Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Recenze (507)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Naozaj pekné. Presne ten typ filmov, ktoré svojou podstatou zaujmú hneď od úplného začiatku a postupnou gradáciou sa prepracujeme pomaly krok za krokom až k jadru celého filmu, ktoré na môj vkus prišlo až príliš neskôr. Potom to malo až príliš rýchly spád, ktorý svojou kvalitou síce predčil prvú polovicu filmu, ale práve to, že to všetko išlo tak rýchlo, ublížilo celému príbehu, a tiež vyvrcholeniu. Ale naozaj veľmi hodnotný a pekný film, plný zmyselných dialógov a scén. Kto vie, či naozaj nie sú medzi nami všade rôzni anjeli a poslovia, ktorí nás chránia alebo si po nás napokon prídu a odprevadia nás až k bránam nebeským (alebo pekelným?). No a ešte mi trochu prekážala čiastočná nelogickosť, keď anjela Setha chvíľu vidieť bolo a inokedy zase nie. Trochu to bolo treba domyslieť, aby to bolo o čosi viac kompletnejšie. Ale aj tak, výborné! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film mi atmosférou silně připomíná Meet Joe Black, jenž vznikl kupodivu ve stejném roce. Zde ale podobnost končí, nejen díky rozdílům nebe/peklo, světlovlasá žena, tmavovlasý muž/tmavovlasá žena, světlovlasý muž, ale také díky tomu, že mi kudrnáč Meg není až tak sympatická. To ale vynahrazuje roztomilý Nicolas Cage s pohledem smutného baseta, jemuž by neodolala děva ještě více lepá, nežli je právě Meg Ryan. Zajímavé jistě také je, že oficiální text distributora "vykecá" více než polovinu děje a že se toho ve filmu opravdu moc neděje. Úplný závěr byl sice milý, ale jinak stejně beru vyvrcholení příběhu za podraz na diváka, až moc tlačící na city. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu mám dodat? Když jsem se na něj díval v jedenácti, moc se mi to nelíbilo. V jedenácti letech moc mladé kluky romantické drama neberou to asi ví každý. Ale když se na ten film dívám dnes, se sedmiletým odstupem, tak je to uplně něco jiného. Tak nádherný film plný touhy a vášně jsem dlouho neviděl. Meg Ryan už dlouho moc nemusím, ale když vidím ve filmu Nicolase Cage, tak prostě vím, že se dívám na správný film, a vím že to není ztráta času. Cage je herec s velkým H a dokáže zahrát snad cokoliv ()

Bay_watch odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle utahanej a nudnej film se jen tak nevidí. Mezi oběma protagonisty byste nenašli ani kapku chemie, tudíž se Cageův romantický projev scvrkl na nehybné civění do Ryaniných vytřeštěných očí. Tvůrcům bych poradil, aby to skončili už někde v půlce. Aspoň by mě ušetřili absolutně debilního konce. (Spoiler?) P.S. Při scéně, jak jede Meg Ryan na kole naslepo se vzpaženýma rukama jsem si říkal "ty woe, se vsadim, že ji něco přejede...", a co se nestalo... ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, ale pokud je ještě lepší než tento, nemůžu si ho nechat ujít. Tak nádherný, klidný, svěží, čistý, harmonický a přirozený film si mě podmanil. A opět jsem byl dalším filmem dojmut až k slzám. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Příjemný romanťák, který staví na zajímavém vztahu anděla a smrtelnice v étericky zasněném výkonu Nicolase Cage. tedy ještě v době, kdy mu herectví něco říkalo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek, dobrý konec, dobrý námět a všechno mezi tím je stokrát omletá romance, která jinak nemá co nabídnout a pouze dokola opakuje vše, co už bylo viděno. Budu hodný a dám tomu ještě tu třetí hvězdičku za ústřední duo, ale jinak teda nic moc. 50% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Srovnavat MA s NNB asi neni uplne spravny, byt se Silberling otevrene hlasi k remakeu. Zanrove je to ale fakt jinde. Kazdopadne, pokud se odhlidne od NNB, neni to zas takovej pruser, sice je MA sladky jaku cukrkandl a ten konec je az devotni, i tak je to docela pekna koukana, a to i diky Cageovi a Ryanovy, na ktery jinak moc netrpim. Proste romantarna jak stehno... ale pekna. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že život bolí ... Nicolas Cage mně sice líp vyhovuje jako Cameron Poe, vlastnící růžového králíčka (Con Air), ale to nic nemění na tom, že i oddané psí oči zamilovaného anděla zvládá velice dobře ... 3,5* ... Za šokující závěr zaokrouhluju pro tentokrát nahoru. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Musim si jit koupit hrusku a znovu prozkoumat jeji zrnitost a to jak se rozpousti na jazyku jako jemny pisek :-) Par minut po projekci a ja se citim tak zvlastne, ale dobre, takova prijemna relaxace. Celym filmem vladne vyborna konejsiva atmosfera. Opravdu skoro az snova. Nadherne obrazy, prace s kamerou, prijemna (avsak nevtirajici) hudba. Vynikajici Nicolas Cage! Jako zmateny andel byl opravdu skvely. No a Meg Ryan.. to uz je jen takova tresnicka na dortu :-) Jen skoda toho zaveru, vubec mi to tam nepasovalo, jako by tam nekdo ten zvrat vpacil nasilne. Nicmene presto je Mesto andelu velmi prijemna zalezitost, kdykoli se na to rad podivam znovu. 75%. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...anděl Seth a lidská Meggie... jsou uvěřitelně neuvěřitelní... jaké to je cítiti vítr ve tváři... ani nepamatuji... jdu to napravit... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se to tváří jako nádherný romantický film a pak to skončí tak ..... To jim neodpustím. Jinak by to bylo daleko více. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Město andělů je takovým tím typickým bijákem, na který se chodívá se svojí drahou polovičkou do kina. Nechybí zde romantika oslazená tunou cukru, sympatická ústřední herecká dvojka a dojemný závěr, který se sice u mě minul účinkem, přesto věřím, že zejména u divaček nezůstane jedno oko suché. ()

Reklama

Reklama