Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trochu vás pobaví, trochu vyděsí, trochu znechutí, trochu navnadí, záleží na tom na jakou scénu se zrovna díváte. Ale Josh Hartnett rozhodně je přínosem, že ano, dámy?;) Narozdíl od dítěte Elijaha Wooda... A jaký by to byl teenagerovský horror bez krásek typu Salmy Hayekové a Famke Janssenové. Rodriguez prostě umí...narozdíl od překladatelů...já osobně si teda žádné univerzity a tím méně fakulty v dohledu nevšiml. Méně hrabivosti a více zájmu o film, páni distributoři! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě takový bonbónek. Co mě na něm poprvé nejvíc zaujalo, bylo to, že při závěrečných titulkách jsem se dozvěděl, že překlad dělala moje sousedka (zdravím, paní Vajsejtlová :). Pak po nějaké době jsem to viděl znovu, už s tím, že jsem věděl, že to překládala ona, a koukal jsem, co je taková milá dáma schopná nasázet tam za slova:). Pak mě to tak chytlo, že jsem se na to díval snad se všemi přáteli (s každým zvlášť), aby mě padesátá repríza dokonale znudila. Dnes už je to tak dva roky, co jsem přestal Fakultu brát, ale bojím se, že do toho zas spadnu. Nesmím nezmínit Cleu DuVall, ta mě tady fakt zaujala. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prehliadka nastupujúcich mladých hereckých hviezd s "pupíkmi" na ksichtoch. Čisto teenagerská záležitosť, ktorá sa našťastie nedostala do širšej distribúcie okrem USA, pretože tam nemá čo hľadať a poteší iba v tv, niekedy neskoro večer. Rodriguez sa snaží aj o nejakú myšlienku v rámci toho, čo môže takýmto béčkom ponúknuť. Śkoda, že sa Robert Patrick nedokázal viac presadiť. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I've always wanted to do that." Pro mě naprostá špica mezi filmy ze studentského prostředí (nebo si zrovna nemůžu vzpomenout na další můj oblíbený). Názorně satiricky zobrazené typy učitelů i studentů, krásná ukázka snobského vrstvení a skupinkování a zčernokomedizovaná paralela k tak proklatě snadnému vymývání mozků masové skupiny. Já to vždycky říkala, že americký fotbal je zločin. Mým vzorem a idolem je samozřejmě outsiderka Stokely a potom prostě kouzlená slečna Burková (mimochodem asi nejlepší role Famke Janssen). ♥ A jaké z filmu plyne poučení? Vždycky s sebou noste diuretické drogy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech zábavný film o škole plné násilí, kde se studenti šikanují navzájem, o divném učitelském sboru, který je napaden mimozemšťany jako první, a o nevyrovnané skupince studentů, co chtějí zachránit nejen sebe, ale celý svět. Přímé odkazy na Lupiče těl a Vládce loutek zřejmě míří na ty, co dané knihy a filmy neznají, naopak citace scén z Věci - zkouška, kdo je už v moci mimozemšťanů a kdo ne, a hlava s chapadýlky by měly asi oslovit naopak ty znalé. Ostatně i samotný mimozemšťan tak trochu finální Věc připomíná. Výborný je soundtrack - Another Brick in the Wall Part ll od Pink Floyd (zde v podání Class od ´99) prolíná celým snímkem a k tomu namátkou The Offspring, D Generation, Soul Asylum, Oasis, Sheryl Crow či Garbage. Nejvíce se mi líbili paraziti v akváriu. Hodnocení ponechávám, i když kdysi se mi film líbil mnohem více. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Keď učiteľ Furlong (Jon Stewart) sotí Zekea (Josh Hartnett) do akvária plného vody, vidíme, ako je pochopiteľne celý mokrý. V ďalšom zábere, keď s partiou vychádzajú z triedy, je však "zázračne" suchý. (tXtX)
  • Hlavními hrdiny jsou rebel, sportovec, šprt, školní kráska a podivínka. Postavy s úplně stejnými charakterovými vlastnostmi se objevily už ve filmu Snídaňový klub (1985). (Fenk)
  • Famke Janssen v roku 2016 prezradila, že tento film v skutočnosti nikdy nevidela, čiastočne preto, že nechcela vidieť osud svojej postavy na obrazovke. (Arsenal83)

Reklama

Reklama