Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 12

Recenze (3)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A víš co je na tom nejlepší ? Frajerovi, který takovejhle biják udělal je 79 let !! A teď si to porovnej s těma blevajzema co nám servírujou borci o 40 let mladší. Film, má neskutečný vizuál, akční scény, které mají nápad, nadhled a na rozdíl od milionu dalších akčních scén v milionech akčních filmů, tyhle jsou neokoukané, netuctové. Dobývání auta trvá asi 30 minut a já si při této pompézní práci s kamerou připadal jak když žeru svatební dort - pořád nemám dost a pořád nejsem v nejyvšším patře u třešničky a moc se těším až  u ní budu,protože jí sežeru i s peckou. Přesně takhle na mě působí veledílo mástra Geroge Millera. S chutí žereš každej záběr, ale už se nedočkavě třeseš na další patro. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde pokračování po devíti letech jedné z největších ság a to jest SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE s názvem FURIOSA. Film nám vypráví origin o jedné z nejzběsilejších silničních válečníc a to jest Furiose mladé děvče z údolí zeleně které je uneseno v útlém věku motorkářským gangem vedeným ó velikým Dementusem (Chris Hemsworth) při pokusu její matky o záchranu byla svědky toho jak Dementus zavraždí její matku před jejími vlastními oči. A zde již začíná dlouhá cesta za pomstou matky a nejen jí. Dlouhá s trnitá cesta která jí přivede k samotnému Immortan Joeovi kterému má zprvu sloužit jako budoucí matka jeho dětí ale díky inteligenci a pudu sebezáchovy a možná i mírného zásahu jednoho ze synů Joea se naše hrdinka stává postupně zběsilou silniční válečnící a využije tak své postavení k tomu aby pomstila své blízké a to jak či jestli vůbec se jí tato dlouhá cesta vydaří musíte již zjistit sami. Příběh za mě nenudí ani na chvíli, nezaznamenal jsem ani jedno hluché místo. Audio naprosto epicky nazvučené při hlášce Dementuse “Ladies and gentlemen … start your engines” a následovného nakopnutí motorů jsem díky skvělému zvuku měl husinu až na prdeli. Vizuál je taktéž skvělý, máme zde klasický modrý tón pro noc a oranžový pro písečný den, ruku v ruce s tím jde i nádherná výprava a k tomu kostýmy které jsou jako vždy perfektně sladěné do našeho postapo světa. Co se týče efektů zdá se mi že George Miller zbytečně až moc sáhl po CGI, v předchozím filmu bylo unikátní právě to že bylo téměř vše děláno prakticky a nebo to bylo v některých scénách tak dobře nasnímáno že to působilo reálně, zde jsou některé scény opravdu do očí bijící že se jedná o CGI ale to vůbec nevadí, jelikož je to jen malá plíseň na jednom jablku rozkvetlé jabloně. Hudba uf tak ta zase vzala dech Tom Holkenborg opět nezklamal a udělil nám krásnou partituru nádherných skladeb které dokonale vyplňovali každou scénu a v mnohých z těch scén díky perfektní hudbě šla opět brutální husina. V neposlední řadě zmíním herecký výkony kde zejména Chrisi H. role Dementuse sedla jak prdel na hrnec a jeho role záporáka byla naprosto dokonalá a zábavná ale i Anya byla skvělá jako mladší verze Furiosy a rozhodně se za ní Charlize nemůže stydět. Takže pokud máte rádi filmy nabité skvělou akcí, originálním humorem a to vše v postapokalyptickým světě zžíraném silničními válečníky a nebo jste jen fanoušci Šíleného Maxe tak okamžitě sypejte do kina a zaručuji vám že film bude bavit každého! FURIOSA: A MAD MAX SAGA .. Mé hodnocení: 9/10 ()

Reklama

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v australském Novém Jižním Walesu. Produkce filmu v zemi podpořila více než 850 pracovních míst a posílila tamní ekonomiku o 350 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

včera

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Reklama

Reklama