Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

noriaki 

všechny recenze uživatele

To by mě fakt zajímalo co se tady pokazilo. Dovedně rozvíjený příběh, výborná kamera, úchvatné zvuky, režie není vůbec špatná a atmosféra je čistá nula. Ale úplně čistá. Takhle jalový horor jsem už dlouho neviděl. Psychologická linie funguje o trochu lépe, ale tu zase sráží nepravděpodobné postavy a z nich vyplývající kupa nelogičností. Film by si zasloužil pořádně prostříhat, vypustit celou tu rádoby love story a soustředit se na budování napětí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cca první polovina je parádní.. Film umí prodat, že je jinej než holywůd.. Betonová základna kdesi v prdeli kazašských stepí má fajn atmošku.. Základní motivy filmu jsou relativně nápadité.. Herecky je to do pohody... Pak se tohle všechno začne v druhé polovině tak nějak drolit.. Scénárista, který jakoby nevěděl jak z toho všeho ven, nasazuje řetězec zkratkovitých, těžko uvěřitelných a naivních řešení situací, který ke konci zapadá až téměř do rozbředlého patosu... Úplně do průseru se to sice nakonec fakt nedostane, ale potenciál první poloviny je nevyužitý... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sputnik skvěle vypadá, Oksana je vynikající, spacepotvora je parádní, ve filmu je pár zajímavých nápadů, hudba a prostředí opuštěné základny pomáhají vytvořit fajn atmosféru... . Rusáci opět přesvědčují, že umí atraktivně vypadající film za pár šupů, že mají solidní herce, ale taky že je veliký problém najít dobrého scénáristu. Jegor Abramenko se nemá za co stydět...první celovečerák ...svou práci udělal na jedničku a přeju mu získat podporu třeba Netflixu. Zato Oleg Malovičko, Andrej Zolotarev ...ukažme si na ně; nápad špatný nebyl, ale jinak je scénář spíš mizerný. Od motivů postav, přes podivný vývoj vztahů, až po nesmyslné činy ...tohle bolelo. Téměř nic nedávalo smysl, nikdo se nechoval adekvátně situaci...prostě děs. Tihle molodci zprasili už třetí sci-fi projekt v řadě (Priťaženije, Vtorženije). Za tatíčka Stalina už by si balili a fičeli by na Sibiř. Veliká škoda...další promarněný pokus dokázat světu, že ruská kinematografie může konkurovat té západní. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na ruské poměry velice slušné. Obecně se Rusové kinematograficky blíží těm americkým a Češi jim ve své podstatě ještě nesahají ani po kotníky. Sci-fi je to vskutku uspokojivé, komorní, efekty jsou téměř na špici a věrohodnost tomu nechybí. Sputnik svým nápadem připomíná několik o hodně dražších snímků z vesmírného a vědeckého prostředí. K velké škodě se to příběhově drží trochu moc na úzdě a určitě by stálo za to ji povolit a zatlačit trochu víc na pilu. Zkrátka ten potenciál využít do mrtě a diváka taky ještě ždibec vyždímat. Herecky to bylo fajn a ráda budu určitě vzpomínat, do dokonalosti mi ale ještě kus chyběl. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Film, za ktorý sa výnimočne Rusi nemusia vo svete hanbiť a po technickej stránke je porovnateľný s americkou a inou produkciou. V prvej polovici a v strede film poteší príjemnou hororovou atmosférou, dobre vymysleným dejom a aj solídnou maskou mimozemského votrelca. Veľká škoda, že dobre rozbehnuté tempo si Sputnik neudržal a v závere mu mierne dochádza dych.  Celkovo je to však jeden z tých lepších sci fi hororov poslednej doby, ktorý za to 1 zhliadnutie bez debaty stojí, aj keď inšpirácia americkým Votrelcom je nepopieraná a dosť viditeľná. 60% a jemný nadpriemer. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama