Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kéž by v tom byla aspoň špetka uvěřitelnosti. Kéž by aspoň trochu fungoval zákon zachování hmoty (přeměna 30tunového tvora na 60kilového a zpět). Kéž by tam byly alespoň špetku realistické mezilidské vztahy a fungující postavy. Kéž by dávalo smysl, že jsou infikovaní lidé schopni divokých přeměn, a když se vše mávnutím proutku obrátí a jsou to zase lidé, tak dál žijí s normálním metabolismem, a dokonce skoro bez problémů. Jinak... když udělám kulhající plagiát, tak je legrační, že cituji originál :) Tak za scénář nula*, je to nejspíš jen za efekty a tempo slabé 2* -- ještě ta nahá děvčica mohla být lépe osvětlená a hezká, pak by to bylo skoro OK. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rodriguez natočil film podle cizího scénáře a výsledek je opět skvělý. V první chvíli si řeknete, že to snad nemyslí vážně, ale po druhém zhlédnutí si vychutnáte jeho typický styl, který dokázal vnést i do tohohle veskre komerčního teenegerovského sci-fi hororu. Nadhled ve scénáři Kevina Williamsona opět nemá chybu a ve spojení s Rodriguezem sice vzniká zvláštní "guláš", ale velice zábavný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. Snímek, který mě uvedl do světa filmů. Máme tady klasickou americkou školu plnou normálních studentů, šikanujících studentů, šprtů, fotbalistů, modelek, sci-fi bláznů a člověka, který prodává drogy v propiskách a rozkládá Ameriku. Je to on, kdo rozjede nekončící béčkovou párty plnou legendárních hlášek jako "poleť hezky kolem světa". Josh Hartnett, tehdy dvacetiletý mladík exceluje v jedné ze svých prvních rolí. Na samotném filmu není absolutně nic originálního, vše je kopírka jeho slavných starších fotrů jako například Invaze zlodějů těl, ovšem podaní, které nám Rodriguez naservíroval, je nesmírně zábavné. Pár tradičních lekacích scén chvílemi střídá napětí z nedůvěry v ostatní, aby člověk o půl minuty později vybuchl smíchy při vtipné hlášce nebo okaté nadsázce. Tento film není hororem, ale spíše "cool" podívanou pro teenagery a lidi kolem dvaceti. Jen tak jednou mít tu Zekeho káru. 90% můj nejoblíbenější film ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si, že na mě svého času film fungoval, a dnešní repríza ukázala, že se po těch letech nic nezměnilo. Přestože mám rád hororový žánr, nezavrhuji ani snímky, které jej kombinují s humorem. Musí to ale být kombinace vydařená. Ani by mě nenapadlo tvrdit, že je Fakulta hororem; ona tedy není ani komedií, protože si tvůrci vzali od obou žánrů jen něco, aby z toho ve výsledku vznikla životaschopná fúze. Nejvíc mě ovšem překvapil fakt, že mi vůbec nevadila silná neoriginalita scénáře. Tvůrci ve filmu ostatně otevřeně přiznávají inspiraci Invazí zlodějů těl, nezastírají, že téměř okopírovali scény z hororové perly The Thing (1982), jejímž jsem skalním fanouškem, a právě tady jsem sám sebe překvapil nejvíce. Zatímco by mě to u jiného filmu vytočilo do červených hodnot, tady mi to nejen nevadilo, ale dokonce mě to pobavilo. Nejspíš to bylo způsobeno tím, že jsem cítil, jak se tvůrci snímku nebrali příliš vážně a chtěli diváka jen pobavit, aniž by si potřebovali připsat cizí zásluhy. Přesně takhle na mě totiž celá tato záležitost působila; jako nekomplikovaná zábava říznutá napětím a několika drsnějšími scénami, u níž může divák v pohodě relaxovat a neztrácet dobrou náladu. Alespoň já jsem to tak měl. / Poučení: U sledování tohoto filmu radši na chvíli zapomeň na drogovou problematiku a školní masakry. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)
  • Pro zobrazení královny byly využity loutky. (griph)
  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)

Reklama

Reklama