Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Již na přelomu devadesátých let a nového milénia si měl někdo všimnout, že nám tady vyrůstá "režisér", jehož zrůdnost a bestialita postupem let naroste do strašlivých rozměrů a už tehdy ho měl někdo dát nechat úkladně zavraždit, rozčtvrtit, jeho ostatky zalít betonem, vhodit na dno Orlíku a každý měsíc pravidelně hlídat, jestli náhodou nevstal z mrtvých - DEBIL !!...................moje hodnocení = 0 z 10. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatně natočené, ale byla to nuda s mdlými hereckými výkony, mizernou výpravou a špatnými efekty. Jinak příběh celkem ujde. Ale to víte, ty novodobé pohádky jsou nic moc. Z pohádek o čertech je jasně nejlepší S čerty nejsou žerty. Tohle si zaslouží maximálně 2 hvězdy. A to sem přimhouřil obě oči. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Je to sterilní jak bejk! (.....) Pardon, jak vůl. Troška má z pekla štěstí...že nebyl zlynčován diváky v kině. Tahle pohádka se "pyšní" jedním faktem - je tak příšerná, až ji začínám tolerovat. Dan Hůlka by neměl pouštět od úst mikrofon, herectví mu sudičky do vínku nedaly. A Mirda Šimůnek je na tom stejně, prašť jak uhoď. Míša se Sabinkou ale pánům zdatně konkurují. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Sice nemám vůbec ráda Zdeňka Trošku, ale tohle... Jedna z pohádek mého dětství! A tak neoblíbená... A úžasná hudba Svobody! Pohádka, jako každá jiná- o přátelství, lásce a odvaze... Rozdíl je v tom, že si tak trochu sama ze sebe dělá legraci- nesmí se brát vážně. Skvělá i po několika letech, s dobrými herci a "roztomilým" dráčkem :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka to je a své diváky si jistě najde. Ale je to i rozporuplný film, a to ať se týká technicky řemeslné práce, bídného scénáře a podivného režisérského výsledku. Film ani neví, jestli má být vtipný, či dramatický. Ale vtipem jsou především míněny ty lidové hlášky buranského střihu, které režisér bez omrzení stále a znovu opakuje a používá. Dramatická stránka se pak proměňuje v patetičnost a pózovitost, která se k hercům nehodí a mají pak podivné výrazy ve tváři. Ale všechno není úplně špatné, a pak jsou tu krásné záběry z půvabné Telče a z Českého Krumlova, Jindřichova Hradce, hradu Roštejn, či jeskyně u České Lípy. Dvojice prostých lidí Honza (Miroslav Šimůnek s hlasem Filipa Blažka) a velmi naivní Markýtka (půvabná tvářička Michaela Kuklová) překonává nepřízeň a závist svých nejbližších a za pomoci kouzelných darů, ke kterým se chovají velmi nezodpovědně, a přátel překonávají všechna nebezpečenství a překážky. Korunují svoji lásku, prostý lid svrhne zkažené panstvo a začne vládnout samo, když korunují Honzu novým králem. Z dalších rolí: král loupežníků a silných slov Brambas (Daniel Hůlka), toužící po ruce princezny a vládě nad zemí krále Lamprechtuse Úžasného (solidní Vladimír Brabec), zkaženého vládce a chamtivce, jeho rozmazlená dcera princezna Eufrozína (dobrá Sabina Laurinová), rozmarná, vrtošivá a panovačná osůbka, Honzovi kumpáni Kujbaba (Lukáš Vaculík), Valihrach (Karel Liebl s hlasem Vlastimila Zavřela) a Hnipírek (Ivo Theimer), vždy s pomocnou rukou, Markytina kmotřička (Miriam Kantorková), sloužící v zámecké kuchyni, městský šenkýř (Vítězslav Jandák), vypočítavý za každé situace, dvojice čertů (Václav Vydra a Rudolf Kubík), vyzbrojující Honzu kouzelnými věcmi, nevlastní Markytin otec (Radoslav Brzobohatý), prostý sedlák, závistivá Dora (solidní Dana Morávková), vyhánějící svou nevlastní sestru Markýtku z domova, a kapitán čertovských husarů (Ernesto Čekan). Pohádka, kterou nádherným způsobem pokazil její tvůrce. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Pohádka Z pekla štěstí byla třetím nejnavštěvovanějším filmem roku 1999 a téhož roku se stala videokazeta s touto pohádkou vůbec nejprodávanějším titulem, i když oficiálně vyšla až 1.října. (Stocki)
  • Daniel Hůlka trénoval jízdu na koních na farmě v Benicích. (M.B)
  • Klip k ústřední melodii z pera Karla Svobody natáčeli Iveta Bartošová a Daniel Hůlka na telčském zámku. (hippyman)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama