Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná jako teenagerovská komedie o krásných holkách a klucích z L.A., ale vše se změní ve chíli, kdy se vedle do bytu nastěhuíi 3 mladí mormonštíi misionáři. Chris pracuje v restauraci a je gay. Je velmi povrchní, mladý a krásný a užívá si každý den života s někým jiným. A vznikne sázka, jestli jednoho z misionářů "dostane". Ale tu nastane háček: Chris se zamiluje do Aarona (jeden z misionářů) a snaží se změnit svůj styl života. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (63)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dobrý filmek to byl, ale nemůžu dát víc - jak praví Faidra - jen proto, že je o homosexuálech (byť moc pěkných). Orientaci neřeším, koukám na film o lidech. Na film, v kterém se střídají vtipné sebeshazovačné repliky a dojímavá místa s pasážemi - velké bohužel - jak vystřiženými z té nejkýčovitější telenovely. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznakovité spoilery. Latter Days je vážně krásný film. Výborně kombinuje téma "zakázané" lásky s dramatem a romantickou komedií přesně ve správném poměru. Přes klasickou zápletku osudové lásky, která změní nenapravitelné, nepostrádá kouzlo uvěřitelnosti, je naplněn drobnými, "živoucími" detaily. Nepostrádá samozřejmě ani množství nádherných a citlivých chvil i zábavných situací. Herci sedí dokonale, krom ústředního páru bych rád vyzdvihl Jacqueline Bisset, která je v roli Lily vážně okouzlující. Film má svoje chyby, třeba svým způsobem strašlivou naivitu a až příliš okatě zobrazované zažité stereotypy chování určitých skupin lidí (ony koneckonců asi nejsou zažité bezdůvodně), ale i když na to přihlédnu, neznám důvod, proč bych si ho nemohl naplno vychutnat. ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Christian mi byl neskutečně nesympatický, misionář v pohodě, ale vůbec jsem to těm dvěma klukům nevěřil. Hezky natočené, občas zamýšleno i jako zábavné, ale nudné, plné klišé, ničím nezajímavé a ještě k tomu s trapně přislazeným koncem. Obyčejná romantická rádobykomedie/rádobydrama, jen s tím rozdílem, že ústřední dvojicí jsou dva kluci. Z celého filmu mě vlastně nejvíc potěšila instrumentální hudba Erica Allamana. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Námět starý jako samotné dějiny kinematografie (ikdyž možná krapet přeháním) - děsně povrchní chlápek prožívá kvůli životní lásce niterný zvrat, který ho změní naprosto od základu a donutí ho přemýšlet o pravém smyslu života, který nesestává jen z večírků, drinků a nesmyslných sázek. Jeho objektem lásky sice není dívka, jak tomu bývá v devadesáti procentech případů, nýbrž mladý mormonský misionář (MMM - celkem vtipné!). Chvílemi mi to přišlo jako mix Andělů v Americe a Modliteb za Bobbyho, ale ve výsledku to byla jedna z dalších amerických romanticko-dramatických komedií, která ale na druhou stranu nepostrádala jistý hlubší význam. Zkrátka (ne)typické lovestory, které je sice klišoidní a místy i dost předvídatelné, ale i tak jsem byl v závěru spokojen. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Člověk by to asi viděl měl, ale filmařské terno to není. Ne, takhle nevypadá výborný film. A navíc nebýt ústřední dvojice gay, tak je to poněkud kýčovité melodrama, v němž byste jen těžko hledali sekvence, které by neobsahovaly klišé. Ale je tu i pár důležitých ALE: 1) I když ne všechno, co zažijeme, je hodné zfilmování, C.J.Cox byl gay mormon i kalifornský poster boy, těžko mu tedy vytýkat neautentičnost. 2) I když od začátku víme, kteří chlapci jsou si souzeni, děj filmu není neoriginální a udrží si pozornost diváka. 3) I když postavy tak nějak šustí klišé, výtečné herecké výkony jak ústřední dvojice (debutující Steve Sandvoss!!! A jeho hlas!!!), tak ostatních, nás přes to přenesou. 4) I když u některých scén by si člověk v klidu mohl odskočit (letišťové scény + legrační kulisy), je dost i těch prostě krásných (př. rozhovory v prádelně). 5) I když u lowcost debutu o gayích nečekáte dobrý soundtrack, tenhle za to stojí. 6) I když film stojí na spoustě klišé (sázka, ...), je to poprvé, co tato klišé zapracovává film o gayích. 7) Je to srdcovka Brygmi, takže se na to koukejte podívat :) A na závěr: doporučuji v kombinaci s velmi podobně tematicky laděným, ale o třídu lepším snímkem Prayers for Bobby (2009, r. Russell Mulcahy). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Joseph Gordon-Levitt se původně ucházel o roli Aarona. (HellFire)

Reklama

Reklama