foto

Al Gore

  • nar. 31.3.1948 (71 let)
    Washington, District of Columbia, USA

Zajímavosti o tvůrci (11)

  • Nové sčítání hlasů (TV film) (2008)

    - Prezidentské volby v USA se zakládají na většinovém volebním systému, kdy prezidenta volí volitelé na základě toho, kterému kandidátovi dali občané v jejich státu nejvíce hlasů. Počet volitelů pro každý stát se pak odvíjí od počtu občanů žijících ve státě. Proto také o vítězi voleb v roce 2000 nakonec mělo rozhodnout několik stovek hlasů voličů na Floridě, ačkoliv Al Gore ve zbytku Spojených států Bushe porazil o půl milionu hlasů. (StarsFan)

  • Nepříjemná pravda (2006)

    - Spočiatku mal Guggenheim o spolupráci s Goreom pochybnosti, pretože ako sám uviedol, nie je environmentalista a natočiť film z vedeckej prednášky sa mu zdalo problematické. Režisér si taktiež myslel, že Al Gore je príliš spätý s politikou. Svoj názor však po zhliadnutí prednášky zmenil. (Greenpeacak)

  • Nepříjemná pravda (2006)

    - Dokument je natočený na základe rovnomennej knihy od Ala Gorea. (Greenpeacak)

  • Nepříjemná pravda (2006)

    - Aj vďaka tomuto dokumentu získal Al Gore v roku 2007 Nobelovu cenu mieru. (Greenpeacak)

  • Nepříjemná pravda (2006)

    - Al Gore sa venuje ekológii už 20 rokov a samozrejme tieto poznatky využil aj v dokumente. (Greenpeacak)

  • Nepříjemná pravda (2006)

    - Režisér Davis Guggenheim spolupracoval s Alom Goreom na tomto dokumente šesť mesiacov. (Greenpeacak)

  • Nepříjemná pravda (2006)

    - Animovaný úryvek vysvětlující problém globálního oteplování je ze seriálu Futurama, přesněji z dílu „Crimes of the Hot“. V této epizodě se objeví i Al Gore. (HellFire)

  • Futurama (TV seriál) (1999)

    - Známé osobnosti, které ve Futuramě mluvily samy sebe: Claudia Schiffer, Stephen Hawking, Al Gore, Pamela Anderson, Conan O'Brien a další. (Filipmachi)

  • Městečko South Park (TV seriál) (1997)

    - Hlášku "Excelsior!", kterou Al Gore často používá v 6. díle 10. série s názvem "Manbearpig", je pravděpodobně převzata z komiksů o superhrdinech od společnosti Marvel, kde superhrdinové tuto hlášku často používají. Al Gore se jak vzhledem tak chováním v této epizodě považuje za superhrdinu.

  • Městečko South Park (TV seriál) (1997)

    - Celá 6. epizoda 10. série s názvem "Manbearpig" je parodií na posedlost bývalého viceprezidenta USA Ala Gora globálním oteplováním.

  • Silent Running (1972)

    - Text, ktorý visí Freemanovi v izbe na stene, je tzv. "Sľub umiernenosti" (Outdoor Life Conservation Pledge), ktorý bol koncipovaný v roku 1946 a pozmenený v roku 1993. K tomuto sľubu sa zaviazali napríklad aj politici ako Harry S. Truman alebo Al Gore. (d-fens)

Herecká filmografie

Filmy

2010 Zvláštní vztahy (TV film) - a.z.
2008 Nové sčítání hlasů (TV film)
2007 Futurama: Benderovo parádní terno (video kompilace)
2001 Talking to Americans (TV film)
2000 The Final Days
1993 1993 Environmental Media Awards (TV film)

TV seriály

2018 The Looming Tower (TV seriál) - a.z.
A Very Special Relationship (E08) - a.z.
2013 Vyprávěj (TV seriál) - a.z.
Squat (S05E13) - a.z.
2010 Futurama (TV seriál)
Sváteční spektákl (S06E13)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Zelená iniciativa (S04E06)
2007 Studio 30 Rock (TV seriál)
Zelený mužík (S02E05)
2004 Tanner on Tanner (TV seriál)
2002 Futurama (TV seriál)
Nikdo to rád horké (S04E08)
2000 Futurama (TV seriál)
Krajně mezní příběhy (S02E16)
1998 Sedm dní (TV seriál)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)

Dokumentární

2017 Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu
Strážci Země
Vegan 2017 - a.z.
2016 24 Hours of Reality: The Road Forward (TV film)
Climate Hustle
Je s námi konec? - a.z.
2015 The Diplomat
2014 Mad as Hell: Rise of the Young Turks
Mobilize
2013 Ledová rovnováha
Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států (TV seriál) - a.z.
Americký triumfalismus – Nový světový řád (E09) - a.z.
2012 Hrabiví prolhaní bastardi - a.z.
Sind wir bald zu viele? - a.z.
2011 All Watched Over by Machines of Loving Grace (TV seriál)
Ethos
2010 Climate Refugees
Virtual Revolution, The (TV seriál)
2009 'Hick' Town
Fall Of The Republic: The Presidency Of Barack H. Obama - a.z.
Konspirační teorie s Jesse Venturou (TV seriál) - a.z.
2008 Being W
Děkuji, pane prezidente: Helen Thomasová v Bílém domě (TV film)
Johnny Cash's America
2007 11. hodina - a.z.
Endgame: Blueprint for Global Enslavement
Live Earth (koncert)
TED: Budoucnost, jakou si vytvoříme (TV film)
Všechno je v pohodě - a.z.
2006 Kdo zabil elektromobil?
Last Days on Earth (TV film)
Nepříjemná pravda
Soudný den planety Země
2004 Bush Family Fortunes: The Best Democracy Money Can Buy
Celsius 41.11: The Temperature at Which the Brain... Begins to Die - a.z.
Fahrenhype 9/11
2003 Penn & Teller: Bullshit! (TV seriál)
2001 Election 2000
Last Party 2000
Party Animals (or... How to Get to the White House in 5 Easy Steps) (TV film)
2000 Click Online (TV seriál)
1996 Place Called America, A (TV film)
1995 Spin - a.z.
1993 The Last Party
Válečná místnost
1990 Memory & Imagination: New Pathways to the Library of Congress (TV film)
1989 Chico Mendes: Voice of the Amazon
1988 Power Game, The (TV film)
1986 America Undercover (TV seriál)
1974 Nova (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2015 24 Hours of Reality and Live Earth: The World Is Watching (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1997 53rd Presidential Inaugural Gala: An American Journey, The (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
This Week (TV pořad)
1994 A Gala for the President at Ford's Theatre (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Nick News with Linda Ellerbee (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky