Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během vánočních svátků rozpoutá v ulicích Gothamu peklo znetvořený muž přezdívaný Tučňák. Mstí se za rodiče, kteří ho po narození hodili do kanálu, i za samotu, v níž byl nucen žít. Jeho nenávisti využije milionář Schreck a přesvědčí ho ke kandidatuře na úřad starosty. Chce jeho prostřednictvím ovládnout město. Milionář Bruce Wayne je nucen znovu v masce Batmana vyrazit do boje, vinou Tučňákova ďábelského plánu se však stává v očích veřejnosti zločincem. Zvrátit nepříznivou situaci a k tomu zachránit město se zdá nemožné. Naštěstí je tu ještě Kočičí žena, která má se Schreckem nevyřízené účty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $162,831,698Tržby Celosvetovo $266,831,698Tržby z požičovní VHS v USA $100,100,000║ Výborné obsadenie, Michelle Pfeiffer a Danny DeVito sú excelentný vo svojich úlohách, vizuálna stránka opäť výborná, miestami troška okresať - doladiť dej a pridať troška nejakej tej akcie na vrch a bolo by to dokonalé. /80%/ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Parádní bizár, nechutně nechutný tučnák, anar-artisté a Mišelinka bez jediné mišeliny v těsném oblečku, jo, tohle nemohlo dopadnout zle. Řekněme, že je druhý batman svým typickým burtonovským nádechem jedním z nejoriginálnějších batmanů. Nikdo jiný by batmana takhle nenatočil a co jiného by komixu slušelo víc? Co mi chybělo? Voyeurský vhled do Waynovy duše a jeho větší nekompromisnost v životě běžného alter ega. Je strašně fajn, že oproti novým batmanům dostal scénárista méně prostoru, což znamená, že tu není tolik balastu a kýče oproti kvalitní akci. Akce je super a catwoman s bičem je mnohem nebezpečnější než OldshatterBane. A Elfman má své posluchače prostě rád, to je slyšet! Nolanovy filmy se s touhle klasikou nedají poměřovat, fakt ne. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tučňák není Joker a DeVito (i když ho jako herce mám rád) není Nicholson. Což by mi nevadilo tak moc, kdybych neměl pocit, jako by Burton byl trošičku líný a jen nám naservíroval něco, co fungovalo v předchozím filmu, akorát tam přidal Catwoman (super výkon v podání Michelle Pfeiffer) a nahradil Jokera Tučňákem. A tady se dostávám k začátku mého komentáře. Nevím, spousta lidí zde píše, že se to vyrovná prvnímu dílu, ale já bych řekl, že kvalita o něco klesla. Z jedničky si pár scén (hlavně s Nicholsenem) pamatuju ještě teď, z tohoto dílu si mlhavě vybavuju Catwoman a Tučňáka. Nicméně, jako člověk, co už viděl následující dva díly, musím konstatovat, že tohle je mistrovské dílo oproti nim a že série měla definitivně skončit tady. Alespoň by skončila důstojně. 65 %. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti davu (to já koneckonců ráda), ale tenhle díl je stokrát lepší, než předchozí. Chytl mě od prvního okamžiku a nepustil do posledního (dobrá, možná při pochodu armády tučňáků jsem na sekundu zapochybovala:D) a to hlavně díky perfektním záporákům. Především mám na mysli Michelle Pfeiffer, která si rozhodně zaslouží patřit mezi 200 nejlepších hrdinů a záporáků. Způsob, jakým se pohybovala, jakým mluvila, byl prostě naprosto neuvěřitelný! Upřímně jsem ji nikdy neměla nijak v oblibě, ale tady mi připadala naprosto dokonalá. Nutnost vidět s originálním zněním! Milostná linka byla i díky ní zajímavější, než v jedničce a to z části i proto, že můžeme sledovat Batmana a jeho vnitřní rozpolcenost. První díl mi připadal nedotažený, místy i hloupý, tady máme bližší náhled na motivy i psychologii postav. Vše do sebe zapadá a dává dokonalý smysl. A hlavně mě to neskutečně bavilo. Díky tomu všemu pasuji tento díl na mého nejoblíbenějšího Batmana. :))Meow. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Batman Returns je čiré psycho. Dodnes nepochopím, že to Warneři nestopli hned po první klapce. Pamatujete si kampaň v McDonaldech, aby se pak na vás vyřítili zdeptaný milionář a paní, která připomínala vysloužilou prostitutku ujíždějící si na latexu? A to nemluvím o geniálně politováníhodném magorovi, co vyrůstal na Pingu večerníčcích... Tim Burton dokázal nemožné - natočit v rámci batmanovského universa autorský snímek, který se nesleduje snadno, o to víc se zařeže do paměti. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (75)

Související novinky

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Anne Hathaway si brousí drápky

Anne Hathaway si brousí drápky

20.01.2011

Dohadům je konec (a že jich během uplynulých měsíců bylo!), studio Warner Bros. a Christopher Nolan oficiálně představili hlavní záporáky i jejich představitele pro The Dark Knight Rises. Ochránce… (více)

Angelina Jolie jako Catwoman?

Angelina Jolie jako Catwoman?

01.08.2008

Temný rytíř trhá rekordy všude, kde se objeví a vypadá to, že třetí díl je jen otázkou času. Nadšení jsou kritici, fanoušci netopýřího muže i obyčejní diváci a pokladničky tvůrců se plní dolary… (více)

Reklama

Reklama