Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorské policie John Shaft vyšetřuje incident, jehož obětí se stal mladý černoch Trey Howard. Shaft zatkne arogantního mladého bělocha Waltera Wadea. Podle výpovědi Treyovy přítelkyně je v baru napadl, a když ho Trey zesměšnil, tak ho venku brutálně zmlátil. Když Wade o umírajícím mluví s pohrdavým úsměškem, Shaft ho srazí k zemi pěstí. To je však jediný trest, který Wadea za zločin čeká. Syn vlivného obchodníka je propuštěn na kauci a vzápětí zmizí ve Švýcarsku. Mnohem vážnější důsledky má incident pro Shafta, který přijde o místo. O dva roky později pracuje Shaft v protinarkotickém oddělení jiného okrsku. Krátce po úspěšném zatčení drogového bosse dostane zprávu, že se Wade tajně vrací. Nasedne do limuzíny, kterou řídí Shaftův komplic Rassan, a detektiv ho vzápětí zatkne. Soudce Bradford ho však znovu propustí na kauci. Zuřící Shaft se rozhodne odejít od policie a dostat vraha po svém. Uvědomuje si, že rozhodující je svědectví barmanky Diany, která krátce po vraždě zmizela neznámo kam. Wade se ji pokusí umlčet dřív, než ji najde Shaft. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

oLí 

všechny recenze uživatele

Že je Samuel L. Jackson frajer, to věděj snad i na Papui-Nový Guinei. A v roli Shafta má opět takový koule, že vedle těch jeho nosej sloni v pytlíku dvě M&M's. Děj se od začátku do konce ubírá svižným tempem, Bale je slušnej šmejd a dotoho hraje mimojiné i bombastická hudba Isaaca Hayese, což mi v tomto případě pro pěkný 4* bohatě stačí. [7.5/10 červen 2010] ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Díky novince pokračování Shafta 2ky, jsem se dotlačil k restu z přelomu století. No takhe... Jackson je brutální suverén, je nekompromisní a na černocha je dostatečně respektovanej. Akce je svižná a obsazení zajímavý (třeba koukat na Bala z dob jeho období cucáka, to bylo pěkný osvěžení). Nicméně mě kurevsky srala ta debilní hudba ve filmu! Ta mi ten béčkovej zážitek tak prznila, že jsem málem spadl z hodnocením pod průměr... 55% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bou čiki bau bau. Shaft je určite skvelá postava. Hlavne ak ju stvárňuje Sam L. Jackson, ktorý si to celé náramne užíva. Výborná kreácia Jeffrey Wrighta a kupodivu obstojný second villain Christian Bale. Film stojí na jednoduchej zápletke a na princípe - som drsný motherfucker, ktorý vie ako rozmýšľajú zločinci, takže ich idem trochu nasrať - čo dáva do základného konceptu trochu sviežosti. Nie síce takej trefnej a hyper cool ako je to v prípade takých Bad Boys ale určite si to hanbu nerobí. Najväčší problém je asi Singletonova réžia, ktorá je bez rukopisu. Natočí všetko čo natočené má byť aby mal film hlavu aj pätu. Uvedomuje si v čom má príbeh silné stránky a uvedomuje si aj tie slabé a veľmi umne ich dokáže ukočírovať. Ale nie je tam prítomné nič, čo by to posunulo niekam inak. Takže tu máme super postavu v priemernom filme. Ale bavil som sa omnoho viac, ako som predpokladal. Bou čiki bau bau. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že John Singleton natočí dobrej film je asi stejná jako že někdy uvidíme slona lítat. Film ještě dokáže díky charismatu hlavních postav držet jakýsi krok zhruba první hodinu, pak ovšem nastupuje akce, která je krajně nelogická a zoufale nepřehledná. A celkový dojem nezachrání ani to, že podobné role jsou pro SLJ přímo ušité na míru. 50% ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Žádná velká bomba to sice není, přesto však ale jde o poctivou kriminálku, vzdávající hold starým dobrým 70's (zlaté to éry daného žánru). Troufám si tvrdit, že dobrou polovinu úspěchu dělá účast S.L.Jacksona a Ch. Balea (naopak zbytek herců - a to bez výjimky, mě tu spíše rozčiloval a do svých postav vůbc nepasovali). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Slovíčko "fuck" bolo vo filme použité celkovo 165-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama