Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 1

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pokud uvidíte trailer, tak uvidíte to nejlepší z celého filmu. Já jsem se na film po traileru těšil a docela jsem mu věřil.  Bohužel si tvůrci ukousli moc velké sousto, které pak nedokázali sníst. Film má několik chyb, jenž mu pak ve výsledku podráží nohy a kazí zážitek z filmu a přitom to mohlo a hlavně mělo být lepší. Nevím, kdo odsouhlasil délku filmu, ale dvě hodiny jsou prostě moc. Ze začátku to drhne a trvá, než se to pořádně rozjede. Z mého pohledu moc nefungoval ani samotný svět, kde se to odehrává. A teď k těm pozitivnějším věcem. Líbila se mi vizuální stránka filmu a ty neony působí lehce retro. Akční scény nejsou vůbec špatné a některé jsou hodně zábavné, krvavé a přepálené. Sedla mi i herecká sestava, od Gillan přes Gugino až po Lenu Headey. Samotný film žádný zázrak není, ale taky to není žádná nekoukatelná blbost. Prostě obyčejný akční výplach na večer. Výbušnej koktejl neurážející akční film, na jeden páteční večer, nic víc, nic míň. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V kategórií "zábavná akčná blbosť s brutálnym násilím" by tento koktejl ušiel, bez ohľadu na fyzické dispozície a pohlavie hrdinov, pretože bojovky a vizuál sú fajn a nechýbajú tu ani nejaké tie nápady – ale to by sa tieto dva, už tak ostro proti sebe stojace prvky, nesmeli biť ešte aj s nechutne naivnými a idiotsky zdôrazňovanými rodinnými hodnotami. Už mám naozaj dosť tej extrémnej naivity a vzápätí smrteľne vážne sa tváriaceho patosu, zachraňovaných pekným vizuálom, hudbou a choreografiou. Nevadí mi, že je to skrz-naskrz feministicky čiernobiele až do tej miery, že tam ľuďom = ženám (až na jedinú výnimku) ani nepriznávajú otcov, a zniesol by som aj to, že hlavná hrdinka je nesympatická a tuším ani nie moc dobrá herečka, ale vyššie uvedené neodpustím. A už vôbec nie, ak je k tomu v celom tom náklade klišé, kde sa už nikto ani len nesnaží skutočne diváka o niečom presvedčiť, ešte aj nepretržite prítomné otravné decko. Sorry, ale aj na takého priaznivca prestrelených bitkárskych retro videoklipov, ako som ja, je to už trochu moc. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně rychle se to začalo zajídat, což zamrzí. Navíc se to například s Atomic Blonde nebo Johnem Wickem nemůže vůbec srovnávat. I třeba Ava s Jessicou Chastain byla příběhovým brakem, ovšem s několika velmi slušnými akčními scénami. To tenhle americko-francouzský tým nabídnout nemůže. Stejně jako zajímavé postavy nebo snad herecké obsazení. Ani to výsledek nezachrání. Karen Gillan je sice sympatická, ale nemůže se opřít ani o scénář, ani o nějakou nápaditou akční choreografii. A parťačky jí kryjí záda jen občas. Celkově to chce být hrozně barevné a stylové, ale nakonec je to bez energie, tempo drhne, akce je po počátečním vizuálním „opojení“ sterilní. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak třetí ze čtveřice a popravdě, zatím se mi tenhle film líbil nejvíc, asi to budetím že je to takové mezi, trochu komedie, dost akce, nějaké to drama a nějaké to poselství o vykoupení. Co mně ale nejvíc na filmu zamrzelo, že Ralph Ineson zde nedostal tolik prostoru, kolik by si zasloužil. protože i v tom málu, předvedl opravdu špičkový výkon. Ale vše ostatní šlape, jako Švýcarské hodinky, výběr písniček, originální akce, lokace a atmosféra. Akci zde musím hodně vychválit, protože takhle nápaditou akci, už sem dlouho neviděl, ta kamera, to kde se ta akce odehrává a jak je choreograficky zvládnuta je opravdu špica. Akce v nemocnici, je jedna z nejvíc kreativních a vtipných, za to řežba v knihovně, je zase napínavá a brutální. Co se týče příběhu, v tomhle směru to sice neni nic světového, ale u těhle filmů, nejde ani tak o příběh, ale o ty postavy a o to jak se poperou se situací, ve které se ocitli. A některých postav mi bylo líto a to i v řadách záporáků, protože pitomci.......pitomci byli naprosto užasní, takže díky nim, tenhle film má ode mně pětihvězdu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Navot Papushado není Najšuller, Stahelski, Evans ani Leitch a jde to znát.Na Gunpowder Milkshake jsem se po prvních trailerech těšil dost a nečekal jsem, že to bude ve výsledku tak rutinní a sterilní.Dějově je to velmi jednoduché a kdo má potřebu řešit příběh v akčních filmech, tak si může hvězdu klidně ubrat, já nad tím zlomil hůl už 10 let zpátky, takže se zaměřuji spíše na jiné věci, ale ani ty mě nedokázaly úplně uspokojit.Vizuál je solidní, hudba je fajn, maličká Chloe Coleman po My Spy je opět parádní a potěší i slušné Rko, ale velkým zklamáním je pro mne Karen Gillan, která jednak neumí moc hrát a roli nájemné assassinky jsem jí teda vůbec nevěřil, v akčních scénách je dřevěná, pomalá a kvůli tomu veškerá akce u mne postrádá razanci, drajv, šťávu i náboj, přitom akčních scén je poměrně dost a natočeny jsou přehledně, ale necítil jsem tam fyzično ani zápal a to je docela problém, alespoň ten Slowmo fight v kuchyňi si zaslouží i opětovné zhlédnutí.Kdo rád akční filmy, tak zhlédnutím vyloženě neprohloupí, zábavné i akční je to dost, akorát je to docela naivní a né příliš satisfakční jak jiné akční pecky i z ranku Female hrdinek ( Atomic Blonde).• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama