Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorské policie John Shaft vyšetřuje incident, jehož obětí se stal mladý černoch Trey Howard. Shaft zatkne arogantního mladého bělocha Waltera Wadea. Podle výpovědi Treyovy přítelkyně je v baru napadl, a když ho Trey zesměšnil, tak ho venku brutálně zmlátil. Když Wade o umírajícím mluví s pohrdavým úsměškem, Shaft ho srazí k zemi pěstí. To je však jediný trest, který Wadea za zločin čeká. Syn vlivného obchodníka je propuštěn na kauci a vzápětí zmizí ve Švýcarsku. Mnohem vážnější důsledky má incident pro Shafta, který přijde o místo. O dva roky později pracuje Shaft v protinarkotickém oddělení jiného okrsku. Krátce po úspěšném zatčení drogového bosse dostane zprávu, že se Wade tajně vrací. Nasedne do limuzíny, kterou řídí Shaftův komplic Rassan, a detektiv ho vzápětí zatkne. Soudce Bradford ho však znovu propustí na kauci. Zuřící Shaft se rozhodne odejít od policie a dostat vraha po svém. Uvědomuje si, že rozhodující je svědectví barmanky Diany, která krátce po vraždě zmizela neznámo kam. Wade se ji pokusí umlčet dřív, než ji najde Shaft. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

adams89 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson mně skvěle pobavil a ani celkově mě film nezklamal. Název filmu všechno vystihuje - Shaft drsňácky opravdu působí a ty jeho hlášky rozhodně pobaví. Je vidět, že svoji roli si Jackson opravdu užíval. Svou práci na place dobře odvedl i Christian Bale, jako Shaftova lovná zvěř a hlavní záporák. Hudba je zde natolik kýčovitá, až je hezká, což je zajímavé! Možná jsem snad očekával více akčních scén, ale rozpočet tak vysoký nebyl, tak si to asi nemohli filmaři dovolit. Ještě se mi tu také zdálo možná až příliš herců černé pleti, jinak je to ale fajn thriller na víkendový nudný večer.70% ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

S. L. Jackson jako novodobý bojovník za spravedlnost hrál skvěle. Vidět ho holohlavého s dlouhým černým kabátem zametat potemnělé uličky, metat svým odznakem kolem uší soudce a nebrat si tak žádné servítky, vyznělo značně nadneseně a ironicky. Amerika se tímto rádobyideálem pyšní i v jiných filmech. Samotná kostra filmu byla více než zajímavá a reálná. Akorát samotné zpracování bylo poslabší. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Newyorští živlové, třeste se. Tenhle chlapík sice má přímočaré metody, ale celkově tak nějak furt připravujeme půdu pro pořádnou řežbu, ale ta jaksi nepřijde. A to ani poté, co Samuel L. Jackson odevzdá policejní odznak. Přitom nafrněný milionářský synek Christian Bale se nebál vzít do ruky železnou tyč a udělat z ní smrtící nástroj, po propuštění na kauci zmizel do Evropy, jednou se však vrátí a ani s portorikánským dealerem, se kterým si zanotoval ve vězení, na Shafta nevyzraje. První problém je v tom, že Shaft u nás není žádným fenoménem. Tohle drsné černošské ražení ze 70. let u nás nikdo moc nezná. Další je v tom, že rutinér John Singleton nikdy díru do filmového světa neudělá, jeho syroví Čtyři bratři jsou o třídu lepší. Tady jedeme na neutrál. Hodně se fuckuje, málo řeže nebo střílí. Sic je to celé příjemně staromódně natočené a má velmi slušné herce, výsledkem je rutinní krimithriller, kterej je motherfucker drsnej tak akorát na papíře. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak pokiaľ by mali všetky otrepané a klišé scenáre aspoň takúto prednosť, akou bol vo filme Samuel L. Jackson a jeho ultra-cool postava Shafta, mali by u mňa tiež úspech. Príbeh totiž nič moc, klasika, ktorá je celkom slušne natočená. Pár prešľapov v scenári, dialógoch, jednoducho zlatý stred. Ten stred ale vyššie posúva práve drsňák Shaft, ktorý sa naozaj s ničím nesere. Všetko je rýchle, rázne a pár momentov aj prekvapí. K týmto patrí aj záver. 75%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemôžem si pomôcť, ale tento film ma chytil, pritom si uvedomujem všetky neprehliadnuteľné diery v scenári, tie sú však nepochopiteľne vyvážené prekvapivo silnými ba až originálnymi momentami, klasický drsňák Samuel L. a jeho pomocník Busta a skrátka to všetko . . . jedno z najlepších akčných béčiek posledných rokov aké som doposiaľ videl . . .škoda, že to asi nemalo dosť veľký komerčný úspech na natočenie pokračovania, lebo ten záver bol urobený jednoznačne ako prírpava na druhý diel . . . možno raz . . . > oprava po ďalšom zhliadnutí (2011): scenáristické diery v predošlom komentári boli len neznalosť, "škoda, že to nemalo väčší úspech" tiež opravujem - druhé pokračovanie to vôbec netreba a dokonca neviem, či autori nad niečim takým uvažovali, také dobré béčko nemôže mať dvojku, SHAFT je len jeden! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Počas celého filmu vystriedal Shaft (Samuel L. Jackson) celkovo 9 verzií oblečenia, z ktorých boli všetky čiernej farby. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama