Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Filmy takového producenta jako je Jack Brukheimer,jsou vždycky zárukou kvality a tenhle není vyjímkou.A bych popravdě řekltak politicky orientované filmy moc v lásce nemám(nenávidím je),ale tenhle mě velice zaujal a občas i pobavil.Ale scénář stojí i za zamyšlení(no co když nás tedka někdo špehuje a odposlouchává).Nejlepší jsou samozřejmě herecké výkony.Smith je sympatický jako vždycky a taky dostatečně dobrý.Voight hraje záporáka s až ocelovou přesností.No a Hackmanovi se nebudu ani zmiňovat.Taky vedlejšírole stojí za povšimnutí(např. Sizemore,Pepper,Black ale i Hart).No prostě dokonalé dílo od dokonalého Brukheimera. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Příběh je vystaven na mockrát zopakovaném námětu. Jeden člověk je opět obětí tajné složky státu, opět samozřejmě v USA. Tady je snad drobná změna v tom, že tyto tajné složky mají k dispozici veškeré představitelné i nepředstavitelné monitorovací zařízení. Moc mě to zkrátka nebavilo. Jako bych už předem věděl, jak všechno bude probíhat a jak všechno skončí. Opravdu nenacházím nic v čem by bylo tohle drama lepší než ty ostatní. Nepřítel státu mi přijde opět a znovu vyroben ze stejného těsta. Dávám takové pěkné 2*. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, byl jsem z něj celkem na větvi. Přece jen zápletka byla hodně atraktivní, děj se odvíjel v solidním tempu a Jon Voight coby záporák číslo jedna byl opravdu na úrovni....Ale s odstupem času nějak nechápu proč mě Nepřítel Státu tak uchvátil, vždyť nic extra světoborného nepředvedl...Pro mě nejlepším filmem Tonyho Scotta zůstává Poslední Skaut, ale protože to, co vidíte na plátně, poměrně přesně vystihuje moji oblíbenou hlášku "Paranoia je jediný racionální přístup ke spiknutí světa", dávám nakonec 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hi-tech thriller, na němž mi ale nejvíce vadila hlavní postava. Obecně nemám Willa Smithe jako herce rád, navíc tady mě štvalo, že se výborný právník, který úspěšně utíká před vycvičenými agenty, v některých chvílích (když se to scenáristovi hodí) chová a mluví jako nedouk, který nevychodil ani základní školu. Nejenom proto mi film přišel příliš povrchní a bez potřebné hloubky, kterou by skutečný inteligentní thriller přímo vyžadoval, tudíž silnější tři hvězdy budou pro tuhle nenáročnou a líbivou akční záležitost bohatě stačit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ať je tato vizuálně nabušená pecka jakkoli cool a zručně natočená, nebavila mně tak jako ostatní filmy Tonyho Scotta. Téma špionáže je dle mého názoru příliš komplikované na to, aby bylo divákovi zobrazeno v jakkoli impozantní podobě. Nikdo skutečně neví jak celý tento svět funguje a dost vychytávek mi přišlo skutečně nesmyslných. V žádném případě nehaním práci Tonyho Scotta ani scénáristů, jen jsem jednoduše některé záležitosti jaksi nebaštil. Výtečné tempo, skvělí herci (Hackman) a snesitelný Will Smith, který exceluje spíše v roli ukecaného taťky, nežli drsného a sebevědomého právníka. Typicky Scottovské vizuální vychytávky a kamerové filtry považuji za samozřejmost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)
  • Brill (Gene Hackman) ve filmu používá zbraně Colt M1911 ráže .45 ACP a Remington 870 ráže 12 gauge. (dc125)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno