Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už šlo úplně mimo mě. Nevidím v tom nic jinýho než snahu ještě pro nějaký ty prachy podojit značku, která měla jednoznačně skončit nejvydařenějším čtvrtým dílem. Jinak se opět potvrzuje, že tahle série mi nikdy moc neříkala, ale na předchozích dílech se našlo aspoň něco co se dalo ocenit. Tohle je brutální nuda a ani ty pouliční bitky to nevytrhli i když jenom kvůli nim jsem na to byl zvědavej, protože box mě nebaví.15% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl pátý díl o legendárním boxerovi vůbec komentovat, ale nakonec se o to pokusím. Rocky V je úplně jiný, než zbytek celé série, o tom žádná. Ale rozhodně není horší. Rocky skončí na dně. Je úplně bez peněz, bydlí ve starém, špinavém bytě a vrací se tak vlastně úplně na začátek, do 70. let. Navíc má problémy s dospívajícím synem, ke kterému hledá jen těžko cestu i díky tomu, že mu věnuje málo svého času, který spolkne trénink nevděčného boxera Tommyho Gunna, který chce prostřelit na absolutní trůn boxerského světa. Když už se zdá, že Rocky ztratil úplně všechno, je před ním ještě jeden zápas. Zápas, kdy může vyhrát a získat zpátky svou hrdost a lásku vlastního syna. Neodsuzujme tento film, není vůbec špatný. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)
  • Jediný díl série Rocky, který si na sebe nedokázal vydělat. (Karlos80)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)

Reklama

Reklama