Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (870)

baner 

všechny recenze uživatele

X men - je to filmový komiks pre dospelých. Je to najlepší komiks aj jednotlivo ako aj celok. Dávam 100% ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Je vidět že je to klasický spíše sci-fi film než akční a ty já moc nemusím a proto se asi tady projeví to hodnocení. Film není nuda to rozhodně ne ale je to spíše taková oddechovka pro pohodového diváka. Marodím s chřipkou a byla to pro mě oddechovka od všedního dne. Dávám 70%. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Snad první opravdu kvalitní komiksový film... výborné obsazení a pro Patricka Stewarta z mého pohledu první významná role. Konečně to nebyl jen Jean-Luc Packard. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Začiatok veľkej série. Herecké výkony výborné, efekty tiez, zápletka jednoduchá av tom je krása. Vyčlenenie niektorých postáv, lebo oni sú hrdinami s pomedzi ostatných je trošku nespravodlivé, no i tak skvelý film. Jeden z naj komixov... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Z X-menů jsem nikdy nebyl posraný. Řemeslně dobře odvedená práce a sympatický Wolverine. Famke Janssen dostala konečně velkou roli, v které je pořádně sexy. Tvrdit, že to je nejlepší komixová adaptace mi přijde hloupé. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Tento film mne dlouhá léta míjel, přestože už před více než desíti lety jsem si chtěl celou trilogii objednat. Schválně jsem na ten katalog dnes kouknul - a ano, je to déle než 10 let. Ke shlédnutí mne přivedlo až kamarádčino pozvání do kina na už desátý díl. Ví, že mám tyhle filmy rád, a nenapadlo ji, že jsem ještě neviděl ani první díl série. Proto jsem se rozhodl to napravit a po shlédnutí prvního dílu nelituju. Opravdu mne pobavil a velmi zaujal. Velmi dobře propracovaný svět X-Menů mne zaujal, navíc to bylo skvěle natočeno, výborní herci a triky, které vypadají, jako kdyby ani triky nebyly. Pěkné, líbilo se. Dnes půjčím asi všechny další díly a udělám si filmový víkend. ()

Danny.cz 

všechny recenze uživatele

Jak by měl vypadat film o lidech se superschopnostmi? Takhle! Aneb jak nedělat (téměř) žádné z chyb, které dělají kapitán Amerika a jemu podobní. To tvůrci Avengers tenhle film neviděli? Propracované a sympatické postavy, smysluplné dialogy, památné scény a především skutečná odpověď na otázku "Jak by to vypadalo, kdyby byla planeta plná superlidí?". Na druhou stranu... příběh je poměrně tuctový, některé momenty vyloženě přepálené (hlavně v závěru) a ne všechny schopnosti jsou dobře pojaty. To však nemůže zkazit celkový dojem ani srazit excelentní výkony herců - přičemž obsazení je skutečně hvězdné. - 72% ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak velký komiksový fanda, vyrůstaůl jsem sice na Barberelle a dalších (rychlé šípy zase už ne), ale tohle se mi líbí hodně, děj je jednoduchý, ale ne tak primitivní jako u Batmana nebo Supermana, kde mi to šlo na nervy, herecky odpovídající, hezké holky, pěkné triky, všechno šlape, ale zase to není Fast and Furious, velmi mi to sedlo. Leckdy se mi stává, že mi triky vadí, nebo ruší, tady plynuly tak jako by byly alternativní realitou. Zápletka uměřená žánru, jak jsem už říkal. Jen Rogue je taková trochu nemastná neslaná, ale třeba je to podle předlohy OK, Mystique i Jean Grey ji vynahrazují, je to dobře zvládnuté i co do množství postav, není to zase vyložené panoptikum, ale jsou rozumně zvládnutelné a zase jich není moc málo. Jo jo dobré, hodně, váhal jsem 4/5, protože je to tak 90 %, ale co by ne ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle žánr já hodně můžu. :) Už jsem viděl film naposled hodně dávno, takže jsem už úplně zapomněl, že v něm hraje Patrick Stewart A že film nese takové téma "rasismu". :) ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Vylepšený člověk evolucí, tedy mutant. První film, který nám představí úplně nové bytosti. Lidé je ale nechtějí přijmout, a bojí se jejich schopností. Zde se nám postupně představí nový mutanti. A to jak ti kteří jsou na straně lidí, tak i záporáci. Herecké výkony slabší. Herecké obsazení super. Příběh dobrý. Schopnosti mutantů skvělé. Poznámka: Scéna na konci je super, i když hrozná blbost. Hvězdiček 3 ()

MartinNewman 

všechny recenze uživatele

Tak, X-Men. Moje nejoblíbenější série podle omalovánek. Tento praotec všech zfilmovaných omalovánek. Tento první z prvních který odstartoval šílenství které trvá dodnes a tvoří se různé vesmíry, kdy některé stojí za to a některé za vyliž prdel. Každopádně tento zlomový film si pod sebe vzal Brian Singer a udělal parádní, syrový, akční svět s takovým výběrem herců, který by se dnes už ani nezaplatil. Hugh Jackman byla ta nejlepší volba, stejně jako Patrick Stewart který má charizmatu na rozdávání. Wolverine v podání Jackmana je tvrdý, neústupný, vědom si své takřka nesmrtelnosti a svou tvrdou hlavou dává čest svému jménu. Neustupuje, jde pouze vpřed. Jiné postavy v prvním díle jsou trochu upozaděny, ale vlastně to ani nevadí, protože hlavní trojice je Wolverine, Profesor a Magneto ztvárněný fenomenálním Ianem McKellenem. Film nadchne i po dva a dvaceti letech a vtáhne do děje a nejde ani uvěřit jak ten čas letí. Nejde dát jinak než plnotučných 5 bodů. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Legendarny Singerov film, ktory zacal vsetko to sialenstvo, ktorym nas farebny Marvel a decentnejsi DC krmia minimalne piatimi zarezmi rocne. Svojho casu bol "drapacky" Wolverine moj najoblubenejsi hrdina na platne vobec a McKellen s jeho "britsko-distingvovanym", zelezo ohybajucim Magnetom najsofistikovanejsim zloduchom. Do toho im bystro asistuje cele panoptikum inteligentnych (Profesor X, Jean Grey, Cyclops), svojraznych (ta, co vas "vycuca", ked sa vas dotkne, farebna "hot-kunda" Mystique, burliva Storm, mumacky Sabretooth), az sialenych (Toad, samotny posadnuty Magneto) figurok. Do toho primes uz dnes notoricky legendarnych  scen (este pred Quicksilverovymi solami), ktore mi vtedy v kine totalne vyrazili dych - hlavne Lessnerovo otocenie zbrani proti policajtom a vystrelenie gulky, i martial arts suboj Wolverine vs. hbita Mystique, ci zimomriavkove emocie pocas Wolverinovej obety na oltare Sochy slobody. Top podivana, v ktorej vsetci zucastneni odviedli masakralne genialnu robotu - od precizneho Singera az po hravych maskerov. ()

pubkitch 

všechny recenze uživatele

V roce 2024, kdy jsme všichni rozmazlení filmy za 200 milionů, je trochu složitější X-Meny hodnotit. V přímé konfrontaci s Avengers nebo Watchmen prohrávají. Ten popcorn mi prostě chyběl a 100 minut je v tomto případě nedostatečná stopáž. ()

Van 

všechny recenze uživatele

Skvělá sirová adaptace skvělého komiksu.Hugh Jackman je skvělý Wolverine,překvapil mě James Mardsen jako Cyclops. ()

Nediro 

všechny recenze uživatele

Super. Super. Super. Ale doporučuji se dívat spíše v originále nebo s titulkama, protože český překlad Tulačka ( Rogue ), Bouře ( Storm ), Rosomák ( Wolverine ), Ropušák, Šavlozubý je opravdu k smíchu ( nebo k pláči, vyberte si ). Už jen zbývalo aby Jean Greyová byla přeložena jako Doktorka Jana Šedá. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama