diviť, že dnešná mládež je drzá a osprostená. Najhoršie je, že dnes tento režim produkuje hromadu poloanalfabetov, čo nedokážu prečítať jednu súvislú vetu, alebo napísať dve vety bez chyby. Žiaľ práve taký sú úspešný v reprodukcii a násobia kriminalitu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Učitelské řemeslo může být velmi náročné a deprimující. Obzvlášť pokud učíte dospívající mládež, vzešlou ze společenských vrstev, kde dokazování mužnosti je každodenní nutností a prestiží. Narušování výuky může každý řešit svým vlastním způsobem. Oficiálním kázeňským přestupkem, přehlížením, rezignací, domluvou, příkladem. Nebo za použití drsnějších metod ve stylu oko za oko, zub za zub. Nadšený středoškolský učitel Trevor Garfield (zajímavý Samuel L. Jackson) se nemíní vzdát své profese, kterou považuje za své poslání. Obhajuje svůj prostor profesní, životní i partnerský nápaditě, osobitě a drsně. Učitelka Ellen Henry (Kelly Rowan) přináší romantickou zápletku. Student Cesar Sanchez (Clifton Collins Jr.) představuje největší překážku. Snaží se zachovat své vnímání života, nic jiného nikdy ani nepoznal. Učitel Dave Childress (John Heard) je typem zvrácenosti systému, který nic systémově neřeší, ale pouze zneužívá a využívá. Studentka Rita Martinez (Karina Arroyave) je symbolem víry a naděje, která je okolím srážena ve své snaze, ale s pomocí odolává a vytrvává. Z dalších rolí: ředitel školy Garcia (Tony Plana) a problémoví studenti Benny Chacon (Lobo Sebastian), Stevie Littleton (Jonah Rooney) a Larry Hyland (Jack Kehler). Život může být v určitých kruzích drsný a formuje nás k podobnému chování. Myšlenka filmu je vynikající, leč provedení mě příliš nestrhlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě trošku přehnaně drsné vykreslení části amerického školství. Ta snaha udělat ze studentů parchanty za každou cenu je až křečovitá. Na druhé straně stojí Samuel L. Jackson, poznamenaný traumatem z napadení žákem na svém bývalém pracovišti. Občas nelogické, občas lehce zdlouhavé a na zpackaném konci ještě morální poselství o tom, že by jsme si měli učitelů vážit. 60% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)

Reklama

Reklama