Reklama

Reklama

Kauza CIA

Trailer

Obsahy(1)

Lakonický a rezervovaný Edward Wilson řídí tajné operace CIA během událostí v zátoce Sviní. Agentura má podezření, že Castro byl předem informován, a proto Wilson hledá, odkud informace unikly. V průběhu vyšetřování v sérii retrospektiv vzpomíná na otcovu smrt, studentská léta na Yale (poezii, Skull & Bones), nábor do začínající OSS, krátké aférky, vynucený sňatek, získání ostruh ve špionážní práci v Londýně, odloučenost od syna, vypuknutí druhé světové války a vztah s agenturou a britskými a sovětskými protějšky. Sledujeme, jak se jeho idealismus vytrácí a nastupuje něco jiného: odhalování podstaty toho něčeho jiného se v závěru vyšetřování stává ústřední myšlenkou celého filmu. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (338)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený, dementně ulízlý účes Matta Damona, nudné zpracování a zbytečné zamotaný scénář. Po pěti minutách máte jasno, že už se na tenhle film znova nepodíváte. Není totiž jediný důvod ho vidět znovu. Režijně jaksi trochu nezvládnutý, velkohubě se tvářící počin, který je studený jako psí čumák. A to se poměrně kvalitní Angelina snaží rozmělňovat tuto prkennou story seč jí síly stačí (rodina, láska). Bohužel ani to však není dostačující. Damon je iritující, De Niro je tam pár minut a Pesci pár sekund. Děj plyne pomalu a to co se dá říct v pěti minutách vypráví režisér De Niro ve třiceti pěti. Příjemná oldschool zábava se tedy nekoná ani náhodou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film s neuveriteľným "plagátovým" potenciálom. Toľko zvučných mien, tak tutovková téma... Napriek tomu film hlavne zo začiatku balancuje na hranici nečakanej obyčajnosti. Chronologické poprehadzovanie deja je vlastne jedinou záchranou. Samozrejme, postupne sa divák vnára do sveta špionáže, len je to nezvyčajne chladné a málo atraktívne na film s Angelinou Jolie a Jasonom Bournom :-) (Práve v porovnaní s trilógiou o AGENTOVI BEZ MINULOSTI je to zaujímavé, keďže prvá časť mala tento náznak nostalgickej atmosféry Kauzy CIA a postupne sa ubrala niekam inam - konkurovať Jamesovi Bondovi.) Damon v podstate nehrá a jeho postava sa formuje len na základe jednotlivých rozhodnutí a len na samom konci máte aspoň hmlistý pocit, že jeho zaujímavú robotickú postavu poznáte. Ak vás to neodradí do polky filmu, bude to pre vás zaujímavý zážitok... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalé, ale do detailu promyšleně zamotané a skvěle zahrané. Kamenný Matt Damon byl přesně ten typ chladnokrevného agenta-úředníka bez patřičného citu podle mého gusta. Ačkoliv příběh je především o životě Edwarda Wilsona, tak i tady si člověk může užít špionážní hry a já osobně jsem žasnul, co už v 60tých letech dokázali vyčíst z jedné kratičké nahrávky. 90% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Divák, který čeká zajímavý pohled do dílny americké tajné služby, zjistí až v kině, že jde hlavně o soukromý osud jednoho z jejích zakládajících agentů. Zadruhé distributor slibuje thriller; ve skutečnosti však jde o takzvaný velký americký román, takřka tříhodinovou ságu. Ale zároveň o ságu, která kvůli tradicionalistické vypravěčské pečlivosti mnohokrát ztrácí dech a spád. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak dlouhý. Proč to musí být tak strašně dlouhý? Nemám ráda filmy, které neví, o čem jsou, a tak jsou radši o všem. A taky nemám ráda filmy o tomhle typu bastardů. A vůbec, mám agresivní náladu, tak se do toho pustím trochu víc. Začněme u charakteristik filmu. Thriller - proč proboha? Protože se Damon celou dobu tváří, jako by mu bylo všechno jedno? Romantický - protože obsahuje několik sexuálních scén a ty jsou skryty pod peřinou, takže to není jako v nezávislém filmu syrové? Drama - ano, to jsem si snad možná chvílemi připadala, jako bych poslouchala stádo zpívajících satyrů, protože tak dělali Řekové první dramata. Nevím, jestli mají dlouhé záběry čehokoliv, co je zrovna po ruce, pomáhat budování napětí. I když je pravda, že jsem byla notně napnutá, jestli mě to do konce vůbec začne zajímat, jak to dopadne. Nezačalo, ale žádná škoda, ono to totiž nijak nedopadlo. A teď něco k postavám. Ještě štěstí, že každý drsný muž se pozná podle baloňáku, klobouku a drsného kouře z drsného doutníku v drsné ruce dokonce i na koncertě, jinak bych s poznáváním měla docela problémy. Rozrušené manželky se zase poznají podle rozmazaného makeupu, protože nic jiného k vidění na Angelině ve vypjatých hádkách nebylo (herecký projev už vůbec ne). Jediná pasáž, která mě na celém filmu zaujala, byl příchod synovy deziluze před kostelem a scéna "odejití" jeho milé do věčných lovišť předtím. Jenomže ani to nemůže zakrýt absenci jasné dějové linky. Když někdo žvýká s pusou plnou chleba, tak ho taky většinou hodně vypadne na podlahu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Filmovalo sa predovšetkým v americkom štáte New York, no filmári navštívili aj Londýn či Dominikánsku republiku. Natáčanie trvalo od 15. augusta 2005 do 31. januára 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Bobby a Marty: další spolupráce?

Bobby a Marty: další spolupráce?

09.07.2008

Robert De Niro měl během pátečního přebírání ceny za celoživotní dílo ve Varech sdílnou náladu a svěřil se s plány udělat ze svého posledního režijního počinu, u nás uvedeného pod názvem Kauza CIA,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama