Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne vysoko nadpriemerny serialovy thriller. Obsadenim a vykonmi, atmosferou, vynikajucou choreografiou, kamerou a strihom, ktorymi sa Evans podpisal uz vo svojich predoslych kuskoch. I ked som pri par epizodach mal drobne vyhrady a "rypnutia", ako divak som si prisiel na svoje. Vrelo odporucam, ale zaroven varujem, ze mnohe sceny v seriali nie su vhodne pre citlivejsich divakov. Pecka. 85% Len na okraj, piaty diel je filmarcinou uplne "inde". Podobny pocit a atmosferu som citil v kine pri vynikajucom prvom Sicario-vi - dvoma slovami "divacke orgie". Blizsie v ramci jednotlivych epizod. Koho oslovila zivocisnost, primarnost a desivost brutalnych scen, odporucam Evansove Raid-y. Vynikajucich hercov odtial najali aj tvorcovia v John Wick-ovi a da sa objektivne povedat, ze Evans daleko predcil dovtedajsie akcne sceny. 2.seria: **** Serial si stale drzi kvalitnu kameru, brutalitky a obcas velmi pekne akcne sceny. Avsak, uz sa objavuju diery v scenari, naivity a mnohokrat zbytocne prepalene akcne sceny, ci prilis natahovane emocne vypate sceny. Evans-ovi sa vsak jeho remeslo rozhodne paci a tu jeho vasen je vidiet. Trocha sklamanie, lebo kvalitu prvej serie to nedosahuje. Stale odporucam ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto ma nejako obišlo. Aj na môj vkus je to príliš surové, krvavé, kruté, ale na úkor zaujímavejšieho a hlavne uveriteľnejšieho príbehu. Pomaly to je natočené tak, že v tom Londýne nežije nikto len mafia a bežne sa tam strieľa z automatických zbraní. Jedine, čo tu vyšlo špičkovo, je intrigánstvo a potešili aj niektorí herci z Game of Thrones. Ale účelová brutalita to u mňa necháva ne priemere. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel zklamání. První půlka mě nebavila vůbec..ve druhé se to zlepšilo, nicméně jsem se nemohl naladit na tempo a celkem mě to zaráželo. Od Garetha Evanse chci vidět úplně všechno, takže očekávání byla vyšponována celkem vysoko a hlavně v bitkách tělo na tělo jsem jeho rukopis poznával (pátý díl v jeho režii nejen u mě za 5*, nicméně jako jediný). Vůbec mi nesedl příběh a velká většina postav, naštěstí to druhá polovina, ke které jsem se odhodlal až po více než půl roce, zachraňovala, co jí jen síly stačily. Do druhé sezóny jdu, to už jsem rozhodnutý, ale tentokrát budu našlapovat opatrněji a všem, kteří to pasují na seriál loňského roku jen tiše závidím. A bez toho hnusnýho realistickýho mučení bych se obešel... PS : Only you je nádherná písnička, kterou mi dokázal jeden díl zošklivit. 65% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevyužitý potenciál. Hlavně v první polovině geniální jinde neviděné momenty. Ale scénář slabý jako 10x vylouhovaný čaj z Lidlu a bohužel strašně špatní i herci, prostě necharismatická céčková sebranka. Nejlepší herec je tam pár minut a kolem a kolem vzali do hlavní role nejhoršího z Peaky Blinderů. Jsem někde na 7 z 10, ale tohle prostě mohlo být geniální, takhle ani nechci druhou řadu. Některý věc jsem si poznamenal a budu si je pouštět, bitka v hospodě, útok na barák na vysočině, Nigerijci atd. ale jsem strašně nasranej. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prostě wow! Tohle jsem nečekal. Rukopis Garetha Evanse tam jde dost vidět. Po Raidech je z něj hvězda, a tak si zkusil natočit i seriál z prostředí londýnského podsvětí. Je to dost dobře udělané. Akce tam moc není, ale když je, tak pořádná. Po smrti hlavního bosse vzniká menší chaos. Syn chce zaujmout jeho místo a byznys se začíná hroutit. Všichni se snaží najít jeho vraha. Je nám představeno několik hlavních postav a je tam i pár známých herců. Taky se tam skvěle pracuje s kamerou. Kupodivu to není jen o akci, ale má to i dost propracovaný příběh. Sledujeme boj o moc mezi jednotlivými mocenskými skupinami a zároveň se pomalu dostáváme pod pokličku tomu, kdo vlastně tahá za nitky. Akce je neskutečně promakaná a jsou tam věci, co jsem zatím neviděl. Uvidíme, co bude dál. "Podívej se z okna." ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Starostou Londýna byl zvolen Nasir (Parth Thakerar) z Pakistánu. V roce 2016 byl na post starosty v Londýně zvolen Sadiq Khan, který má taktéž pakistánské kořeny. (Duoscop)
  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama