Reklama

Reklama

Láska a anarchie

(seriál)
  • Švédsko Kärlek & Anarki
Trailer
Švédsko, (2020–2022), 8 h 25 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Lisa Langseth

Hrají:

Ida Engvoll, Björn Mosten, Carla Sehn, Reine Brynolfsson, Gizem Erdogan, Björn Kjellman, Ruben Lopez, Johannes Bah Kuhnke, Elsa Agemalm Reiland (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Vdaná konzultantka a mladý ajťák rozjedou flirtovací hru, která zpochybňuje společenské normy – a nakonec obrátí jejich životy vzhůru nohama. (Netflix)

Recenze (46)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Velmi osvěžující záležitost. Ida, která seriál táhne, je ve své roli naprosto k sežrání. Zcela jsem propadla jejímu přirozenému sebevědomí, odhalenosti a samozřejmosti být sama sebou. Dlouho jsem při pohledu na herecký výkon necítila takovou satisfakci. Její mladší partner na mě působí zatím spíš jako model než herec, ale talent určitě má a do té role se hodil. Švédsko, chci z tebe vidět víc. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Skandinávské každým coulem. Něco v tomhle seriálu mi připomnělo druh seriálů a filmů, které jsem kdysi rád sledoval. Tak trochu Idioti moderního desetiletí, zbavení všeho nepříjemného, pozitivnější a s dobrým koncem. Kärlek & Anarki se věnuje tématu, které je teď nadmíru populární pod pojmem "vystoupení z komfortní zóny". Mírně se posmívá pravidlům stereotypního světa a zejména jeho naprosté neschopnosti reagovat na něco co se normám vymyká. Nejede však na plný plyn a spíše než cokoliv jiného připomíná povedený webseriál, který vznikl z jednoho dobrého nápadu party přátel. Baví, rozesměje, ale nevyžaduje plnou pozornost a rozhodně není oním pomyslným zásahem na komoru. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Do šesté epizody je to fajn, zbytek je genderově swapnutá Teorie tygra. Čili prudký sestup přesně ve dvou třetinách. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Z hlediska principů deromantizace jde o námětově pozoruhodný manuál k tomu jak lovit skandinávský milfky - ovšem v rámci konceptuální interpretace a stanovený kvalitativní laťky produkce evropského Netflixu je minisérie 'Láska a anarchie' velice tristní prefabrikát.... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Neskutečně netradiční, místy lehce zmatené, ale hlavně velice vtipné! Dost často se mi stává, že to v průběhu prvního dílu zabalím a jdu jinam, ale tady jsem tušil, že mě to nemůže zklamat. Perfektní, hlavní dvojka, kde tu chemii jednoduše vidíte a hltáte s nimi a pak hlavně osazenstvo knižního vydavatelství, kde ani nevím, koho vychválit dřív. Ve finále to sice není na pětku, přesto tenhle typicky "severský" seriál rozhodně stojí za to vidět. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve až absurdní komedie z prostředí kanceláře a pak v posledních dvou dílech smutné rodinné drama. Kromě hlavního milostného románku, kde hlavní postava Sofie výborně ztvárňuje její rozpoložení vdané ženy a neodolatelné anarchistické lásce k mladšímu muži, zde jsou i podtémata jako komercionalizace umění, genderové role apod. Dva soundtracky zde: https://www.youtube.com/watch?v=xbC3KGNtQj4 https://www.youtube.com/watch?v=XlFypQLuWic ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Silný a originální námět, který s dobrým zpracováním a perfektním hlavním duem naprosto stačí pro skvělý zážitek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle byla žena zabijačka, Sofi byla sexy, vtipná, a tenhle seriál byl prostě výborný. Příběh skvělý, herci skvělý, bavil jsem se a snad se objeví pokračování. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

originální,zábavné,vtipné a smutné zároveň.Ida Engvoll je jednak opravdu sexy a druhak je dobrá herečka.Její rozpolcenou Sofii,která je evidentně nešťastná a přesto s tím není schopná nic udělat protože by nerada skončila jako její otec sem jí sežral i s navijákem.A není v tom sama,protože zbytek ansámblu ji zdatně sekunduje.Aniž bych to čekal,dostal jsem v téhle minisérii se skoro sitcomovou stopáží černého koně letošního roku...80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Kärlek & Anarki ukazuje, že ve Švédsku umí natočit zajímavý seriál aniž by to musela být kriminálka. Tahle originální komedie vypráví o střetu dvojice, která se navzájem vyzývá k tomu, aby vystoupili ze své komfortní zóny. Úkoly, kterými se z ní dostávají jsou vtipné a vážně pobaví. Navíc se to nebojí vyvážit i smutnějším a vážnějším tématem. I přes drobné výhrady se jsem zvědav na to, jestli bude stejně zábavná i druhá řada. Druhá řada přišla s citlivou změnou tónu. Sofie se během ní totiž vyrovnává s velkou ztrátou a to udává tempo celé série. Roztomilé vyzývání ustupuje do pozadí a s ním trochu i postava Maxe, protože ve vážnějších tématech dominuje Sofie. Pořád je to však příjemné sledování a vůbec by mi nevadilo se do Stockholmu vypravit i potřetí. ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Co je šílené, zvrhlé a nenormální - být ve společnosti nahý, oblékat se ve čtyřiceti jako puberťačka, chodit pozpátku? Nebo naopak nikdy nijak nevyčnívat, nevyjadřovat své emoce a pro jistotu necítit vůbec nic? Výzvy Sophie a Maxe, které si navzájem dávají, způsobují anarchii a vyjadřují lásku ke svobodě a odvahu být jiný. Sophie tak pod nánosem komfortní přetvářky odhaluje svou pravou výstřední osobnost, která ovšem neladí ve vztahu s manželem. Velmi svěží originální minisérie, která vás (ne)mile překvapí především v případě, že (ne)očekáváte hloupou komediální vztahovku o nevěře. Netflix válí! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mělo to půlhodinové, krátké epizody, proto jsem se dodíval do konce. A mám ve zvyku něco odpálit, až po kompletním zhlédnutí. Abych si byl svým odsudkem skutečně jistý. Ten mladý chlapec mi byl vskutku nesympatický. Možná i proto, že za něj hlavní hrdinka vyměnila svého manžela, který se jevil jen první díl jako blbec (v tom případě by se její únik z reality dal pochopit). Jenže on měl svoji ženu opravdu rád a takové chování si od ní nezasloužil. V podstatě tedy příběh o tom, kterak si jedna milfka usmyslí, že život ve vyjetých kolejích ji už nebaví a proto se začne sbližovat s mladíčkem, který si hraje na dospělejšího, než ve skutečnosti mentálně je. Když tedy ponecháme stranou tuto nudnou zápletku, neměli bychom si nevšimnout toxického levicového liberálního progresivismu, který je nám zde podsouván jako norma dnešního západoevropského extremistického myšlení: Šéf, který se synečkem nechá vydírat kořistnickým obviněním ze sexuálního zneužívání, feministická muslimka a bože chraň!, aby si nějaká žena nepřipadala sexuálně obtěžovaná. Většina lidí se chová fakt dost teple a na to ta naše "západní" liberální společnost brzy dojede. 30 %. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Kulervoucí pecka, má to náboj, má to šťávu, představitelka hlavní ženské role je absolutně boží, věřím jí to, bavím se! ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Male podzimni svedske prekvapeni na Neflixu. Na tento serial jsem narazil nahodou. Vyborny serial o vztazich z jednoho nakladatelstvi. Scenar super a hlavni predstavitelka Ida Engvoll pekna baba. Proste Svedi umi serose na rozdil od ceskych tvurcu, kteri umi jen hrabat prachy a kulovy vyprodukovat. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Odlehčeně s humorem o vážných věcech, které řeší postavy obyčejných švédských lidí. Herecké obsazení se povedlo, scénář je výborný. Slupli jsem to jako malinu ! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Vdaná konzultantka, mladý ajťák a jejich hrátky na pozadí literární agentury. Synopse perfektně sedí. Dostal jsem přesně to, co mi bylo slibováno. Skvělé. ()

janculeeh 

všechny recenze uživatele

Dejve, Netflix mi tu 'sadžestnul' a fakt mě to bavilo. Je to teda dost divný, ale jako zvláštní forma sitcomu mě to rozhodně bavilo víc než takovej ten humor z USA. A samozřejmě je tam nějaká ta milostná zápletka a já , jako singke woman, takový věci občas potřebuji vidět . ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Výborný potenciál každé epizody, nicméně nedotažený a povrchní, takže všechno, co mohlo být strhující, vyznívá naprázdno a já tak nabývám dojmu, že jsem byla ošizena. Z vysokého hodnocení seriálu mě navíc jímá hrůza, protože evidentně drasticky klesá divácká náročnost. ()

Reklama

Reklama