Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, ale nakonec jsem se pěkně bavil. Narozdíl od předchozích dílů tenhle hodně strádá hlavně na začátku. Ona vůbec celá ta epizodka s náhlým zchudnutím vypadala hrozně uměle a vůbec nepasovala k tomu co se děje dál. Vlastně celá první půle byla o ničem. Neustálé putování z jednoho bodu do druhého, vracení se zpět nefungovalo tak jak mohlo, ale nakonec z toho vylezl lepší film, než hodně slabá a nudná trojka. Je sice pravda, že mi byl Tommy úplně ukradený, nezáleželo mi na něm a místo jeho zápasů bych raději sledoval ty Rockyho, ale na druhou stranu to mohlo být horší. Největší chybu bych viděl ve špatné práci s divákem, kdy se režisérovi nedaří vyždímat z něj nějaké emoce, ba vůbec nevyvolává žádné pocity, snad jen na samotném konci v pouličním souboji. Sly se tady rozhodl věnovat více prkům příběhu, zatímco vždy se zabýval spíše oběma boxery (tedy oponentem a Rockym), tak tady jsou pod drobnohledem kromě hlavního hrdiny ještě jeho rodina, což je rozhodně zajímavé. Synův vývoj mi přišel daleko zábavnější, než trénování Tommyho, ale rozložení prostoru bylo velice dobré. Na to že jsem nečekal vůbec nic se mi tenhle díl docela zamlouvá, jedná se o velice dobrý film - sice mnohem horší jak IV, ale zase lepší než III... 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Začátek i závěr jsou přímo super, návrat na stará známá místa také, Stalloneho nevzdávající se bojovník nemá chybu a potěšil mě i návrat Billa Contiho. Jenže ta hrozná zápletka s mladým boxerem a synem... Bylo to nutné? Rocky se až do tohoto dílu klišé buď úplně vyhýbal, nebo je podával bez problémů stravitelně. Tentokrát mi ale uvízlo mezi zuby. Jsem rád, že sága neskončila tímhle ne moc povedeným příspěvkem, ale že ji završil víc než důstojný následující díl. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle Rocky se mi líbil asi nejvíc ze všech. Hlavně proto, že tu nejsou žádný přehnaný souboje, ve kterých by oba dva umřeli už po pěti minutách. Myslím, že tenhle je ze všech nejpromakanější. Nejkomornější. Žádnej akčňák a mlácení hlava nehlava. Sice je to tu trochu překombinovaný co se týká Rockyho pádu až na dno, a co si budeme říkat, pět kino-filmů s jednou hlavní postavou a jednou zápletkou je dost, ale pro mě to má svý velký kouzlo. Jak už jsem řekl, tenhle je podle mě nejlepší. A kdyby byl natočen jako první, souhlasilo by se mnou mnohem víc lidí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jde z mého pohledu o jednoznačně nejlepší díl celé série. Stallone správně poznal, že do Dragovi už prostě žádný větší souboj v ringu nenatočí, pokud by se tedy nechtěl postavit proti King Kongovi. A velmi rozumně otočil zcela jinam. Od efektních, ale více méně prázdných mlátiček zpět k životu, k emocemi nabitému lidskému příběhu toho obyčejného chlápka, zarputilého, chybujícího, přesto obdařeného jistou osobitou formou lidové moudrostí. Jistě, zákruta s bankrotem je hodně ostrá a křečovitá, ale beru ji jako nezbytnou zkratku tam, kam se Stallone chtěl vydat. Tedy svým způsobem zpět na začátek, kde se z mistra světa stává opět ten outsider toužící po šanci. A v okamžiku, kdy máme tu zákrutu za sebou, začíná vše fungovat naprosto dokonalým způsobem. Ať už je to motiv zrady, bezohledných obchodníků s boxem, osobní krize, Rockyho zaslepenost a chyby kupené v touze zůstat u boxu, vztah se synem a Adrianou, ale také další roviny, které příběh otevírá. Ať už z pohledu Adriany nebo Rocky juniora. Nahradí-li se box čímkoli jiným, bude fungovat stále stejně, bude stále věrohodně lidský a odpozorovaný od života tak dobře, že i já si v něm našel několik paralel ke svému vlastnímu životu. Jistě Rocky už tolik neboxuje, ale závěrečná pouliční bitka je opět dokonalá. Dynamická, razantní, drsná. Doplněná životními moudry a morálními vzkazy, které dopadají sice tiše a nenápadně, ovšem přesto ve výsledku s razancí pravého háku. Svým způsobem je to celé mnohem dramatičtější a víc strhující než tucty soubojů v ringu, ať v něm stojí kdokoli proti komukoli. Takže místní averzi a pohrdání tímto filmem naprosto nechápu. Pro mě jeden z mála dílů série, které mohu sledovat stále znovu a nikdy neodcházím zklamán. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej looser Tommy Morrison nakonec 5. díl zase tolik nezkazil. Film má kvalitní režii a příběh, který není zase tak špatný, jak hodně lidí tady prezentuje, přestože tedy věrohodnost, že by nejlepší boxer světa měl skončit prakticky mezi odpadky je dost na hlavu. Jedná se o nejslabší díl, který hlavně souboje podává celou dobu tak že končí asi po minutě a něco, což je hrozná pitomost. Tedy ne, že by předchozí mlácení hlava nehlava bez jakékoliv taktiky bylo zrovna klasickým boxem, ale tady už je to trošku vrchol. Ruce už nikdo nedává nahoru a prostě se to mastí jak na ulici. 65% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Postavu Tommyho Gunna hrá pravý boxerista Tommy Morrison, ktorý v 52 zápasoch vyhral 48x (43 K.O.), z toho mal 3 prehry (1 proti Lennoxovi Lewisovi) a 1 remízu. V roku 1996 mu zistili, že je HIV pozitívny. Umrel 1. 9. 2013 ako 44 ročný. (kaladze77)
  • Role Uniona Cana (Michael Anthony Williams) byla původně nabídnuta Franku Brunovi. (HellFire)

Reklama

Reklama