Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (195)

Lovci duchů (2005) (seriál)

  • Ve 20. epizodě 8. série se Dean (Jensen Ackles) a Charlie (Felicia Day) představí jako agenti FBI Hicks a Ripleyová, čímž odkazují na snímek Vetřelci (1986), kde jsou zmínění hlavními postavami filmu. (Lucasion)

The Mandalorian - Kapitola 13: Jedi (2020) (epizoda) (S02E05)

  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)

James Cameron

  • V čase premiéry Titanicu (1997) řekl: "I když vám to tak možná nepřipadá, v centru každého mého filmu je milostný příběh. Vím, že zvlášť u Terminátora to zní divně, ale je to love story. Také Vetřelci jsou o lásce. O mateřské lásce, kterou Ripleyová cítí k malé holčičce. Je pravda, že u Titanicu jsem chtěl, aby ho diváci vnímali v první řadě jako love story a teprve pak jako katastrofický film." (NIRO)

Čarodějky z Eastwicku (1987)

  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)

Vetřelec (1979)

Vetřelec: Covenant (2017)

  • V postave Daniels (Katherine Waterston) tvorcovia odkazujú hlavne k legendárnej Ripley (Sigourney Weaver) - skrz silu i zraniteľnosť, taktiež oblečením tielka či spôsobom boja. Taktiez krátkym strihom vlasov, ktorý mala Ripley od filmu Votrelci (1986) a ktorý mala aj Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) vo filme Prometheus (2012), čím sa snažia neodstrihnúť od prapočiatkov i od posledného dielu série, v ktorej bola ústrednou postavou žena. (Biopler)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama