Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Azrail k tomuto seriálu (3)

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

No dopr... Toto byl asbolutní masterpiece.  Už pohřeb Laeny byl precizní, každý pohled a každý pohyb těla zde dával smysl i přes minimum vyřčených slov. Aemond a jeho osedlání Vhagar - naprosto dechberoucí. "Dětská" rvačka výborně natočená a následný "soud" také úchvatný. Alicent konečně ztratila sebekontrolu a obě soupeřky si navzájem odhalují karty. Daemon, Rhaenyra, Laenor - nestačil jsem zavřít pusu, jak byla závěrečřná pasáž vyřešena a jsem sakra rád, že Laenora nenechali bezmyšlenkovitě zabít, to by mi k Rhaenyřynu charakteru nesedělo. Naopak mu dopřáli svobodu, o kterou tolik stál, dvorský život ho vlastně jen svazoval a vůbec ho netěšil. Takto bude určitě spokojenější. No dámy a pánové, figurky se nám pomalu ale jistě přesouvají na pozice, odkud už nebude návratu a bude moci naplno propuknout Tanec draků. ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

Tak tohle byla síla... Jsem tím silným zážitkem opravdu uchvácen, takže se rozepisovat ani nijak moc nechci. Ale Paddy Considine předvedl naprosto dokonalý výkon za který si zaslouží všechny pocty i ceny. I slzička ukápla. ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

Trochu slabší epizoda po dvou dokonalých. Což neznamená, že byla špatná, to vůbec ne, jen zkrátka nebyla tak dokonalá jako ty dvě předchozí a některé pozměnéné části oproti předloze nebyly tak dobré, jak bych čekal. SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Vypíchnul byl jako obvykle vynikající hudbu, obzvlášť ve startu epizody a poté při Aegonově korunovaci, která byla celá natočená skvěle. Herecké výkony také jako obvykle na velmi vysoké úrovni. Co mi trochu vadilo bylo Aegonovo podivné chování a hlavně poslední scéna s Rhaenys a Meleys. Buď jí tam vůbec neměli tvůrci dávat, nebo jí měli udělat tak, aby nepůsobila tak nelogicky, neboť Rhaenys tu měla šanci okamžitě ukončit válku ještě předtím, než vůbec vypukla a přesto to neudělala. Samozřejmě se dá úplně v pohodě okecat, proč to neudělala, ale ta scéna tam především vůbec být nemusela. Chápu, že by pak jednodušší diváci brblali, že to byla nuda, nebyl tam drak a nic se nedělo, ale takovéhle wow momenty jen pro efekt ve finále spíš ubližují. Celkově ale nejsem zklamaný, ani nasraný, jen prostě lehce rozčarovaný, tohle jsou spíše zbytečné chybky. Jinak celkově 7/10. ()

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama