Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Příběh je vystaven na mockrát zopakovaném námětu. Jeden člověk je opět obětí tajné složky státu, opět samozřejmě v USA. Tady je snad drobná změna v tom, že tyto tajné složky mají k dispozici veškeré představitelné i nepředstavitelné monitorovací zařízení. Moc mě to zkrátka nebavilo. Jako bych už předem věděl, jak všechno bude probíhat a jak všechno skončí. Opravdu nenacházím nic v čem by bylo tohle drama lepší než ty ostatní. Nepřítel státu mi přijde opět a znovu vyroben ze stejného těsta. Dávám takové pěkné 2*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Máte niečo, čo chcú oni." Vynikajúca hi-tech akčná hračička skúseného Tonyho Scotta! Skvelé herecké obsadenie hlavných (Will Smith potvrdil, že jeho filmy zarábajú veľké peniaze aj bez pomoci mimozemšťanov a veterán Hackman ako ex-agent s ním vytvoril zručnú buddy dvojicu) i podporných úloh (taxikár Byrne, milenka Bonetová, zvrátený mafián Sizemore), drsná finálna prestrelka a vôbec, riadne ostré tempo - hoci miestami príliš hlučné a narýchlo zostrihané . TRI DNI KONDORA pre 21. storočie. Kino Považan 1999 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem taky měl čekat jiného. Filmy Tonyho Scotta mi nikdy neseděly a nevyjímá se to ani Nepříteli státu. Přiznávám, že příběhově je vysoce na úrovni, což o to, ale fakt je, že filmy s politikou jsou myšlenkově hodně vysoko a pokud člověk nad takovýmto filmem nepřemýšlí, tak z toho většinou ani nic nemá. Vydržel jsem až do konce a většinou jsem měl co dělat. U filmu jsem se totiž nudil, akční scény mi nepřišly dost akční a jediné, co stálo za pozornost byly herecké výkony. Tak nějak bych to nejspíš zhodnotil hned po shlédnutí. Tony Scott má to štěstí, že jeho filmy mají jisté kouzlo, které hned po shlédnutí zhodnotit nejdou. Sice jsou si všechny dosti podobné, ale i tak mají co nabídnou a to hlavně v dnešní době. --- Jak ti chutná pstruh? - Jako ryba. - To je ryba! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, sa mi zdá, že som tento film už kedysi dávno videl. To, že som si ho nepamätal niečo znamená. Docvaklo mi to pri poslednej scéne, ktorá je, priznávam, len ťažko zabudnuteľná. No kým sa k tomu človek dopracuje, tak sa takmer unudí k smrti. To je len samá politika, špionáž, Národná bezpečnosť, CIA a čo ja viem čo ešte. Nemám rád filmy, kde sa tieto slovné spojenia vyskytujú príliš často. No na druhú stranu akcia bola celkom fajn - dynamické. Najlepší však boli Gene Hackman a Jon Voight, na nich sa dá pozerať aj keby tancovali balet. Priemer. 60/100 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, byl jsem z něj celkem na větvi. Přece jen zápletka byla hodně atraktivní, děj se odvíjel v solidním tempu a Jon Voight coby záporák číslo jedna byl opravdu na úrovni....Ale s odstupem času nějak nechápu proč mě Nepřítel Státu tak uchvátil, vždyť nic extra světoborného nepředvedl...Pro mě nejlepším filmem Tonyho Scotta zůstává Poslední Skaut, ale protože to, co vidíte na plátně, poměrně přesně vystihuje moji oblíbenou hlášku "Paranoia je jediný racionální přístup ke spiknutí světa", dávám nakonec 70%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od 5. listopadu 1997 do 6. dubna 1998 v Kalifornii, D.C. a Marylandu. (Varan)
  • Gene Hackman (Edward Lyle) nejprve roli několikrát odmítnul, přesvědčil ho až telefonát Tonyho Scotta. Will Smith (Robert Clayton Dean) se k projektu upsal právě kvůli možnosti spolupráce s Hackmanem a to i za relativně nízký honorář. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama