Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

Hans. 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších béček co bylo vytvořený v 80tých letech, s těma dnešníma béčkovýma sračkama se to nedá srovnávat... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vidieť po takej dobe odvtedy, čo som ich hltal v telke, nejaký známejší horor 80. rokov, ktorý som ešte nevidel, je ako sviatok. Mám ich proste rád. Nikdy ma nevydesia tak, že by som nevedel zaspať alebo sa obzeral pri každom kroku tmavou chodbou. Sú zábavné. Páčia sa mi tie typy dievčat, čo vtedy frčali. Páči sa mi tá stredostavovská americká kultúra, v ktorej sa vždy odohrávajú. Tá rodinná atmosféra malomesta, kde sa všetci poznajú. Tie jasne polarizované a vyhranené typy rebela, futbalistu, krásky... Tie gumené efekty a ich nekonečné paranoje z vlastnej vlády. HMOTA spĺňa všetky tieto požiadavky priam ukážkovo skvostne. Je to paráda... – hej, a ešte mám strašne rád výroky ako „Bezva, zabil som jahodovú marmeládu.“ ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

tak to jsem rád že jsem bloba našel, celý snímek je neuvěřitelně neuvěřitelný blivajs, ze kterého musí intouši srat kostičky, béčko jak řemen, záporák tentokrát nemá kuchyňák, ani halapartnu a dokonce ani tvar ...prostě blob pohodář kterej vám udělá párty v koupelně. Škoda jen, že se nakonec úkázalo že je blob jenom zmutovaná želatina jinak to klidně mohla bejt stejná ikona jak džejsn nebo fredík ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Blob je staré hororové béčko s predvídavím scenárom a naivnými, jednoduchými postavami ktoré sa nikam nevyvíjajú, čo mu však vôbec neškodí, na nič iné sa totižto ani nehrá. To o čom blob je je hlavne skvele, chronotopicky zasadené a tak je všetko funkčné. K tomu samozrejme perfektné triky a masky a Blob sa stáva hororom na ktorý nezabudnem :) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ukázkový monster movie se všemi "tropes" které k němu patří. Žánrově dokonalý scénář a (většinou) skvělé triky, co víc chtít. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Slizké gore zabíjanie a znetvorené telá. Pre niekoho nechutné, pre mňa sranda. Film sa netvári zbytočne vážne a snaží sa hlavne baviť - presne to, čo od takéhoto žánru očakávam. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi krv, nie je čo riešiť! Málokto si ale všimol, že bez ohľadu na režisérovo dôsledné nasledovanie konštrukcií typických pre americký horor 80-tych rokov (oldschooloví puberťáci, béčkové špeciálne efekty, koniec otvorený ďalším pokračovaniam, inšpirácia sci-fi), sa dá S L I Z chápať aj ako podvedomé vyjadrenie strachu z nákazlivých chorôb, ktoré ohrozovali svet 80-tych rokov (AIDS, ebola a pod.) a to považujem za najtrvanlivejšie sémantické/sociologické posolstvo. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento horor by si dle mého zasloužil ještě jeden remake (2011 tu měl byt tak kde je?) - originál sem bohužel ještě neviděl zkusím co nejrychleji doplnit. Dnešní technologie si myslím by dokázala udělat mnohem děsivější hroudy hlenu než byla tato. I přesto jsou efekty v tomto filmu dost dobré. Neodpustím si rýpnout: jak chce speciální jednotka chytat blíže nespecifikovaný hlen, který se umí plazit rourama a měnit svůj tvar, když nedokáže chytnout ani jednoho týpka na motorce? Nemluvě o tom, že sliz asi s hlavní hrdinkou sympatizuje, protože rozsliznout jí nakaši mohl asi tak tisickrát, naštěstí s jinými sympatickými osobami si servítky nedělá. A navíc jsou ve filmu i další světlé okamažiky, jako je třeba hned z počátku zakončení rande, scéna ve stoce a i panika v kině. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jakýkoliv jiný den řešili obyvatelé malého městečka své záležitosti - ti šli na rande, tamti šli do kina, ten si opravoval motorku. Pád meteoritu ale tento stereotyp dokáže narušit dokonale, zvlášť když z něj vyleze (vyplazí, vypadne) hromada slizu, který se živí vším, na co narazí. A to _vše_ jsou právě místní obyvatelé... Ano je to béčko. A ano, je to béčko z osmdesátých-devadesátých let. Jenže nějak se stalo, že je to setsakra zábavné béčko - se správnou dávkou gore efektů, humoru (borec si kupuje kondomy na večer, a prodejce v drogstóru je otcem dívky, se kterou si chce vyrazit) i nadsázky (šílený vědec, šílený kněz). Příběh sice není nikterak objevný (nic co bychom neviděli třeba v Critters), ale prostě mně takovéto filmy snad nikdy bavit nepřestanou... ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Kopírování slimáka, nebo opačně, který se mi taky moc nelíbil, ale když beru v potaz 80. léta a nevyspělou technologií, tak tam vymysleli zábavné a hezky provedené sekvence. V té době bych z toho uchcával blahem, ale teď se tomu zpracování spíše zasměju. Dávám 55% ()

demented 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholov hororovej zábavy neskorých 80. rokov. Plné hodnotenie si zaslúži nielen s ohľadom na nostalgiu, ale predovšetkým pre perfektne zvládnuté remeslo a zachytenie typickej a neopakovateľnej atmosféry vtedajšej doby, ktorá na nas dýcha z každého záberu :) A to sa podarilo len niekoľkým vyvoleným ... ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Tento film mě chytl a nepustil do konce. Na to že efekty byly primitivní, byly ale efektní a splnili svůj účel. Dnešní efekty nedosahují kolikrát kvalit /co se výsledku týče/ klasických efektů. V průběhu filmu se pořád něco děje a celkově je naprosto perfektní a divák se nemá šanci vůbec nudit. Klasické horory nade vše. 90% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Čekal jsem výživnější postavy, které zaujmou. Jak hledám nějakou zajímavou postavu, tak tou je leda zvrácený kněz, který se tu mihne jen párkrát. Všichni Teenege role jako kdyby čekali na svou záhubu viz. variace na "Pátek 13." promítaná v kině ve filmu. Hlavní úlohu tu hraje žiravina, která má tvar !!! Originál z roku 1958 jsem neviděl, ale tam to podle komentářů bylo přesně naopak Sliz neměl tvar, ale vše bylo založeno na hereckých výkonech a vyvolání strachu bez gore scén. To je oč tu běží. Např. "Věc" je snímek, který dokázal naprosto vyvážit strach, napětí i bez gore scén. Zde tyhle dvě složky chybí. Atmosféra 80.tých let tu nechybí, ale já nejspíš čekal moc. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Výborný efekty a spád. Takový The Thing z města bez mrazivý atmosféry, kvůli níž dávám o hvězdu míň, jinak 4*! ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Pěkná béčková jízda ze zlatých 80. let. Na člověka dýchne kinematografie, kterou odvál čas. Není to žádné veledílo, ale je to děláno s láskou a nadhledem. Jako jednohubka to není špatné. K dobru je také třeba připočíst relativně inteligentní vysvětlení, proč se tam sliz objevil. Pastor na závěr je sympaťák :). ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama