Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen pro své pobavení Smrt s námi pohrává si jako s přirozením… Z dosavadní pentalogie asi nejkomplexnější díl. Přiměřeně brutální, zručně natočený, černým humorem citlivě okořeněný a věřte mi, haprující logika není to, co by mělo fandu žánru v danou chvíli zajímat - vždyť sám Chmurný žnec ji má taky na háku.. P.S.: Úvodní hromadná havárie (i přes to těžko uvěřitelné panoptikum řidičů na kilometr dálnice) je, co se týká kamery, střihu a především efektu na diváka, naprostý skvost. Zúčastnit se jí Simír, cítil by se jako doma.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Smrt jeden rok odpočívala, aby se vrátila ještě silnější a nápaditější než v prvním díle a dokončila resty, které jí vznikly v důsledku narušení jejího plánu, když několik lidí vystoupilo z letu č. 180 a tím zůstali naživu, ač měli zemřít, a kteří tak svým vystoupením z letadla nepřímo ovlivnili životy dalších lidí, které smrt měla vyčíhnuté. Musím říci, že toto pokračování mě v mnoha ohledech příjemně překvapilo. Především je to promyšlený děj, v němž jsme svědky několika překvapivých zvratů, a který je promyšlen do nejmenších detailů. Dále jsou to zase o něco nápaditější způsoby smrti a především úvodní děsivá vize, nehoda na dálnici je totiž úžasně hrůzostrašná. A nakonec je originální i způsob, kterým se hlavní hrdinka na konci filmu pokusí přelstít smrt, ale jak už nás naučilo několik dílů Nezvratných osudů, smrt se nikdy nedá přelstít a nikdy není konec, dokud smrt nedohoní všechny resty. A jako příjemný bonus vnímám to, že je toto pokračování obohaceno o úžasný černý humor, párkrát jsem se totiž opravdu skvěle pobavil. Já osobně jsem s tímto pokračováním spokojený, ale pět hvězdiček ode mne mohl z principu dostat jen úvodní díl za svou originalitu, tohle už je přece jen opakované schéma, a tak uděluji "pouze" čtyři hvězdy, i když i to je dle mého názoru velice kvalitní hodnocení. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale pokud je stejně morbidně-humorná jako "Nezvratný osud 2", tak si ji v budoucnu seženu...Žádné přehnané ambice, přímočarost, zajímavě zvrhlé způsoby smrti a vše prodchnuté nejčernějším humorem, jaký si jen dovedete představit - posledních cca 30 vteřin je geniálních!! Super zábava. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší díl ze série! Od začátku do konce se pořád něco dělo. Úvodní vidina , která ukázala velkou nehodu na dálnici byla skvělá ! Smrtlené nehody tu byly dost - třeba skřípnutá hlava ve výtahu , rozdrcený kluk,který chtěl vyplašit holuby a konec byl nejlepší ... ugrilovaná noha na stole :) Pochybuji,že někdy bude lepší díl. Takže mé hodnocení : 96% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má výborný príbeh, ktorý je prakticky rovnaký, teenagerka dostane predtuchu nadchádzajúcej nehody na diaľnici a tak zastaví premávku, čím zachráni niekoľko ľudí, ale smrť túto nerovnováhu len tak nenechá. Spracovanie sa mi páči, nemá žiadne slabé miesto, scéna na diaľnici príde rýchlo a potom sa už je na čo pozerať až do konca. Ale oproti jednotke je tu výrazná zmena, v nej ešte nemali postavy žiadne informácie a tak na všetko prichádzali postupne, ale tu už rovno vedia všetko, čo sa dozvedela pôvodná skupina, takže proti smrti bojujú rovnako účinne väčšinu času. A navyše sa tu ešte nájde niekoľko nových prvkov, ktoré rozvinú mytológiu okolo fungovania smrti, takže sa je rozhodne na čo pozerať. Samotných scén úmrtí je dosť a zvládnuté sú veľmi dobre. Mnohé sú slušne nápadité a aj príjemne drsné. Najväčšiu pochvalu si rozhodne zaslúži perfektný úvod na diaľnici a z jednotlivých úmrtí poteší hlavne celá situácia s havarovaným autom alebo útek pred požiarom. Herecké obsadenie je celkom dobré, hlavné duo A.J. Cook a Michael Landes funguje dobre a poteší aj Ali Larter a opäť v malej úlohe Tony Todd. Réžia mohla byť aj lepšia, hlavne sa mohla posnažiť o lepšiu atmosféru, ale sklamaný nie som a technická stránka je výborná. S týmto pokračovaním som rozhodne spokojný, síce zmizla atmosféra, originalita a aj postavy sú o niečo horšie, ale vynahradzuje to kvalitnými úmrtiami, vyrovnaným tempom a doplnením celkovej mytológie. Takže podobne dobrý diel ako jednotka. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 80%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • V původním scénáři bylo Timovi (James Kirk) devět let. Produkční společnost ale tlačila na tvůrce, aby nenechávali zabít tak malé dítě. Nakonec se dohodli na věku patnácti let. (Dreadd)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama