Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle by splácal i horší režisér než je Rodriguez. Netvrdím, že je to špatný námět, ale ten film je prostě suše natočen. Bez napětí, žádné pořádné gore a jen několik známých hereckých tváří to zrovna z nudy nevytrhne. Prostě nuda. Tohle ani mezi horory zařadit nejde a o scifi se to jen tak ledabyle otře. Slabota. 40% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela slušný scifi horor se sice ohraným dějem, ale zase disponuje slušnými hereckými výkony. Malý hobit Frodo je dobrý jako vždy a přestože hraje ze začátku menší housle, tak v pozdější fázi se stává hlavním tahounem filmu. Mě osobně se snímek docela líbí i když je to vlastně taková mimozemská pohádka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis komedie nez horor, ale hlavne to je vyborna zabava. Rodriguezovi se taky povedlo obsazeni, nikdo sice nic extra nepredvadi, ale fajn se na ne kouka, holky jsou pekny a Wood dostane do kouli. Samozrejme to nema zadnej promakanej scenar, navic to je vykradacka jinejch hororu, ale film se tim netaji takze to je jedno. I kdyz to uz ke konci trochu ztraci dech, tak Rodriguez umi tak svizne vypravet, ze to je porad v pohode. Navic do toho hraje prijemna hudba a triky uz jsou taky na docela slusne urovni. Nic extra to neni, ale da se u toho dobre pobavit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl že Robert Rodriguez má rád film VĚC řekl bych že Fakulta je její sprostou vykrádačkou, takhle se to při troše dobré vůle dá považovat za poctu. Střední škola jako místo útoku celkem sedí atmosféra tu taky je pár lekaček... K tomu připočteme dobré herecké výkony a hyperdobrý výkon Roberta Patricka, který si roli extrémně užívá a máme velice slušnou zábavu. Prostě jsou filmy co vás strašně chytnou napoprvé a potom už nic moc, a pak jsou filmy jako "Fakulta", na které se jde koukat pořád dokola. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Scéna s testom na drogy je poctou krvnému testu v horore Vec (1982). (Arsenal83)
  • Hlavními hrdiny jsou rebel, sportovec, šprt, školní kráska a podivínka. Postavy s úplně stejnými charakterovými vlastnostmi se objevily už ve filmu Snídaňový klub (1985). (Fenk)
  • Jon Stewart hraje ve filmu postavu profesora Edwarda Furlonga. Herec Edward Furlong hrál ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování roli Johna Connora, kterého pronásleduje a chce zničit stroj T-1000. Robert Patrick neboli T-1000, zde hraje kouče Joe Willise. (Stocki)

Reklama

Reklama