Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Trio Avildsen-Conti-Stallone nezklamalo, tušila jsem to. Tento díl je snad nejemotivnější, nejlidštější, nejopravdovější ze všech, vidím ho jako jasnou sebereflexi Rockyho i Slyova soukromí. Děj krásně pomalu plynul, citlivá kamera snímala každý detail, scénář obsahoval všeho tak akorát - emocí, vzpomínek, bitek. Nikde jinde jsem necítila tolik rodinné pospolitosti, tolik opory a vzájemné lásky. Čeho tu nejvíc přebývalo a mě to naopak vůbec nevadilo, byly životní moudra, morální poslání, obrovský nadhled a vnitřní disciplína: "Je to jako když ty se každý den něco nového naučíš a já něco zapomenu."☺Krásné, nadčasové, obecně navěky platné. Když mi netypický závěr napumpoval čerstvou krev do žil a novou pozitivní energii, jako bych si i já prožila jednu velkou vzácnou výhru. Přesně tak vypadá v praxi znovupostavení na nohy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej looser Tommy Morrison nakonec 5. díl zase tolik nezkazil. Film má kvalitní režii a příběh, který není zase tak špatný, jak hodně lidí tady prezentuje, přestože tedy věrohodnost, že by nejlepší boxer světa měl skončit prakticky mezi odpadky je dost na hlavu. Jedná se o nejslabší díl, který hlavně souboje podává celou dobu tak že končí asi po minutě a něco, což je hrozná pitomost. Tedy ne, že by předchozí mlácení hlava nehlava bez jakékoliv taktiky bylo zrovna klasickým boxem, ale tady už je to trošku vrchol. Ruce už nikdo nedává nahoru a prostě se to mastí jak na ulici. 65% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden strhující flashback o vyznání lásky, kterou jsme všichni už tolik let věděli, výtečný výkon Talii Shire a to je vše. Jinak je Rocky V tak hloupoučký, až se to chvílemi nedá vydržet. Vše tak okatě nalinkované, plné klišé a s minimem akce.Chápu tu odmlku mezi tímto a dalším dílem, protože po takovémto fiasku se nikomu do Hřebce vrtat nechtělo. Rocky potká na ulici nadějného boxera. Nejdříve se s ním ani nechce bavit, ale poté ho nějakým záhadným způsobem ukecá. Jde se na večeři, Rocky dobrák mu okamžitě nabídne přístřeší - pokoj jeho syna (WTF?), celé měsíce se věnuje jen Tommymu, jeho syn jako by neexistoval a to i přesto, že dostane několikrát nakládačku, okradou ho a podobně. Rocky je holt takový že chudým dává ať už je to jeho krev či není. A není to jen tohle, Rocky Balboa je v tomto díle doopravdy naprosto vypatlaný hrdina. Už to není ten roztomilý hlupáček s dobrým srdcem. Je to tupá chodící figura, což je vcelku politovánihodné. A ani ten závěrečný souboj nic moc. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ak som napísal, že Rocky v podaní Stalloneho je skvelý, v piatom pokračovaní to miestami neplatí!!! Sly je dosť často príšerný, zbytočne prehrávajúci a otravný!Dej sa síce vracia tam kde celá séria začala, na filme sa podielali tí istí ľudia, čo na jednotke...Vtip je v tom, že nič už nefunguje ako pred tým.Sly ako scenárista odviedol asi najhoršiu prácu, hoci posledná polhodinka bola viac než dobrá..Vzhľadom na tento fakt a kvôli tomu, že séria Rocky mi prirástla k srdcu pod *** nejdem:) Mimochodom, ta fotosession na úplný záver bol výborný nápad! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Po závěrečných titulcích následuje záběr na sochu Rockyho (Sylvester Stallone) u schodů ve Filadelfii. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. listopadu 1990 v Západním Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama